Bart De Keersmaecker

Sterktes: 
Wereldreiziger met uitgebreide kennis van vogels & zoogdieren. Goede organisatie, communicatief, meertalig, arendsblik en grote kennis van vogelgeluiden. Interesse in geografie, geopolitiek & geschiedenis.
Palmares: 
Talrijke vogel- en zoogdiersoorten tijdens vele zelf georganiseerde natuurreizen in 5 continenten.
Favorieten: 
Vogels en grote zoogdieren.

Liefde voor natuur en reizen

Met de paplepel meegekregen

Bart (°1980) is een enthousiaste vogelkijker en reiziger die al op heel jonge leeftijd gepassioneerd was door dieren en natuur. Die liefde kreeg hij van zijn vader mee. Zijn interesse werd nog verder aangewakkerd tijdens talloze wandelingen en uitstapjes met natuurvereniging Natuurpunt (toen nog De Wielewaal). Hij was niet weg te slaan was van de gidsen en wilde alles weten over vogels. Eén van zijn eerste hoogtepunten als jonge vogelkijker was een waarneming van de Ivoormeeuw van Stellendam (NL). Bart was toen amper 10 jaar.

 

De reismicrobe te pakken...

Tijdens de jaarlijkse gezinsreizen kreeg hij de reismicrobe te pakken. Er volgden later vele natuurreizen naar Hongarije, Slovakije, Roemenië, Polen, Griekenland, Israël, Scandinavië, Bulgarije, Turkije, Portugal, Marokko en ook de verschillende streken van Spanje werden uitgebreid doorkruisd.

Vanaf 1997 werd Bart echt een gepassioneerde vogelkijker en zelfs trekteller. Hij trok er bijna dagelijks op uit in zijn geliefde natuurgebied Het Noordelijk Eiland in Wintam - Bornem. En ook de andere Belgische natuurgebieden konden rekenen op een regelmatig bezoekje van Bart.

Vanaf 2005 ging hij het ook buiten Europa zoeken. Samen met zijn broer en vrienden maakte hij zelf georganiseerde natuurreizen met focus op vogels en grote zoogdieren. Zo trokken ze naar Venezuela, Peru, Ecuador, Namibië, Botswana, Oeganda, Ethiopië, Ghana, Borneo, Thailand, China en recent nog Texas ... 

Bart is met zijn brede natuurkennis, zijn arendsblik, scherp gehoor én rijke reiservaring een geknipte STARLING-reisbegeleider. En daarnaast is hij - net als de rest van het STARLING-team - uiterst sympathiek en erg geduldig ;).

Reizen en workshops

Natuurreis in India op zoek naar de grote wilde katten

14 dagen
nog 2 plaatsen
Tijdens deze reis gaan we op zoek naar de grote wilde katten van India. India is het enige land in de wereld waar Aziatische leeuw, Luipaard en Tijger samen voorkomen! Daarnaast heeft India nog talrijke andere zoogdieren om van te watertanden.
Natuur Beleving Zoogdieren