Bart Heirweg

sterktes: 
Professioneel natuur- en landschapsfotograaf, fervente levensgenieter.
palmares: 
Verschillende (inter)nationale prijzen (Asferico, Nature's Best, Roots, Oasis,...) en recent winnaar van de prestigieuze Landscape Photographer of the Year fotowedstrijd.
fotografie: 
Natuur, macro- en landschapsfotografie.
interesses: 
Landschappen, libellen, vlinders, vogels.
opleiding: 
IAATO certificaat

Reisleider Bart Heirweg

Bart Heirweg (°1980) is een professioneel landschaps- en natuurfotograaf uit de Vlaamse Ardennen. Hij is dan ook de ideale reisleider voor fotografiereizen.

Natuur als rode draad

Al van kleins af aan vond je reisleider Bart Heirweg meer buiten dan binnen. Op die manier ontwikkelde hij een diepe interesse en liefde voor natuur en alles wat ermee te maken had. Jarenlang was hij een fervente vogelkijker en zo zette hij zijn eerste stappen in de fotografie. Al snel werd Bart landschapsfotograaf, met een uitgesproken gevoel voor licht en sfeer.

Professionele loopbaan

In 2011 gaf Bart Heirweg zijn IT-job op en ging hij fulltime aan de slag als natuur- en landschapsfotograaf. Hij werkt nu onder meer voor ngo’s, overheden, toeristische diensten, interieurarchitecten, reclamebureaus en fototijdschriften. Daarnaast geeft hij workshops en lezingen (BelgiumDigital Live, PixPerience, Zoom Kampus) aan fotografen in binnen- en buitenland en organiseert hij fotoreizen. Via zijn website en beeldenbank verkoopt hij foto's aan particulieren en (inter)nationale pers. Hij schrijf ook regelmatig artikels voor magazines zoals Outdoor Photography magazine (UK), Roots (NL) en Shoot (BE). In 2013 publiceerde Bart, in samenwerking met Uitgeverij Lannoo, zijn eerste boek 'Silent Fields - Getuigplekken uit Wereldoorlog I'.

Reizen en workshops

Lowland Photo festival in Antwerpen

gegarandeerd vertrek
Klaar voor twee dagen natuurfotografie pret? Kom naar het Lowland Photo Festival in Antwerpen: lezingen van internationale toppers, interessante fotobeurs, seminars en een wedstrijd. Ook STARLING is van de partij!
Natuur Foto

Fotoworkshop naar winters Noord-IJsland

nog 2 plaatsen
Hou je van winters weer en ruige Arctische landschappen? Dan is deze fotoworkshop op IJsland helemaal iets voor jou. In dit land van sneeuw en ijs, gletsjers en vulkanen geraak je als fotograaf nooit uitgekeken. 
Foto Workshops

Niet te missen fotografieworkshop naar Toscane (Val d’Orcia)

bijna gegarandeerd vertrek
Fotografeer de meest beklijvende landschappen in hartje Italië, onder professionele begeleiding. We trekken naar Toscane voor een unieke fotografieworkshop. Droom samen met ons weg van groene glooiende heuvels, contrasterende boerderijen, afgetekende cipressen en een glaasje heerlijke wijn.
Foto Workshops

Fotografieworkshop Schotland: kleurenpracht in de Cairngorms

7 dagen
Bergtoppen tot ruim duizend meter hoog, uitgestrekte meren, eeuwenoude bossen en de magische paarse gloed van heideplanten tot zover het oog reikt. Zin om aan de zijde van topfotograaf Bart Heirweg het Cairngorms National Park in beeld brengen? 
Foto Workshops

Fotografiereis naar Canada: herfst in de Rocky Mountains

12 dagen
bijna gegarandeerd vertrek
Canada staat bij heel wat natuurreizigers hoog op het verlanglijstje. Het tweede grootste land van de wereld heeft dan ook een indrukwekkend arsenaal aan uitgestrekte, ongerepte natuur.
Foto Reizen

Fotografieworkshop: herfstkleuren in Slovenië

Landschappen fotograferen met topfotograaf Bart Heirweg in een prachtig herfstdecor: de Sloveneense bergen. Tijdens deze workshop word je van A tot Z in de watten gelegd. Klik snel door.
Foto Reizen Workshops