Benny Cottele

sterktes: 
sociaal, ornithologische kennis, punctueel, levensgenieter
interesses: 
vogels en algemene natuur, de link tussen observatie en fotografie
favorieten: 
Sperweruil, British Columbia, Texel, etc.

Reisleider Benny Cottele

Voor  Benny Cottele (°1972) is vogels kijken en fotograferen een waar genot. De tijd nemen om dit alles te doen, zonder zich te moeten haasten … dat is het motto dat bij hem past. En dit op een verantwoorde manier, zonder dat de vogels en dieren in kwestie hier iets van ondervinden.

 

Natuur als rode draad

Benny kreeg de liefde en interesse voor de natuur mee via zijn grootvader, die hem als kleine jongen steeds meenam de natuur in. Al snel werden vogels zijn ‘ding’. Eerst België, daarna verder in Europa. Inmiddels is het fotograferen van deze dieren een even grote passie geworden en staan veel van zijn reizen (individueel, in groep of gezinsreizen) in het teken van zowel observeren als fotograferen (met uiteraard ook aandacht voor het ‘culinaire’ als dit er is!).  Je kan hem vaak aantreffen op zijn ‘local patch’, de Bourgoyen-Ossemeersen te Gent

 

Bestemmingen

Hoewel zijn favoriete bestemmingen eerder in de ‘koude’ streken ligt (Scandinavië, British Columbia, Alaska), komt hij graag overal waar er rust en vooral veel natuurbeleving te rapen valt. In Europa heeft Benny naast Scandinavië ervaring in Spanje, Lesbos, Portugal, Marocco, Hongarije en Madeira!

Reizen en workshops