Bert Willaert

sterktes: 
uitstekende kennis van amfibieën en reptielen, ervaren macrofotograaf
interesses: 
natuurfotografie, amfibieën en reptielen, ecologie en biodiversiteit
palmares: 
foto’s gebruikt door internationale organisaties IUCN, Arkive,.. Publicaties in Journal of Experimental Biology, Plos One, South American Journal of Herpetology, ...
opleiding: 
Master Biologie aan de Universiteit Gent
fotografie: 
amfibieën, reptielen, onderwater en natuur in het algemeen

Reisleider Bert Willaert

Voor reisleider Bert Willaert zijn amfibieën en reptielen zijn grote passie. Hij wordt dan ook helemaal vrolijk van vochtig weer en gaat in beken en poelen met plezier op zoek naar deze prachtige dieren. Als natuurfotograaf legt hij zijn waarnemingen graag op de gevoelige plaat vast.

 

Natuur als rode draad

Al van jongs af was Bert geïnteresseerd in koudbloedige dieren. Biologie studeren was een evidentie en zijn kennis over herpetologie nam met de jaren gestaag toe. Hij gaat ‘s nachts graag op zoek naar amfibieën om ze te bestuderen en te fotograferen. Deze 'nachtelijke natuur' is een nobele onbekende voor veel mensen. Nochtans is die op de meeste plaatsen niet te vergelijken met wat je er overdag te zien krijgt. Via z’n fotografie en als gids wil hij dat graag met een groter publiek delen.

 

Professionele loopbaan

Na het behalen van zijn Master in de biologie werkte hij 3 jaar als doctoraatsstudent aan het Amphibian Evolution Lab van de Vrije Universiteit Brussel. De perfecte onderdompeling in zijn grote passie!

 

Bestemmingen

Bert reisde vooral binnen Europa, Azië, Afrika en Zuid-Amerika. Hij heeft echter een absolute zwak voor dat laatste continent en startte daarom een beschermingsproject op in Bolivië!