Brecht De Meulenaer

sterktes: 
Goede allroundkennis, ‘client-care’, meertalig
favorieten: 
Vogels en zoogdieren (katten). De wildernis van het hoge Noorden (Groenland) en de Kaukasus, Iran.
opleiding: 
Master (Mariene) Biologie, Berg-en wildernis leider (Malungsfolkhogskola, Zweden)

Reisleider Brecht De Meulenaer

Reisleider Brecht De Meulenaer (°1984) begon van heel jonge leeftijd met vogels kijken en kwam al snel in de JNM (Jeugdbond voor Natuur & Milieu) terecht waar zijn passie voor de natuur verder aangewakkerd werd. Libellen, zoogdieren, dagvlinders en nachtvlinders wisten hem al snel te boeien naast vogels. Biologie studeren was het logische gevolg van deze natuurpassie. Na een tijdlang aan de Universiteit van Gent maar ook enkele onderzoeksinstellingen (o.a. Max Planck) gewerkt te hebben, ging Brecht meer tijd spenderen aan zijn reispassie en gidsen.

Meer nog dan op zoek te gaan naar waarnemingen in de gekende gebieden, houdt hij van avontuur en verkent daarbij graag onbetreden paden in de poolgebieden of de Russische wouden. Naast STARLING gids werkt Brecht vooral als gletsjergids in IJsland (Icelandic Mountainguides) en voor Polar Experience, waarbij hij reizigers veilig op hun bestemming brengt. 

 

Bestemmingen

Brecht woonde lange tijd in Georgië, Zweden en IJsland (heden). Verder reisde hij verscheidene keren naar Afrika, Rusland, Mongolië tot zelfs Groenland… Kortom, een heel bereisde en ervaren natuurgids in ons midden!

Reizen en workshops

Vogelreis Georgië: prachtige Kaukasus en indrukwekkende steppen

10 dagen
volzet
De Georgische Kaukasus omvat een ongelooflijke diversiteit aan habitats en bijhorende spectaculaire vogelsoorten. In het voorjaar biedt Georgië schoonheid ten top. Deze STARLING-vogelreis neemt je mee op zoek naar de specialiteiten van de prachtige Kaukasus. 
Natuur Beleving Vogels

Vogelreis naar de steppes en bergen van Armenie

11 dagen
Ben je een natuurliefhebber of vogelaar met liefde voor cultuur? Op zoek naar een natuurreis met een tikkeltje extra? Dan is deze rondreis naar Armenië jouw ding! Laat je verbazen door diverse vogels, cultuurschatten, de Armeense keuken, het landschap en de fantastische gastvrijheid! 
Natuur Beleving Vogels

Vogelreis naar de wildste uithoek van Europa: Wit-Rusland!

10 dagen
Deze vogelreis brengt ons naar een van de wildste uithoeken van Europa, Wit-Rusland. We trekken er heen ineen topperiode voor vogels. Op het programma staan Krasny Bor, Berezina en de Prypiat-vallei. 
Natuur Beleving Vogels

Spectaculair IJsland: vogelreis en natuurreis!

9 dagen
In het land van ijs en vuur wacht ons een reeks unieke vogels en veel spectaculaire natuur. Van Harlekijneenden tot Giervalken en Orka’s, we gaan er naar op zoek in dit mysterieuze land vol borrelend vulkaanleven. Schrijf nu in, de plaatsen zijn heel beperkt!
Natuur Beleving Zoogdieren Vogels