David 'Billy' Herman

sterktes: 
Kwalitatieve allroundkennis, doorzettingsvermogen en initiatiefnemer
palmares: 
Nieuwe vogelsoort voor België ontdekt, eervolle vermelding Argus fotowedstrijd.
fotografie: 
Algemene natuur- en landschapsfotografie.
interesses: 
Vogels, zoogdieren, grote insecten, planten, amfibieën, reptielen.
opleiding: 
Master/licentiaat Biologie.

Reisleider David 'Billy' Herman

David ‘Billy’ Herman (°1983) is niet alleen reisleider voor Starling, maar ook de oprichter van de reisorganisatie. Hij doet niks liever dan mensen met dezelfde passie bijeen brengen, hen de geheimen van het vak leren en samen op zoek gaan naar die éne ultieme waarneming. Hij houdt van een tikkeltje avontuur, lekker eten en mooie landschappen!

 

Natuur als rode draad

Sinds zijn 7de wordt reisleider David ‘Billy’ Herman geïnspireerd door wijlen Franky Bonne, stichter van de Jeugd- en natuurbeweging De Stekkers. Zijn passie? Macrofauna (zoogdieren, amfibieën, reptielen, grote insecten) én flora, maar toch vooral vogels. Met een uitgebreide kennis en enkele spectaculaire vondsten als resultaat. Zijn meest sensationele ontdekking is een nieuwe soort voor België: een Amerikaanse Oeverloper die onverwachts opdook toen hij op zoek was naar planten. Billy verzorgde al verschillende lezingen, onder meer op de Belgische Vogeldag. Sinds enkele jaren legt hij zich toe op natuurfotografie, vooral tijdens natuurstudie-excursie. Kers op de taart: zijn selectie voor de finale van de Argusfotowedstrijd in 2013.

 

Professionele loopbaan

Billy werkte bij de Jeugdbond voor Natuurstudie en Milieubescherming als educatief medewerker en was enkele jaren medewerker van een Life-project bij Natuurpunt.

 

Bestemmingen

Sinds een 10-tal jaar reist David ‘Billy’ Herman de wereld rond op zoek naar de meest tot de verbeelding sprekende soorten. Van talrijke Europese landen zoals Spanje, Polen en Georgië tot Marokko, Zuid-Afrika, Vietnam, India en verschillende Zuid-Amerikaanse landen met Colombia als spectaculairste bestemming. Zijn leukste zoogdier was wellicht de Sneeuwluipaard.

Reizen en workshops

Natuurreis in Spanje: op zoek naar de beer en de wolf

12 dagen
volzet
Tijdens deze natuurreis doorkruisen we Spanje op zoek naar de Beer en Wolf. Ook vogels en andere groepen komen uitvoerig aan bod. De reis biedt goede fotografische opportuniteiten. Meteen de perfecte natuurreis voor beginners en gevorderden.
Natuur Beleving

Workshop Steltlopers Lauwersmeer

Steltlopers herkennen is niet altijd even evident. Het Lauwersmeer is een ware magneet voor deze schitterende soortgroep. Tijdens deze natuurworkshop leren we in detail hoe de verschillende soorten en kleden uit elkaar te houden. Van strandlopers tot ruiters, het komt allemaal aan bod!
Natuur Vogels

Natuurreis Borneo: op zoek naar fauna en flora in de Borneose jungle

13 dagen
volzet
De jungle van Borneo: een paradijs op aarde met National Geographic allures. Orang-oetangs, kleurrijke ijsvogelsoorten, springende Spookdiertjes, reuzenkrokodillen, minuscule Boomkikkertjes en bloeiende orchideeën. STARLING biedt een spannende en diverse natuurreis in een prachtig land met overweldigende natuur.
Natuur Beleving Zoogdieren