David 'Billy' Herman

sterktes: 
Kwalitatieve allroundkennis, doorzettingsvermogen en initiatiefnemer
palmares: 
Nieuwe vogelsoort voor België ontdekt, eervolle vermelding Argus fotowedstrijd.
fotografie: 
Algemene natuur- en landschapsfotografie.
interesses: 
Vogels, zoogdieren, grote insecten, planten, amfibieën, reptielen.
opleiding: 
Master/licentiaat Biologie.

Reisleider David 'Billy' Herman

David ‘Billy’ Herman (°1983) is niet alleen reisleider voor Starling, maar ook de oprichter van de reisorganisatie. Hij doet niks liever dan mensen met dezelfde passie bijeen brengen, hen de geheimen van het vak leren en samen op zoek gaan naar die éne ultieme waarneming. Hij houdt van een tikkeltje avontuur, lekker eten en mooie landschappen!

 

Natuur als rode draad

Sinds zijn 7de wordt reisleider David ‘Billy’ Herman geïnspireerd door wijlen Franky Bonne, stichter van de Jeugd- en natuurbeweging De Stekkers. Zijn passie? Macrofauna (zoogdieren, amfibieën, reptielen, grote insecten) én flora, maar toch vooral vogels. Met een uitgebreide kennis en enkele spectaculaire vondsten als resultaat. Zijn meest sensationele ontdekking is een nieuwe soort voor België: een Amerikaanse Oeverloper die onverwachts opdook toen hij op zoek was naar planten. Billy verzorgde al verschillende lezingen, onder meer op de Belgische Vogeldag. Sinds enkele jaren legt hij zich toe op natuurfotografie, vooral tijdens natuurstudie-excursie. Kers op de taart: zijn selectie voor de finale van de Argusfotowedstrijd in 2013.

 

Professionele loopbaan

Billy werkte bij de Jeugdbond voor Natuurstudie en Milieubescherming als educatief medewerker en was enkele jaren medewerker van een Life-project bij Natuurpunt.

 

Bestemmingen

Sinds een 10-tal jaar reist David ‘Billy’ Herman de wereld rond op zoek naar de meest tot de verbeelding sprekende soorten. Van talrijke Europese landen zoals Spanje, Polen en Georgië tot Marokko, Zuid-Afrika, Vietnam, India en verschillende Zuid-Amerikaanse landen met Colombia als spectaculairste bestemming. Zijn leukste zoogdier was wellicht de Sneeuwluipaard.

Reizen en workshops

Start to Starling: 'vogeltrek tijdens het najaar' voor beginners

uitgesteld
Wil jij ook graag onze vogels beter leren kennen? Van mezen tot heggenmussen en goudhaantjes? Of de eenden en steltlopers? Ga met ons mee op stap tijdens de najaarstrek en laat je verleiden door de vogels van bij ons.
Natuur Vogels

Natuurreis naar de woestijnen van de Westelijke Sahara

12 dagen
Ben je ook zo onder de indruk van de pracht van de woestijn? Dan is het hoog tijd om deze in al zijn glorie te beleven. Ga samen met ons op zoek naar de specialiteiten van de echte woestijn!
Natuur Beleving Zoogdieren Vogels

Natuurreis: in Spanje op zoek naar beer en wolf

12 dagen
Tijdens deze natuurreis doorkruisen we Spanje op zoek naar de Beer en Wolf. Ook vogels en andere groepen komen uitvoerig aan bod. Meteen de perfecte natuurreis voor beginners en gevorderden.
Natuur Beleving Zoogdieren Vogels

Natuurreis en vogelreis naar kleurrijk Bulgarije!

10 dagen
volzet
Bulgarije: een droombestemming voor een natuurreis met vogels als rode draad. Wat denk je van Rouwmees, Balkanvliegenvanger, Witrugspecht, Keizerarend en Griekse spotvogel? Een fantastische natuurbelevenis op een kleine oppervlakte gelegen aan de Zwarte Zee.
Natuur Beleving Vogels

Natuur- en vogelreis naar het dak van Afrika: Ethiopië

14 dagen
Ethopië: dankzij haar unieke landschappen en biotopen met bijhorende endemen is dit land een Afrikaans buitenbeentje. Ontdek met STARLING de bijzondere fauna en flora en kleurrijke cultuur van het land. Reis met ons mee naar het dak van Afrika.
Natuur Beleving Vogels