David Van den Schoor

sterktes: 
goedlachs, gedreven, haviksogen en sociale vogelkennis bom!
palmares: 
Eén van de meest ervaren vogelkijkers en reizigers in ons team!
interesses: 
vogels, zoogdieren, landschappen en cultuur, hedendaagse onderwerpen

Reisleider David Van den Schoor

David Van den Schoor (1968) leeft in Herenthout, nabij Antwerpen. David is reeds van zijn 10de enorm gefascineerd door vogels. David’s vader, Wilfried, deelt dezelfde passie en al snel trokken ze er wekelijks samen op uit. Zijn enthousiasme en gedrevenheid kende geen grenzen, zo ging hij reeds op zijn 14de zeldzame vorgels kijken zoals Harlekijneend in IJmuiden (NED).

 

Vogels en katten als rode draad

Langzaam maar zeker werden horizonten verlegd en vanaf zijn 17de werden al vogelreizen naar Spanje en Hongarije gemaakt. David heeft als één van de laatste ook nog naar Marokko afgereisd om de toen al uiterst bedreigde Dunbekwulp waar te nemen, een avontuur dat hem nu nog altijd helder bij blijft. Vanaf toen is het allemaal snel gegaan, Canada en Noord-Amerika waren de eerste verre bestemmingen gevolgd door India, Indonesië, Maleisië en Nepal begin jaren ’90. Later volgde nog diverse Aziatische en Afrikaanse landen en sinds 1998 lag de focus vooral op Centraal en Zuid-Amerika waar hij zich intussen thuis voelt met niet minder dan 30 vogelreizen doorheen de jaren. Ook West Papua, Australië en het 6de continent Antarctica werden reeds bezocht, kortom, David is een ‘allrounder’.

David heeft inmiddels 7000+ vogelsoorten waargenomen en behoort hiermee tot een select groepje vogelkijkers! Antpittas en verwanten zijn David’s favoriete vogelgroep, ooit hoopt hij alle soorten van deze familie te zien en met 57 van de 65 soorten is hij aardig op weg.

David heeft ook een zwak voor katachtige; Tijger, zwarte Aziatische Panter, Pallaskat, Nevelpanter, Afrikaanse Goudkat, Ocelot, Margay, Pampaskat, Tijgerkat en Jaguar zijn maar een greep uit zijn rijk gevulde soortenlijst.

 

Bestemmingen

David zijn enorme ervaring en soortenkennis maken van hem de geknipte gids voor onze trips naar Colombia, Ecuador en Peru. David bezocht al deze landen reeds vijf maal en zag hier respectievelijk 1075, 1146 en 1342 verschillende vogelsoorten. Weinig buitenlanders doen hem dit na. En wie graag dat tikkeltje extra wil is aan het goede adres, David heeft ook een enorme passie voor uilen. Zelfs na lange intensieve vogeldagen is hem geen enkele nachttocht te veel. David is heel sociaal aangelegd en op de rustige avonden hoeft er zeker niet alleen over vogels gesproken te worden, hij heeft een ruime interesse gaande van diverse sporten tot cultuur en politiek.

Reizen en workshops

Zuidoost-China: op zoek naar de meest spectaculaire fazanten

16 dagen
uitgesteld
Een land van contrasten met een intrigerende cultuur. Zo kennen we China. Maar wist je dat het ook een droombestemming is voor vogelliefhebbers? Tijdens deze reis van twee weken naar de wouden en kusten in het zuidoosten van het land zie je tientallen soorten die nergens anders voorkomen.
Natuur Vogels