Frank Resseler

sterktes: 
Reislust, sociaal, Bourgondiër, brede kennis en vermogen dit laagdrempelig over te brengen
palmares: 
Presentator Wild van dieren, winnaar Swarovski’s DOY categorie film
fotografie: 
Macro, film en timelapsing
opleiding: 
Master/licentiaat Biologie
Favorieten: 
Harpij, pijlgifkikkers, army ants, Bushmaster, Zigzag heron, Heikikker en Potoo’s.

Reisleider Frank Resseler

De liefde voor de natuur werd Frank met de paplepel ingegeven. Zo werd Frank op zijn 16e de jongste natuurgids van Vlaanderen! De drang om andere mensen de pracht & praal van onze natuurlijke omgeving te laten zien achtervolgde hem doorheen zijn studies. Dit was later ook de kiem voor het opstarten van dekijkhut, een productiehuis van natuurfilm. 

 

Het gidsen ontplooid in de Amazone

Na zijn studies als Bioloog aan de universiteit van Antwerpen, wou Frank allereerst pure ongerepte natuur opsnuiven. Geen betere plaats hiervoor als het Amazonewoud in Zuid-Amerika. Deze voorliefde voor de Neotropen werd meer dan een passie toen hij 3 maanden Amazonegids werd voor ecotouristen en gedreven vogelaars in de Cristalino lodge in Brazilië. De belevenissen zijn eindeloos en zijn verhalen vertelt hij graag met een glas wijn aan het haardvuur tijdens één van onze activiteiten.
 

Bestemmingen

Frank heeft twee specialiteiten. Algemene inheemse natuur en Zuid-Amerika. Frank is een duizendpoot en weet over alles wel iets boeiend te vertellen. Hij is de geknipte man om je te overtuigen van natuurpracht rondom ons op een toegankelijke en laagdrempelige manier. Niet voor niets was hij één van de steunpijlers in het natuurprogramma Wild van Dieren op de VTM. Een schot in de roos die vele mensen heeft aangezet met een andere kijk buiten te lopen. Zijn tweede liefde ligt aan de andere kant van de oceaan. Met ervaringen in Bolivië, Argentinië, Chili, Uruguay, Peru en Brazilië heeft hij al het grootste deel van Zuid-Amerika bereisd. Jouw gedroomde gids dus voor een trip naar het meest biodiverse continent ter wereld!

 

Professionele loopbaan

Frank is freelance bioloog en sinds enkele jaren heeft hij een uniek productiehuis opgestart voor buiten- en natuurfilm! Hij is dan ook een uitstekend fotograaf en cineast en kan je op een bijzonder aangename manier nieuwe technieken, tips en advies bijbrengen over hoe je de magie van de natuur om je heen zo authentiek mogelijk kan vastleggen op beeld. Neem zeker eens een kijkje op zijn website.