Geert Beckers

sterktes: 
Brede kennis, gedreven passie, vrolijke kijk, werkte mee aan het programma Wild van Dieren op VTM.
palmares: 
Verschillende bedreigde soorten op nieuwe plaatsen herontdekt, nieuwe vogelsoort voor België ontdekt.
opleiding: 
Master/licentiaat Biologie.
favorieten: 
Sneeuwluipaard, ground-rollers in Madagaskar en paradijsvogels in West-Papoea.

Reisleider Geert Beckers

Reisleider Geert Beckers (°1980) is een enthousiaste en goedlachse natuurspecialist. Zijn kennis is heel ruim en gaat van vogels tot libellen, amfibieën en dagvlinders. Door de jaren heen verwierf Geert ook een enorme ecologische kennis, voornamelijk van Limburgse natuur.

 

Natuur als rode draad

Geert Beckers kreeg de vogelmicrobe te pakken op 12-jarige leeftijd tijdens ornithologische werkkampen in Bokrijk. De natuur kriebelde meer en meer en 3 jaar later ging Geert wekelijks meermaals op stap. Dat is tot op de dag van vandaag nog altijd het geval.

 

Professionele loopbaan

Geert werkt sinds 2004 als milieudeskundige bij het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB).

 

Bestemmingen

Geert is een fervent reiziger. Met Namibië, Kameroen, Ethiopië en Madagaskar heeft hij een mooi beeld van Afrika. Maar daar houdt het niet op. Ook in Europa (Spanje, Marokko, Griekenland, Hongarije), Mexico, Thailand, Indonesië en India (Sneeuwluipaard) heeft hij heel wat ervaring. Zijn absolute hoogtepunt was echter West-Papoea met de vele paradijsvogels op kop! Een trip die hij met veel plezier voor ons begeleidt.

Reizen en workshops

Vogelreis naar de Arabische specialiteiten van Oman

16 dagen
volzet
Tijdens deze vogelreis door het prachtige Oman gaan we op zoek naar de bijzondere soorten die dit land herbergt. Een diverse rondreis waarbij we het land van noord naar zuid doorkruisen. We doen ook een gooi naar de recent ontekte Omani Owl. Laat je verrassen door de parel van het Midden-Oosten!
Natuur Vogels

Vogelreis naar India: aan de voet van de Himalaya

17 dagen
India is een droombestemming voor vogelkijkers. Het land telt meer dan 1300 verschillende vogelsoorten! STARLING neemt je mee naar de oostelijke Himalaya vol adembenemende en avontuurlijke landschappen. Ontdek hier meer.
Natuur Vogels

Mongolië in de winter: op zoek naar Pallas' kat, Saiga en Sneeuwluipaard

10 dagen
Weinig reizigers waagden zich al aan winters Mongolië. Het woord 'stilte' krijgt er een nieuwe betekenis terwijl we op zoek gaan naar unieke zoogdieren als pallas kat, de saiga antilope en het sneeuwluipaard. We logeren in Ger-kampen en ervaren als één van de eerste natuurbelevers Mongolië in de winter. Een unieke reis!
Natuur Beleving Zoogdieren