Geert Beckers

sterktes: 
Brede kennis, gedreven passie, vrolijke kijk, werkte mee aan het programma Wild van Dieren op VTM.
palmares: 
Verschillende bedreigde soorten op nieuwe plaatsen herontdekt, nieuwe vogelsoort voor België ontdekt.
opleiding: 
Master/licentiaat Biologie.
favorieten: 
Sneeuwluipaard, ground-rollers in Madagaskar en paradijsvogels in West-Papoea.

Reisleider Geert Beckers

Reisleider Geert Beckers (°1980) is een enthousiaste en goedlachse natuurspecialist. Zijn kennis is heel ruim en gaat van vogels tot libellen, amfibieën en dagvlinders. Door de jaren heen verwierf Geert ook een enorme ecologische kennis, voornamelijk van Limburgse natuur.

 

Natuur als rode draad

Geert Beckers kreeg de vogelmicrobe te pakken op 12-jarige leeftijd tijdens ornithologische werkkampen in Bokrijk. De natuur kriebelde meer en meer en 3 jaar later ging Geert wekelijks meermaals op stap. Dat is tot op de dag van vandaag nog altijd het geval.

 

Professionele loopbaan

Geert werkt sinds 2004 als milieudeskundige bij het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB).

 

Bestemmingen

Geert is een fervent reiziger. Met Namibië, Kameroen, Ethiopië en Madagaskar heeft hij een mooi beeld van Afrika. Maar daar houdt het niet op. Ook in Europa (Spanje, Marokko, Griekenland, Hongarije), Mexico, Thailand, Indonesië en India (Sneeuwluipaard) heeft hij heel wat ervaring. Zijn absolute hoogtepunt was echter West-Papoea met de vele paradijsvogels op kop! Een trip die hij met veel plezier voor ons begeleidt.

Reizen en workshops

Lezing PARADIJSVOGELS van Irian Jaya

info avond
Ben jij ook zo benieuwd naar de natuurpracht van Papoea Nieuw Guinea? Wil jij graag alles over deze reizen weten? Kom dan vrijblijvend langs op onze infoavond!
Natuur Beleving Zoogdieren Vogels

Vogelreis in Scandinavië: bosvogels en toendrasoorten spotten

13 dagen
volzet
Binnen Europa zijn er weinig natuurreizen die net dat tikkeltje meer hebben. Scandinavië moet ongetwijfeld 1 van die bestemmingen zijn met de unieke combinatie van taiga, toendra en de bijhorende fauna. Perfect voor ornithologen met een hart voor fotografie.
Natuur Beleving Vogels