Ignaas Robbe

Sterktes: 
Taalvaardig, reiservaring, vogelkenner, communicator, mensenkennis
Interesses: 
Vogels (met focus op trekvogels), reizen, reizen begeleiden, duiding geven bij natuurverschijnselen

Ignaas Robbe is een fervent reiziger: beroepshalve reist hij de hele wereld rond en elk jaar maakt hij tijdens zijn vakanties twee tot drie trips, haast altijd in functie van vogels kijken. Hij is dan ook gepassioneerd door vogels, en meer bepaald door trekvogels. Geen wonder dat hij actief is bij de Natuurpunt Vogelwerkgroep Zuid-West-Vlaanderen. Ook fotografie boeit hem mateloos.

"In de natuur zijn bezorgt me energie. Ik kan niet zonder natuur. En deze positieve vibe wil ik graag delen met mijn medereizigers."

Als je al Ignaas' korte en lange reizen naar alle uithoeken van de wereld bij elkaar telt, bekom je een indrukwekkend aantal bestemmingen. Zijn favorieten? Polen, Hongarije, Israel, Chili, China, Kenia en de Afrikaanse landen. 

Sinds 2005 begeleidt hij groepsreizen, iets wat hem enorm ligt. Hij houdt ervan om iedere deelnemer te laten genieten van een vakantie in de natuur en te zorgen dat alles vlekkeloos verloopt. Dat hij vijf talen spreekt is alleen maar meegenomen. Hij stak ook veel technieken op van de Britse en Amerikaanse reisgidsen waar hij zelf mee meereisde.

Deze drie zaken vindt Ignaas belangrijk en bewaakt hij als begeleider van groepsreizen nauwgezet:

  • Iedereen moet zich goed voelen in de groep, de groep moet goed samenhangen.
  • Het is pas echt leuk als elke deelnemer zo goed mogelijk alle waarnemingen te zien krijgt.
  • Goede communicatie over het verloop van de dag brengt rust en duidelijkheid voor iedereen.

Met Ignaas als gids ben je gegarandeerd in goede handen. En je waarnemingenlijstje zal schitteren van de toppers!

 

Reizen en workshops

Vogelreis Eilat Israël: bijbelse vogeltrek

8 dagen
bijna gegarandeerd vertrek
Deze vogelreis naar Israël brengt ons naar het kruispunt op de trekroute van talloze vogels: Eilat. De vogeltrek neemt er bijbelse vormen aan, en heeft een eigen set aan unieke woestijnsoorten, en de adembenemende landschappen en mix van culturen maken van deze reis een eye-opener.
Natuur Vogels

Vogelreis Polen: Biebrza en Bialowieza

7 dagen
In Polen vind je nog oerbossen en authentieke riviersystemen. Die herbergen een grote rijkdom aan vogels. Tijdens deze vogelreis bezoeken we twee van de beste gebieden, Biebrza en Bialowieza, waar spectaculaire vogelsoorten broeden!
Natuur Vogels