Iwan Lewylle

Sterktes: 
ongelooflijk gedreven tijdens (nachtelijke) zoektochten. Vlotte, toegankelijke persoon.
Palmares: 
10 kattensoorten (waaronder meerdere keren Europese Lynx), 5 kiwisoorten, Tasmanian Devil, Albatrossen (waaronder Short-tailed Albatros)
Interesses: 
zeer brede interesse, maar wel voorliefde voor amfibieën en reptielen, vogels en tegenwoordig ook zoogdieren

Er lag eens ... een vogelboek op zolder

Het is fantastisch om te horen hoe iedere natuurliefhebber op een andere manier gebeten wordt door natuur. Ook bij Iwan Lewylle is dat een bijzonder verhaal. Hij kreeg het 'virus' pas als achtienjarige te pakken toen z'n oom hem een verrekijker cadeau deed. Bij bomma op zolder vond hij een oude vogelgids. Tijdens zijn allereerste tochtje spotte hij langs een veldwegel zowaar een goudvink, en Iwan was compleet verkocht!

 

De wijde wereld in

Het startte bij die ene goudvink en het bracht Iwan tot in de verste uithoeken van de planeet. Hij koos toepasselijk voor de studierichting biologie en ging daarna op de studiedienst van Natuurpunt aan de slag om reptielen, amfibieën en vogels te bestuderen. Zijn passie voor en kennis van vogels, katachtigen en allerlei andere fauna en flora kent dan ook geen grenzen. Hij werkte net zoals zijn boezemvriend en gids Karl Vanginderdeuren, mee aan het programma Dieren in Nesten.

 

Blijven plakken

De natuurmicrobe is bij Iwan zelfs zo hardnekkig dat hij liefst van al de hele tijd midden in de natuur zit. Hij woonde dan ook een hele tijd in Nieuw-Zeeland en maakte nu van het prachtige Canada zijn nieuwe thuis. Iwan vertelt: "De provincie British Columbia staat bekend als één van de meest ongerepte wildernissen van de westerse wereld. In bepaalde regio's zit je op een steenworp van de oceaan, binnenzeeën, voor- en hooggebergte met tussenin steppes en regenwoud."

Iwan neemt je graag mee naar de allermooiste natuur en is een gedreven en nauwkeurige reisbegeleider die met plezier de extra mile gaat om je een prachtige reisbeleving te bezorgen.

Begint het bij jou ook al te kriebelen? 

Reizen en workshops

Natuurreis naar Vancouver Island: grizzly's en walvissen

15 dagen
Op Vancouver Island ervaar je de mildste temperaturen van Canada. We observeren er fantastische natuur: prachtige zichten, uitbundige plantengroei en tal van wilde dieren. Denk aan: grizzlyberen kijken, een walvistocht op zee of stappen door een kathedraal van massieve bomen. Ontdek de wilde natuur in alle comfort onder begeleiding van een Vlaamse bioloog!
Natuur Beleving Zoogdieren Vogels