Jan Kelchtermans

sterktes: 
Zoogdierenspecialist ten top, doorzettingsvermogen, engelengeduld, neus voor zoogdieren en vogels
interesses: 
Vogels, zoogdieren en algemene natuur- en cultuurbeleving
favorieten: 
Zoogdieren! Katachtigen, grote roofdieren én tot de verbeelding sprekende vogels

Reisleider Jan Kelchtermans

Jan Kelchtermans (°1975) is een goedlachse zoogdierenspecialist met een sterk organisatorisch talent. Hij kent de verschillende uithoeken van Europa als zijn broekzak. Als geen ander weet hij zijn gevoel voor zoogdieren met anderen te delen.

 

Natuur als rode draad

Voor reisleider Jan is het gidsen een pure passie. Die ene ultieme beleving, daar gaat het voor hem om. Van heel jonge leeftijd was Jan een fervent vogelkijker, maar geleidelijk nam de zoogdierenbeleving de overhand. Die liefde wist hij te verzilveren in een uniek concept: Europe's Big 5. Onder die naam organiseert Jan zoogdierenreizen op zoek naar de meest tot de verbeelding sprekende zoogdieren van Europa en ondertussen ook ver daarbuiten! Alle zoogdierenreizen van STARLING worden in nauwe samenwerking met EB5 georganiseerd.

 

Bestemmingen

Jan reisde op jonge leeftijd naar alle uithoeken van Europa en heeft door de jaren heen een enorme kennis over Spanje, Scandinavië en Oost-Europa verworven. Grote zoogdieren stonden daarbij altijd centraal. 

Jan was één van de eerste Belgen die alle 6 de soorten van Europe's Big 5 met eigen ogen heeft gezien: Europese lynx, Veelvraat, Pardellynx, Wolf, Wisent en Bruine beer. Weinigen hebben ooit een wolf gezien. Jan zag de afgelopen jaren zo goed als alles wat de literatuur schrijft over dit schuwe, enigmatische zoogdier. Zowel van de nominaatvorm als van de Indische, Tibetaanse en Iberische ondersoort. Enkel Roodkapje werd nooit gezien. Jan heeft ervaring in Zweden, Finland, Noorwegen, Polen, Slovakije, Wit-Rusland, India, Venezuela, Australië, Spitsbergen, Spanje en vele andere landen.

Reizen en workshops

Weekend van 1 mei: vijfdaagse berentrip naar Spanje

5 dagen
gegarandeerd vertrek
Wat dacht je van een heuse berentrip op de feestdag van 1 mei? Een stuk origineler dan een citytrip, vonden wij! STARLING neemt je mee voor een vijfdaagse naar één van Europa’s meest adembenemende gebieden. Onze focus ligt volledig op de Cantabrische Bruine beren.
Natuur Beleving Zoogdieren

Met pinksteren naar Finland: focus op veelvraten

6 dagen
volzet
Wat dacht je van een heuse veelvratentrip rond Pinksteren? Een stuk origineler dan een citytrip, vonden wij! STARLING neemt je mee voor een zesdaagse naar het land van duizend meren met als ultiem doel: het spotten van de Veelvraat. Lees meer!
Natuur Beleving Zoogdieren Vogels

Natuurreis naar Zuid-Afrika: zoogdieren en vogels op de Kaap

15 dagen
uitgesteld
Met je neus pal op Witte Haaien, wandelen tussen pinguïns, op zoek naar de Woestijnlynx, ... Deze natuurreis trakteert je op endemische vogels, tal van zoogdieren en prachtige landschappen. De enige moeilijkheid: naar huis terugkeren zonder je hart volledig te verliezen aan de Kaap. Ontdek de hele reis!
Natuur Beleving Zoogdieren Vogels