Jan Talloen

Sterktes: 
een vat vol interessante natuurweetjes, heel brede kennis, humor
Interesses: 
heel brede interesse voor natuur, in het bijzonder voor vogels en vleermuizen
Palmares: 
mede-oprichter vleermuizenwerkgroep Natuurpunt

Jeugdig natuurenthousiasme

Als jonge snaak was Jan volop actief in de toenmalige BJN, nu bekend als JNM (Jeugdbond voor Natuur en Milieu). Hij werkte toen mee aan heel wat projecten om vogels en insecten in kaart te brengen in Brugge en omgeving.

En die passie voor natuur liet hem niet los. Hij werd natuurgids in het Zwin Natuurpark en werkt mee als gids en natuureducator in natuurcentrum Beisbroek. Bij het inrichten van een ijskelder als winterverblijf voor vleermuizen kreeg hij het zwaar te pakken: een niet te stoppen liefde voor die bijzondere fladderaars! Niet verwonderlijke dat hij enige tijd later mee aan de wieg stond van de vleermuizenwerkgroep van Natuurpunt.

 

Vleermuizen en vogels

Vleermuizen en vogels zijn de rode draad doorheen Jan zijn ontdekkingen in de natuur. Hij trekt de natuur in wanneer hij kan: meestal in eigen streek, maar ook in de prachtige Gaume en in Noord-Frankrijk, waar hij al meer dan 40 jaar de Opaalkust en de baai van de Somme onveilig maakt als reisbegeleider.

 

Humor en natuurkennis

Iemand schreef over Jan na een trip: "Dit weekend op stap geweest met Jan Talloen. Absolute aanrader. Jan weet humor en een topkennis over fauna en flora (specialiteit: vleermuizen) te combineren, doorspekt met wist-je-datjes voor in de keuken. Topper!" Bon, daar kunnen wij eigenlijk weinig aan toevoegen.

Jan Talloen geeft aan je reizen zonder enige twijfel een bijzonder grote meerwaarde.

Reizen en workshops

Heerlijke natuurbeleving in de Gaume

4 dagen
De Gaume is een must voor natuurgenieters. De sfeer in de streek is op en top Frans, de natuur divers en ongerept. Verken deze prachtige regio tijdens dit natuurweekend waar beleving en genieten voorop staan. Lees meer!
Natuur Beleving