Jan Wellekens

sterktes: 
Heel brede kennis en interesse, 'client-care', veel reiservaring, communicatief.
favorieten: 
Met name vogels en dan het liefst in Afrika!
palmares: 
25 jaar engagement in de natuur- en milieusector
kennis: 
Vogels, zoogdieren, grote insecten, plantengemeenschappen, amfibieën, reptielen. Maar ook algemene kennis, politiek, geschiedenis en hedendaagse muziek.

Reisleider Jan Wellekens

Reisleider Jan Wellekens (°1958) is al van heel jonge leeftijd gepassioneerd door de natuur. Tijdens z'n tienerjaren werd hij al gebeten door het vogels kijken en na een glansrijke 5 jaar als scoutsleider geraakte hij definitief betrokken bij de natuur. Van vrijwilliger over beheerder tot uiteindelijk bestuurder van Natuurpunt Oost-Brabant, hij was het allemaal. Sinds 1998 was hij werkzaam als natuurwachter bij het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) in het Vijvergebied Midden-Limburg, De Teut en Tenhaagdoornheide. Vandaag de dag houdt hij zich vooral bezig met het beheer en de instandhoudingsdoelstellingen te realiseren op De Teut, een heidegebied van grofweg 800 hectaren. 

Sinds 2007 organiseert Jan jaarlijks één à twee reizen voor de vogelwerkgroep van Natuurpunt Oost-Brabant. Op reis probeert hij steeds iedereen tevreden te stellen. Dit houdt niet enkel het bekomen van goede waarnemingen in, ook een vleug cultuur is steevast ingecalculeerd in het programma. Ook op tijd en stond een terrasje doen of een uitgebreide picknick nuttigen moet kunnen!

 

Bestemmingen

Jan reisde reeds heel wat rond in de wereld maar toch zijn vooral zijn reizen naar Afrika hem bijgebleven. Het lijstje met bestemmingen is erg lang maar enkele interessante locaties die hij bezocht zijn o.a. Roemenië, Polen, Estland, Schotland, Georgië, Israël, Tanzania, Kenia, Zuid-Afrika, Mexico, Brazilië, ... 

Jan organiseert sinds 2007 jaarlijks 1 of 2 buitenland reizen voor de VWG Natuurpunt Oost-Brabant: Nederland, Extremadura, Gibraltar, Coto Donana, Falsterbo, Bulgarije (najaarstrek), Lesbos, Donau-delta, Lac Du Der, Cap Griz Nez etc. …

Reizen en workshops

Natuurreis Iberische lynx special

6 dagen
Iberische Lynx is een soort die altijd tot de verbeelding spreekt! Nog steeds is het één van de zeldzaamste katten ter wereld. Ga mee op deze natuurreis in vol paarseizoen en maak kans op een ongelooflijke belevenis!
Natuur Beleving Zoogdieren

Natuur- en vogelreis naar Gambia: de perfecte start voor Afrika

12 dagen
Gambia is de perfecte opstap om West-Afrika te leren kennen. Tijdens onze reis maken we kans op prachtige waarnemingen van meer dan 300 vogelsoorten. De vogels zijn er stuk voor stuk pareltjes... Geniet van de relaxte sfeer en de heerlijke polé polé mentaliteit.
Natuur Beleving Vogels

TREFDAG Starling NATUURREIZEN

gegarandeerd vertrek
Trefdag van STARLING! Wil je ons graag leren kennen, het programma van 2019-2020 met ons bespreken of alles te weten komen over onze werking?! Dan is deze dag beslist iets voor jou. Deelname is gratis, inschrijven verplicht.  
Natuur Beleving Zoogdieren Vogels

Vogelreis Oman ism Natuurpunt Reizen

14 dagen
volzet
Tijdens deze vogelreis naar Oman samen met Natuurpunt Reizen gaan we op zoek naar de bijzondere soorten die dit land herbergt. Een diverse doorsnede waarbij we het land van noord naar zuid doorkruisen. We doen ook een gooi naar de recent ontdekte Omani Owl. Laat je verrassen door de parel van het Midden-Oosten!
Natuur Vogels

Natuurreis Kazachstan: vogelparadijs van Centraal-Azië

12 dagen
Kazachstan is groots, het vogelleven is er verbluffend. Van de Charyn canyon, het Tien Shan gebergte en de Taukum woestijn tot in de steppes. Deze vogelreis naar het zuidoosten en het centrum van het land is gegarandeerd een onvergetelijke ervaring.
Natuur Vogels

Natuurreis Roemenië: Karpaten en Donaudelta

12 dagen
Bruine beren kijken in de machtige Karpaten, een hotelboottocht door de uitgestrekte Donaudelta en authentieke natuurbeleving aan de Zwarte Zee. Deze natuurreis naar Roemenië bevat alle ingrediënten voor een topvakantie boordevol bijzondere momenten.
Natuur Beleving Vogels