Jan Wellekens

sterktes: 
Heel brede kennis en interesse, 'client-care', veel reiservaring, communicatief.
favorieten: 
Met name vogels en dan het liefst in Afrika!
palmares: 
25 jaar engagement in de natuur- en milieusector
kennis: 
Vogels, zoogdieren, grote insecten, plantengemeenschappen, amfibieën, reptielen. Maar ook algemene kennis, politiek, geschiedenis en hedendaagse muziek.

Reisleider Jan Wellekens

Reisleider Jan Wellekens (°1958) is al van heel jonge leeftijd gepassioneerd door de natuur. Tijdens z'n tienerjaren werd hij al gebeten door het vogels kijken en na een glansrijke 5 jaar als scoutsleider geraakte hij definitief betrokken bij de natuur. Van vrijwilliger over beheerder tot uiteindelijk bestuurder van Natuurpunt Oost-Brabant, hij was het allemaal. Sinds 1998 was hij werkzaam als natuurwachter bij het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) in het Vijvergebied Midden-Limburg, De Teut en Tenhaagdoornheide. Vandaag de dag houdt hij zich vooral bezig met het beheer en de instandhoudingsdoelstellingen te realiseren op De Teut, een heidegebied van grofweg 800 hectaren. 

Sinds 2007 organiseert Jan jaarlijks één à twee reizen voor de vogelwerkgroep van Natuurpunt Oost-Brabant. Op reis probeert hij steeds iedereen tevreden te stellen. Dit houdt niet enkel het bekomen van goede waarnemingen in, ook een vleug cultuur is steevast ingecalculeerd in het programma. Ook op tijd en stond een terrasje doen of een uitgebreide picknick nuttigen moet kunnen!

 

Bestemmingen

Jan reisde reeds heel wat rond in de wereld maar toch zijn vooral zijn reizen naar Afrika hem bijgebleven. Het lijstje met bestemmingen is erg lang maar enkele interessante locaties die hij bezocht zijn o.a. Roemenië, Polen, Estland, Schotland, Georgië, Israël, Tanzania, Kenia, Zuid-Afrika, Mexico, Brazilië, ... 

Jan organiseert sinds 2007 jaarlijks 1 of 2 buitenland reizen voor de VWG Natuurpunt Oost-Brabant: Nederland, Extremadura, Gibraltar, Coto Donana, Falsterbo, Bulgarije (najaarstrek), Lesbos, Donau-delta, Lac Du Der, Cap Griz Nez etc. …

Reizen en workshops

Vogelreis Mallorca: zangvogels en trekvogels in de Mediterranée

9 dagen
nog 2 plaatsen
Wie Mallorca zegt, denkt aan massatoerisme. Niks is minder waar! Want wie de resorts links laat liggen, vindt een fantastisch eilandje bomvol interessante trekvogels. Ga jij met ons mee op deze fantastische natuurreis?
Natuur Vogels

Natuurreis Kazachstan: vogelparadijs van Centraal-Azië

12 dagen
volzet
Kazachstan is groots, het vogelleven is er verbluffend. Van de Charyn canyon, het Tien Shan gebergte en de Taukum woestijn tot in de steppes. Deze vogelreis naar het zuidoosten en het centrum van het land is gegarandeerd een onvergetelijke ervaring.
Natuur Vogels