Jeffrey Van Daele

sterktes: 
Fulltime natuurfotograaf, ervaren leermeester, gepassioneerd, motiverend & inspirerend
fotografie: 
Natuurfotografie van macro tot telewerk tot breedhoekwerk
interesses: 
Wildlife en macro

Reisleider Jeffrey Van Daele

Reeds jarenlang inspireert en motiveert Jeffrey zijn studenten natuurfotografie. Jeffrey trekt deze lijn graag door naar fotografiereizen en kwam zo bij STARLING terecht. ‘De passie doorgeven’ is zijn drijfveer om les te geven en fotoreizen te begeleiden! Hij helpt je dan ook met enthousiasme bij het instellen van je camera, het vinden van de juiste achtergrond of compositie en bovenal hoe je sfeer in een foto kan brengen. Een fotobegeleider die jouw beeld minstens zo belangrijk vindt als het zijne!

 

Natuur als rode draad

De passie kwam bij Jeffrey - in tegenstelling tot bij vele anderen - pas op latere leeftijd. Maar deze trage start heeft hij al ruimschoots ingehaald. Naast het verkopen van natuurfoto’s ten voordele van natuurbehoud, is hij actief binnen het bestuur van Natuurpunt, zetelt hij in de milieuraad van zijn gemeente en helpt hij het opvangcentrum voor Wilde Dieren te Merelbeke met beeld en daad.

 

Bestemmingen

De ervaringen die hij reeds opgedaan heeft tijdens zijn rondreizen in Europa, Zuid-Amerika en zuidelijk Afrika maken van hem een ideale partner voor jouw fotoreis!

 

Professionele loopbaan

Tot 2010 was Jeffrey werkzaam als IT-Coördinator in het onderwijs. Door zelfstudie en jarenlang strenge praktijkoefeningen, kon hij in 2010 zijn job opgeven en zich fulltime met fotografie bezighouden. Dit uitte zich enerzijds in het geven van lessen fotografie aan het volwassenenonderwijs en anderzijds door als freelancer evenementen, producten en portretten te fotograferen. Maar de roep van de natuur was sterker dan verwacht en niet lang daarna besloot hij om zijn passie te volgen en zich enkel op deze discipline van de fotografie toe te leggen..

Naast het organiseren van workshops en lezingen is Jeffrey tot op vandaag nog altijd een toegewijd leraar die zijn studenten inspireert en motiveert tijdens de lessen natuurfotografie aan het volwassenenonderwijs. Deze cursussen kennen een enorm succes zodat. Om met Jeffrey te reizen, is tijdig een plaatsje reserveren zeker noodzakelijk.

Reizen en workshops

Vaar Darwin achterna! Fotografiereis naar de Galapagos

11 dagen
volzet
De Galapagos eilanden! Ooit het onderzoeksgebied van Charles Darwin. Een bestemming waar fotografen van dromen. STARLING organiseert deze magnifieke fotoreis. Op de mooiste momenten van de dag zijn we op de beste plaatsen met topfotografen als gids. Vaar je mee met ons?
Vogels Foto Reizen

Lowland Photo festival in Antwerpen

gegarandeerd vertrek
Klaar voor twee dagen natuurfotografie pret? Kom naar het Lowland Photo Festival in Antwerpen: lezingen van internationale toppers, interessante fotobeurs, seminars en een wedstrijd. Ook STARLING is van de partij!
Natuur Foto

TREFDAG Starling FOTOREIZEN

gegarandeerd vertrek
Trefdag van STARLING! Wil je ons graag leren kennen, het programma van 2019-2020 met ons bespreken of alles te weten komen over onze werking?! Dan is deze dag beslist iets voor jou. Deelname is gratis, inschrijven verplicht.  
Foto Reizen Workshops

Fotografiereis naar Costa Rica: kleur, wildlife, pura vida

17 dagen
nog 1 plaats
Costa Rica is voor natuurfotografen een paradijs op aarde! Laat je verleiden door kleurrijke kolibries, quetzals, zoogdieren, kikkers, vlinders en bloemen. Professioneel fotograaf en reisbegeleider Jeffrey Van Daele zorgt ervoor dat je met prachtige foto's terugkeert. Lees meer!
Foto Reizen

Creatief Wild in Parque Cabarceno

volzet
Haarscherp wildlife fotograferen, het karakter van een dier perfect in beeld brengen, leren gebruik maken van het juiste licht en de beste oriëntatie in ideale omstandigheden.
Foto Workshops

Extra Workshop Jan-Van-Genten op Helgoland 2019

volzet
Deze fotografie workshop naar Helgoland brengt je tot vlak bij Zeekoeten, Drieteenmeeuwen, Scholeksters, Eiders maar vooral honderden Jan-Van-Genten. Ze vliegen je als het ware om de oren! Beleef dit onder begeleiding van een professionele fotografie lesgever en haal het onderste uit de kan!
Foto Workshops

Workshop Jan-Van-Genten op Helgoland 2019

volzet
Deze fotografie workshop naar Helgoland brengt je tot vlak bij Zeekoeten, Drieteenmeeuwen, Scholeksters, Eiders maar vooral honderden Jan-Van-Genten. Ze vliegen je als het ware om de oren! Beleef dit onder begeleiding van een professionele fotografie lesgever en haal het onderste uit de kan!
Foto Workshops

Fotografiereis naar Namibië: the Full Tour

16 dagen
volzet
Namibië is een droombestemming voor veel fotografen. Ongerepte rode duinen, boeiende kusten, desolate woestijnen en fantastische ontmoetingen met wildlife. Deze fotografiereis naar de hoorn van Afrika is een topper in ons gamma. Ontdek meer!
Foto Reizen