Jeffrey Van Daele

sterktes: 
Fulltime natuurfotograaf, ervaren leermeester, gepassioneerd, motiverend & inspirerend
fotografie: 
Natuurfotografie van macro tot telewerk tot breedhoekwerk
interesses: 
Wildlife en macro

Reisleider Jeffrey Van Daele

Reeds jarenlang inspireert en motiveert Jeffrey zijn studenten natuurfotografie. Jeffrey trekt deze lijn graag door naar fotografiereizen en kwam zo bij STARLING terecht. ‘De passie doorgeven’ is zijn drijfveer om les te geven en fotoreizen te begeleiden! Hij helpt je dan ook met enthousiasme bij het instellen van je camera, het vinden van de juiste achtergrond of compositie en bovenal hoe je sfeer in een foto kan brengen. Een fotobegeleider die jouw beeld minstens zo belangrijk vindt als het zijne!

 

Natuur als rode draad

De passie kwam bij Jeffrey - in tegenstelling tot bij vele anderen - pas op latere leeftijd. Maar deze trage start heeft hij al ruimschoots ingehaald. Naast het verkopen van natuurfoto’s ten voordele van natuurbehoud, is hij actief binnen het bestuur van Natuurpunt, zetelt hij in de milieuraad van zijn gemeente en helpt hij het opvangcentrum voor Wilde Dieren te Merelbeke met beeld en daad.

 

Bestemmingen

De ervaringen die hij reeds opgedaan heeft tijdens zijn rondreizen in Europa, Zuid-Amerika en zuidelijk Afrika maken van hem een ideale partner voor jouw fotoreis!

 

Professionele loopbaan

Tot 2010 was Jeffrey werkzaam als IT-Coördinator in het onderwijs. Door zelfstudie en jarenlang strenge praktijkoefeningen, kon hij in 2010 zijn job opgeven en zich fulltime met fotografie bezighouden. Dit uitte zich enerzijds in het geven van lessen fotografie aan het volwassenenonderwijs en anderzijds door als freelancer evenementen, producten en portretten te fotograferen. Maar de roep van de natuur was sterker dan verwacht en niet lang daarna besloot hij om zijn passie te volgen en zich enkel op deze discipline van de fotografie toe te leggen..

Naast het organiseren van workshops en lezingen is Jeffrey tot op vandaag nog altijd een toegewijd leraar die zijn studenten inspireert en motiveert tijdens de lessen natuurfotografie aan het volwassenenonderwijs. Deze cursussen kennen een enorm succes zodat. Om met Jeffrey te reizen, is tijdig een plaatsje reserveren zeker noodzakelijk.

Reizen en workshops

Fotografiereis naar winters Japan

15 dagen
volzet
Laat je tijdens deze 14-daagse fotoreis verbazen door de meest adembenemende locaties in het winterse Japan, ver weg van de klassieke toeristische hotspots. Geniet van Sneeuwmakaken, Wilde zwanen, Stellers zeearenden en nog zoveel meer!
Foto Reizen

Workshop Jan-Van-Genten op Helgoland

volzet
Deze fotografie workshop naar Helgoland brengt je tot vlak bij Zeekoeten, Drieteenmeeuwen, Scholeksters, Eiders maar vooral honderden Jan-Van-Genten. Ze vliegen je als het ware om de oren! Beleef dit onder begeleiding van een professionele fotografie lesgever en haal het onderste uit de kan!
Foto Workshops

Namibië: Deep South

15 dagen
volzet
Namibië is een droombestemming voor veel fotografen. Ongerepte rode duinen, boeiende kusten, desolate woestijnen en fantastische ontmoetingen met wildlife. Deze fotografiereis naar de hoorn van Afrika is een topper in ons gamma. Ontdek meer!
Foto Reizen

Fotografiereis naar Canada: herfst in de Rocky Mountains

12 dagen
gegarandeerd vertrek
Canada staat bij heel wat natuurreizigers hoog op het verlanglijstje. Het tweede grootste land van de wereld heeft dan ook een indrukwekkend arsenaal aan uitgestrekte, ongerepte natuur.
Foto Reizen

Vaar Darwin achterna! Fotografiereis naar de Galapagos

11 dagen
nog 4 plaatsen
De Galapagos eilanden! Ooit het onderzoeksgebied van Charles Darwin. Een bestemming waar fotografen van dromen. STARLING organiseert deze magnifieke fotoreis. Op de mooiste momenten van de dag zijn we op de beste plaatsen met topfotografen als gids. Vaar je mee met ons?
Vogels Foto Reizen

Workshop Jan-Van-Genten op Helgoland 2019

nog 1 plaats
Deze fotografie workshop naar Helgoland brengt je tot vlak bij Zeekoeten, Drieteenmeeuwen, Scholeksters, Eiders maar vooral honderden Jan-Van-Genten. Ze vliegen je als het ware om de oren! Beleef dit onder begeleiding van een professionele fotografie lesgever en haal het onderste uit de kan!
Foto Workshops