Joachim Bertrands

sterktes: 
Doorzettingsvermogen, kritische ingesteldheid, kwalitatieve allroundkennis, initiatiefnemer
palmares: 
Nam deel aan heel wat projecten en woonde gedurende 3 maanden in Israël waar hij trekvogels monitorde. Ook vond hij er de 16e Bateleur voor het West-Palearctische gebied.
opleiding: 
Groenmanagement
favorieten: 
Zeldzaamheden in de Western Palearctic

Reisleider Joachim Bertrands

Reisleider Joachim Bertrands (°1993) zorgt voor vers bloed in het STARLING-team. Hij organiseert regelmatig reizen voor zijn vrienden en zou er wel iets voor voelen om er zijn beroep van te maken. Zijn tussenstop bij STARLING is dan ook een logische stap. 

Joachim's kennis is ruim en beslaat vooral de macrofauna. Met name vogels, zoogdieren, vlinders, libellen, reptielen en amfibieën. Daarnaast heeft Joachim ook een brede basiskennis van flora. Naast het vinden van leuke soorten houdt hij van een tikkeltje beredeneerd avontuur! Hij is sinds 2015 voorzitter van de Vogelwerkgroep van JNM.

 

Natuur als rode draad

Joachim is al zo lang als hij zich kan herinneren gefascineerd door de natuur. Vanaf zijn 12e begon hij met intensief vogels kijken. Eerst in het gebied De Maten te Genk, waar hij opgroeide en waar Carlo Vanderydt hem de kneepjes van het vak leerde. Later reisde hij door België en tegenwoordig ook door heel Europa op zoek naar nieuwe soorten en om zijn kennis te verbreden.

 

Bestemmingen

Joachim is vooral de laatste jaren een fervent reiziger. Hij bezocht al heel wat landen, altijd binnen de Western Palearctic. Frankrijk, Spanje, Madeira, IJsland, Marokko, Westelijke Sahara, Letland, Estland, Noorwegen, Zweden, Finland, Georgië, Armenië, Turkije, Polen, Wit-Rusland, Israël en Hongarije stonden al op zijn programma. 

Reizen en workshops

WEST AFRICA PELAGIC: een uitdagende expeditie over de Atlantische oceaan!

13 dagen
gegarandeerd vertrek
Zeevogels, walvissen en dolfijnen. Tijdens deze comfortabele natuurcruise, zoeken we naar fauna en flora van de zee in Kaapverdië, de Canarische eilanden en Madeira. Ongezien! Klik snel verder als je op zoek bent naar een bijzondere natuurcruise.
Natuur Beleving Zoogdieren Vogels

Vogelreis Georgië: Batumi met workshop voor roofvogels en zangvogels

8 dagen
gegarandeerd vertrek
Waar je ook kijkt zie je trekvogels! Tijdens deze vogelreis naar Georgië krijg je die kans, en mikken we op de piek van Wespendieven. Laat je verbazen door de massale vogeltrek in Batumi, en leer razensnel bij tijdens de workshops. Zowel voor beginners als gevorderden.
Natuur Vogels