Johan Debuck

Sterktes: 
Ornithologische kennis, humoristisch, levensgenieter, sociaal
Interesses: 
Vogels, dag- en nachtvlinders, libellen en planten
Favorieten: 
Europa en Marokko

Reisleider Johan Debuck

Johan Debuck (°1955) is een enthousiaste natuurmens met een grote kennis van de vogels, dagvlinders en libellen van Europa. Zijn passie kunnen delen met anderen, daar gaat hij voor! Extra troef: zijn organisatietalent. Humor en lekker eten zijn voor reisgids Johan ook nooit veraf.

 

Natuur als rode draad

Op zijn 15e en 16e werd Johan als junior 2 x Belgisch kampioen in het zeevissen. Deze viswedstrijden brachten hem telkens opnieuw in contact met zeevogels. Resultaat: hij kreeg een steeds grotere fascinatie voor vogels. Een microbe die hem uiteindelijk niet meer losliet. Passioneel bezig zijn met vogels en uitgebreid de dagvlinders, orchideeën, nachtvlinders en libellen meepikken, dat is waar Johan voor gaat. Hij is actief betrokken bij de Vogelwerkgroep Mergus en houdt ook enorm van trektellen. Europa is helemaal Johan zijn ding, al gaat hij ook heel graag eens vogelen in Marokko.

 

Bestemmingen

Volgens reisgids Johan Debuck heeft Europa schitterende natuur waar hij verschillende levens mee zou kunnen vullen! Zijn hart gaat uit naar Frankrijk, Nederland, België, Spanje, Litouwen, Estland, Griekenland, Portugal, Italië, Bulgarije, Roemenië en Mallorca. In Noord-Afrika heeft Johan vooral met Marokko een grote affiniteit.

Reizen en workshops

Vogels kijken in Nederland: winters Zeeland!

5 dagen
bijna gegarandeerd vertrek
Ben je op zoek naar een korte vakantie dicht bij huis? Een overvloed aan vogels en winterse sferen? Zoek niet verder! Met dit mid-weekje Zeeland kun je volledig laten uitwaaien, zonder al te grote verplaatsingen te doen. Ons supergezellige hotel met gastronomische maaltijden maakt het helemaal af.
Natuur Vogels Reizen

Vogel- en natuurreis naar de Algarve in Portugal

8 dagen
gegarandeerd vertrek
De Algarve en Alentejo in Portugal. Een onbeminde parel in Zuid-Europa die niet kan ontbreken in ons gamma natuurreizen en vogelreizen. Ontdek deze prachtige streek in een rustig en comfortabel kader. Een absolute topper!
Natuur Beleving Vogels

Vogelreis naar Zuid-Spanje: Tarifa en Andalucia

9 dagen
Tarifa in Spanje is in het najaar een vaste waarde voor vogelkijkers. De oversteek van duizenden broedvogels van Europa naar Afrika zorgt voor spectaculaire taferelen. Beleef het vanop de eerste rij, in alle comfort!
Natuur Vogels

Natuurspektakel Kraanvogels van Lac du Der met Landschap vzw

4 dagen
Kraanvogels en herfstkleuren in het mooiste licht! Een natuurtrip waar STARLING en Landschap vzw jou mee op sleeptouw nemen in la douce France. Kans op Zeearend en Wilde kat. Op dit unieke weekend komt het allemaal aan bod.
Natuur Beleving Vogels

Ultieme vogelreis naar Marokko

17 dagen
Wil jij de woestijnvogels en de specialiteiten van Marokko zien? Dan is dit je kans! Ga op stap samen met ervaren natuurgidsen en geniet met volle teugen. Afrikaanse velduil, Egyptische nachtzwaluw, Groene bijeneter, Heremietibis en heel veel meer. Waar wacht je nog op?
Natuur Vogels

Vogelreis voorjaarstrek in Lesbos!

8 dagen
gegarandeerd vertrek
Het Griekse eiland Lesbos ligt op een belangrijke route voor vogeltrek en het overzichtelijke eiland leent zich perfect om ten volle van de kleurrijke voorjaarstrek te genieten. Laat je verassen door de allomtegenwoordige vogelpracht en laat je onderdompelen in de Mediterraanse Griekse sfeer!
Natuur Vogels