Johan Van de Watering

sterktes: 
Creativiteit, mensen motiveren en inspireren, van niets iets proberen te maken, veel lesgeefervaring aan volwassenen.
palmares: 
Diverse (inter)nationale prijzen (NVN natuurfotograaf van het jaar 2009, Asferico, Nature's Best, Grasduinen, Afpan,...).
fotografie: 
Macrofotografie, abstracte fotografie en landschapsfotografie (indien mogelijk met vogels erin).
interesses: 
Mooi licht, kleurrijke bloemenvelden, vennetjes, insecten.

Reisleider Johan van de Watering

Johan verzorgt al van 2007 workshops natuurfotografie! In eerste instantie alleen dagworkshops, maar later ook weekendjes aan de Zeeuwse kust, op de Nederlandse waddeneilanden (Ameland) en in de Belgische Ardennen!
 

Natuur als rode draad

De passie voor natuur en fotografie heeft hij vooral van zijn ouders meegekregen. Reeds op 14-jarige leeftijd ging hij met een camera op pad in de natuur rondom zijn woonplaats Roosendaal. Naar gebieden waar hij nu, 40 jaar later, nog steeds met grote regelmaat komt.

Professionele loopbaan

Johan is semi-professioneel natuurfotograaf en heeft daarnaast nog een deeltijdse baan in het (speciaal) onderwijs. Hij geeft veel fotoworkshops en deze passie is een logisch gevolg van zijn eerdere werkzaamheden als freelance docent van een aantal opleidingen in Nederland. Het lesgeven is namelijk zijn grote passie! Voor hem bestaat het werk als natuurfotograaf dan ook niet uit het verkopen van beeld, maar uit het geven van fotoworkshops, cursussen, lezingen/presentaties en het schrijven van artikelen/tutorials en boeken. Kortom, een droombegeleider en grote aanwinst voor het STARLING team.

Reizen en workshops

Workshop landschapsfotografie: de Opaalkust

volzet
Kleurrijke zonsondergangen, strand- en duinlandschappen, idyllische vissersdorpjes… Noord-Frankrijk wacht je op voor deze niet-te-missen workshop landschapsfotografie.
Foto Workshops