Johan van der Wielen

Sterktes: 
Oog voor het weergeven van de belevenis en emotie in een beeld
Palmares: 
Publicaties in tal van nationale en internationale magazines, diverse awards in Italië, Spanje, Nederland en België
Fotografie: 
Landschaps- en nachtfotografie met aandacht voor weersomstandigheden
Interesses: 
Reizen, schrijven en kennis delen
Opleiding: 
Studeerde Agrosysteemkunde in Wageningen (NL), een combinatie van zijn liefde voor natuur en interesse in wiskunde

Schoonheid en belang van natuur

Professioneel natuurgids en -fotograaf Johan van der Wielen (°1975) uit Nederland laat het liefst de schoonheid en belang van natuur zien. Voor Johan is de beleving in de natuur een belangrijk en cruciaal aspect. Met zijn enthousiasme, enorme energie en passie voor de natuur wil hij anderen inspireren zelf naar buiten te gaan om te worden overweldigd door zowel de grootsheid als kleinste details van het leven om ons heen. Hij beschouwt de natuur als een eigen speeltuin en de liefde voor natuur spat dan ook van zijn fenomenale beelden. Door zijn eigen typerende stijl, staat Johan aan de wieg van een nieuwe lijn binnen STARLING: fotografiebeleving! Een tak in ons gamma die de kloof dicht tussen onze natuurbelevingsreizen en fotografiereizen.

 

Spel van kleur en licht

Johan is thuis in alle takken van de natuurfotografie, maar specialiseerde zich in landschapsfotografie, sfeerbeelden en nachtfotografie. Zijn beelden kenmerken zich door het spel van licht, grootsheid van het onderwerp en sprankelende kleuren. Het weer speelt een belangrijke rol in zijn werk, of het nu een gouden zonsopkomst is of een apocalyptische regenbui.

 

Eerste foto op de leeftijd van 5

Johan erfde de liefde voor fotografie van zijn vader en nam zijn eerste foto's al op zijn 5de. Op zijn tiende verjaardag kreeg hij zijn eerste analoge range finder camera en ruilde die op zijn veertiende in voor een manuele analoge spiegelreflex.

Toen zijn toenmalige vriendin (inmiddels vrouw) voor haar Biologie studie in 1998 naar de Centraal Afrikaanse Republiek vertrok om onderzoek te doen naar de westelijke laaglandgorilla kocht Johan een automatische spiegelreflex voor zijn 2,5 maand durende bezoek aan het tropisch regenwoud. Met deze camera is het plezier en kennis enorm toegenomen. 

 

Professioneel fotograaf

Voor Johan is fotografie en natuur één grote beleving! Zijn foto's verschijnen in diverse publicaties en hij won al heel wat awards. Johan schrijft de laatste jaren ook zijn ervaringen in de natuur neer. Zijn columns en artikelen verschenen in tal van tijdschriften. Hij heeft heel wat ervaring als reisbegeleider en brengt de kneepjes van het vak liefst over als een combinatie van theoretische stukjes, gevolgd door fenomenale praktijkmomenten in de natuur. Beginner of gevorderde? Je leert gegarandeerd heel wat bij van de specifieke technieken van Johan van der Wielen.