Johannes Jansen

sterktes: 
Kwalitatieve allroundkennis, rustgevende aanpak
palmares: 
Grondlegger Batumi Raptor Count
interesses: 
Vogels, zoogdieren, dagvlinders, nachtvlinders, libellen, sprinkhanen en planten
opleiding: 
Master Biologie

Reisleider Johannes Jansen

Voor Johannes Jansen is natuurstudie, net zoals voor vele andere Starling-begeleiders, een levensstijl. Het liefst van al verkent hij de natuur. Ongerepte streken pionieren en er de fauna en flora ontdekken zijn helemaal zijn ding. Hij heeft een brede kennis: van vogels tot libellen, amfibieën, reptielen, dagvlinders en planten. Kortom: diversiteit troef!

 

Natuur als rode draad

Johannes (°1985) begon als kind met natuurstudie en doorliep binnen de Jeugdbond voor Natuur en Milieu (JNM) een heel traject. Van de organisatie van diverse kampen, over vormingswerk tot de Natuurstudiewerkgroep. Zijn focus lag al snel op natuurbehoud en zijn parcours is best spectaculair.

Een ruime kennis van ecologie verzilverde hij met zijn diploma als Bioloog, met specialisatie in het behoud en herstel van biodiversiteit. Hij is werkzaam bij STARLING als assistent manager en staat mee in voor de organisatie, administratie en promotie van onze producten.

Johannes is ook één van de grondleggers en drijvende krachten van Batumi Raptor Count. Een ambitieus project om de roofvogeltrek in Georgië in kaart te brengen en de lokale jacht passief in te perken. Een project waar STARLING nauw mee samen werkt.

Vorig najaar kon je Johannes op de Nederlandse TV aan het werk zien in zijn favoriete habitat, Batumi. Hij werkte mee als inhoudelijk expert en jurylid tijdens het spelprogramma 'In de ban van de Condor', prime time bij de Evangelische Omroep op Nederland 1! 

Bestemmingen

Johannes zijn voorliefde ligt in Oost-Europa, met meerdere bezoeken aan Georgië (al sinds 2007 jaarlijks), Armenië, Azerbeidzjan, Turkije, Polen, Estland, Hongarije en Roemenië.  Daarnaast staan Spanje, Portugal, Schotland, Marokko, Cyprus, Verenigde Staten en Israël allemaal op zijn palmares! Hij proefde ook al van meer exotische bestemmingen, zoals Suriname, Sri-Lanka, Thailand en Senegal.

Reizen en workshops

TREFDAG Starling NATUURREIZEN

gegarandeerd vertrek
Trefdag van STARLING! Wil je ons graag leren kennen, het programma van 2019-2020 met ons bespreken of alles te weten komen over onze werking?! Dan is deze dag beslist iets voor jou. Deelname is gratis, inschrijven verplicht.  
Natuur Beleving Zoogdieren Vogels

Vogelreis Oman ism Natuurpunt Reizen

14 dagen
volzet
Tijdens deze vogelreis naar Oman samen met Natuurpunt Reizen gaan we op zoek naar de bijzondere soorten die dit land herbergt. Een diverse doorsnede waarbij we het land van noord naar zuid doorkruisen. We doen ook een gooi naar de recent ontdekte Omani Owl. Laat je verrassen door de parel van het Midden-Oosten!
Natuur Vogels

Natuurpunt vogelreis: met de trein naar de Camargue

7 dagen
Ontdek de voorjaarsglorie van de Camargue, één van de beste vogelgebieden van Frankrijk aan de Middellandse zee! We verblijven in een gezellige mas, een authentieke omgebouwde hoeve als groepsverblijf en we reizen low impact met de hogesnelheidstrein. Lees meer!
Natuur Beleving Vogels

Vogelreis Georgië: Batumi met workshop voor roofvogels en zangvogels

8 dagen
gegarandeerd vertrek
Waar je ook kijkt zie je trekvogels! Tijdens deze vogelreis naar Georgië krijg je die kans, en mikken we op de piek van Wespendieven. Laat je verbazen door de massale vogeltrek in Batumi, en leer razensnel bij tijdens de workshops. Zowel voor beginners als gevorderden.
Natuur Vogels