Joris Elst

sterktes: 
Uitgebreide kennis van vogels en andere soortgroepen, feilloze organisatie en heel secuur
palmares: 
Ervaring op 6 continenten met ruim 4000 waargenomen vogelsoorten.
favorieten: 
Vogeldiversiteit in Zuid-Amerika (in het bijzonder kolibries) en uilengeweld in Scandinavië.

Reisleider Joris Elst

Een brede kennis over vogels, biologie en degelijke organisatorische skills maken van Joris Elst (°1980) een ideale reisleider.

 

Natuur als rode draad

Joris Elst is geboren en getogen in de Antwerpse Noorderkempen. Al vanaf jonge leeftijd is hij geboeid door de natuur en vooral door vogels. Sinds midden jaren '90 toert hij het hele land af op zoek naar zeldzame vogels. Sinds 2000 reist hij ook Europa en de wereld af. Sinds een 10-tal jaar krijgen ook andere soortgroepen (libellen, vlinders,...) ruime aandacht tijdens de vele uren in veld.

 

Naast alle veldactiviteiten is reisleider Joris vooral actief als lid van de Belgisch Avifaunistisch Homologatiecomité (BAHC), als medeoprichter van de Belgische Vogeldag en bij Rare Bird Alert België.

 

Bestemmingen

Zijn favorieten bestemmingen liggen in Zuid-Amerika. Ook dichter bij huis gaat hij graag op zoek, bijvoorbeeld in Scandinavië.

 

Professionele loopbaan

Joris Elst werkt al 8 jaar als gespecialiseerd medewerker aan de Universiteit Antwerpen voor de onderzoeksgroep Evolutionaire Ecologie. Daar draagt hij vooral zijn steentje bij aan populatieonderzoek op Kool- en Pimpelmezen.