Joris Elst

sterktes: 
Uitgebreide kennis van vogels en andere soortgroepen, feilloze organisatie en heel secuur
palmares: 
Ervaring op 6 continenten met ruim 4000 waargenomen vogelsoorten.
favorieten: 
Vogeldiversiteit in Zuid-Amerika (in het bijzonder kolibries) en uilengeweld in Scandinavië.

Reisleider Joris Elst

Een brede kennis over vogels, biologie en degelijke organisatorische skills maken van Joris Elst (°1980) een ideale reisleider.

 

Natuur als rode draad

Joris Elst is geboren en getogen in de Antwerpse Noorderkempen. Al vanaf jonge leeftijd is hij geboeid door de natuur en vooral door vogels. Sinds midden jaren '90 toert hij het hele land af op zoek naar zeldzame vogels. Sinds 2000 reist hij ook Europa en de wereld af. Sinds een 10-tal jaar krijgen ook andere soortgroepen (libellen, vlinders,...) ruime aandacht tijdens de vele uren in veld.

 

Naast alle veldactiviteiten is reisleider Joris vooral actief als lid van de Belgisch Avifaunistisch Homologatiecomité (BAHC), als medeoprichter van de Belgische Vogeldag en bij Rare Bird Alert België.

 

Bestemmingen

Zijn favorieten bestemmingen liggen in Zuid-Amerika. Ook dichter bij huis gaat hij graag op zoek, bijvoorbeeld in Scandinavië.

 

Professionele loopbaan

Joris Elst werkt al 8 jaar als gespecialiseerd medewerker aan de Universiteit Antwerpen voor de onderzoeksgroep Evolutionaire Ecologie. Daar draagt hij vooral zijn steentje bij aan populatieonderzoek op Kool- en Pimpelmezen.

 

Reizen en workshops

Vogelreis in de Hoge Venen met Landschap vzw

3 dagen
Een weekend in samenwerking met Landschap vzw ondergedompeld in de vogel- en natuurpracht van Wallonië. De focus ligt op specialiteiten van de Ardennen, meer bepaald de Hoge Venen, maar er is ook aandacht voor andere fauna en flora.
Natuur Vogels

Cape May, vogelreis met kleurrijke zangers om van te dromen!

8 dagen
bijna gegarandeerd vertrek
Ben jij ook zo gefascineerd door de migratie en vogeltrek? Dan is deze reis zeker iets voor jou. We gaan op zoek naar handtamme steltlopers, opschroevende roofvogels en 100den kleurrijke zangers van Noord-Amerika. Klik snel door voor jouw ultieme vogelreis!
Natuur Vogels