Karl Van Ginderdeuren

sterktes: 
Ervaren natuurfotograaf en -gids, meertalig, grondige ecologische kennis!
fotografie: 
Natuurfotografie, zowel highspeed, tele, breedhoek als macro.
opleiding: 
Dr. in de mariene Biologie
palmares: 
Tweevoudig winnaar Argus-fotowedstrijd, grote mariene beeldbank, freelance werk voor drie televisieprogramma’s rond dieren. Gidste natuur- en fotografiereizen in Europa, Azië en beide poolgebieden.

Reisleider Karl Van Ginderdeuren

Karl Van Ginderdeuren (°1984) is een atypische natuurfotograaf uit Aalst, wonende te Gent. “Hoe minder beelden je maakt, des te beter je ze kan maken.”, is zijn motto.
Karl studeerde samen biologie met STARLING oprichter Billy en staat bekend om zijn boeiende en straffe verhalen. Hij stond aan de wieg van de oprichting van Europesbig5 door Jan Kelchtermans.

 

Natuur als rode draad

Als zoon van een 'woudloper', kwam natuur bij Karl dagelijks aan bod. Als kind ervaarde hij reeds alles wat je daarin kan zien, horen, voelen en ruiken. Zo ontwikkelde hij een sterke voorliefde voor moeilijk waar te nemen zoogdieren. Later kwam de fotografie waarvan de techniciteit hem sterk prikkelde. Het besluipen, met de telelens op de rug, maakte gaandeweg plaats voor highspeed-fotografie. Niet in het minst dankzij zijn vriendschap met onze gids Pieter-Jan D’hondt! De twee zaten samen in de jeugdbeweging, en weten elkaar al vele jaren warm te maken voor elk volgend project. Bijvoorbeeld onder andere voor vleermuizen, muizen en ander klein gespuis dat niemand ooit zag.

 

Professionele loopbaan

Na zijn universitaire studies bleef Karl Van Ginderdeuren actief als onderzoeker en schreef gedurende vier jaar een doctoraatsthesis over vissen in de zuidelijke Noordzee alsook het zoöplankton waarmee ze zich voeden. Vele weken op zee deden wat met Karl. Het leverde uiteindelijk een grote mariene beeldbank op, met vaak zeldzame beelden van pelagische soorten en landschappen. In 2014 ging Karl aan de slag in de Sales voor een biotechnologisch bedrijf in de klinische diagnostiek. Wetenschappelijke interesse combineren met commerciële vaardigheden: een perfecte combinatie.