Kristof Goemaere

Sterktes: 
Wetenschappelijk onderbouwde kennis, ecologie, duidelijke uitleg
Palmares: 
wolf op 17e, ijsbeer, sneeuwluipaard, Bengaalse tijger
Favorieten: 
grote carnivoren
Opleiding: 
Ingenieur Milieukunde

Reisleider Kristof Goemaere

Kristof (°1983) is een gepassioneerd zoogdierenkenner met een voorliefde voor grote carnivoren. Hij heeft uitgebreide kennis over Bruine beren, Wolven en Boreale lynxen. Met veel overgave, beantwoordt Kristof al jouw vragen over de BIG 5 van Europa.

 

Natuur als rode draad

Reeds vanaf heel jonge leeftijd exploreert Kristof de natuur met een bijzondere fascinatie voor grote zoogdieren. Vanaf zijn 14de trekt hij jaarlijks met vrienden op tocht doorheen de mooiste gebieden van Europa! Een eerste echte ontmoeting met een Wolf volgde op zijn 17de! Het is het begin van uitstappen die Kristof maakt voornamelijk in het teken van grote en indrukwekkende zoogdieren van Europa!

 

Professionele loopbaan

Na een opleiding als ingenieur milieukunde, werkt Kristof actueel als adviseur ecologie bij een studiebureau waar hij beheersplannen opstelt, aan soortbescherming doet, inventarisaties uitvoert en ecologisch advies geeft. Bovendien heeft Kristof jarenlange veldervaring mbt grote carnivoren ver buiten de grenzen van België!

 

Bestemmingen

Intussen heeft Kristof ruime ervaring opgedaan met de meest spectaculaire grote zoogdieren in Spanje, Frankrijk, Italië, Polen, Estland, Wit-Rusland, Finland, Zweden en Noorwegen. Grotendeels tijdens persoonlijke vakanties, maar ook tijdens veldwerk met lokale experten en gedurende vrijwilligerswerk zoals professioneel wolvenonderzoek in Wit-Rusland. Sinds 2013 begeleidt Kristof nu ook gespecialiseerde zoogdierenreizen!