Lieven De Temmerman

sterktes : 
goedlachs, gedreven en ervaren wereldvogelaar
palmares: 
één van de meest ervaren reizigers in ons team!
interesses: 
vogels, landschappen en biogeografie

Reisleider Lieven De Temmerman

Lieven (1981) is een wereldreiziger die zich op alle continenten thuis voelt. Door zijn fascinatie voor de bergen en bosvogels legt hij zich vooral toe op het waarnemen van vogels in de Andeslanden en Zuid-Oost-Azië.

Voor Lieven is er weinig dat meer voldoening geeft dan een fantastische natuurervaring. Zo herinnert hij zich de waarneming van een indrukwekkende zwerm vogels met onder andere laughingthrushes in de al even adembenemende setting van een hellingbos in de Himalaya, of het intens genieten bij het stilletjes observeren van een antpitta in een nevelwoud van de hoge Andes ...

Alle vogels van de wereld

Het vogelkijken bracht Lieven al heel wat bestemmingen. Zo zette hij al voet aan wal in Peru, Colombia, Borneo, de Filippijnen, Ghana, China, India, Ethiopië, Madagaskar en heel wat meer tropische landen op zoek naar vogels. Zijn ruime ervaring in deze verre landen en met name met het zoeken naar vogels in uitdagende omstandigheden is dus van onmisbaar belang voor het slagen van een reis.

Behalve een vrolijke en vooral onvermoeibare drive om alle vogels van de wereld te willen zien, is Lieven vooral geboeid door de invloed van biogeografie op het ontstaan van endemische soorten. Er zijn op dat vlak weinig uitdagendere plekken dan Sichuan, in China. Vandaar dat Lieven voor onze natuurreis en vogelreis naar Sichuan de geknipte reisleider is. Hij kan daar immers als geen ander de talloze splits en soorten ontrafelen. 

Reizen en workshops

Vogelreis in Scandinavië: bosvogels en toendrasoorten spotten

12 dagen
Binnen Europa zijn er weinig natuurreizen die net dat tikkeltje meer hebben. Scandinavië moet ongetwijfeld 1 van die bestemmingen zijn met de unieke combinatie van taiga, toendra en de bijhorende fauna. Perfect voor ornithologen met een hart voor fotografie.
Natuur Beleving Vogels