Pieter-Jan D’Hondt

Sterktes: 
Sterke allround kennis, een passie voor fotografie en zoogdieren.
Palmares: 
Publicaties bij BBC, finale plaatsen bij Argus-fotowedstrijd
Fotografie: 
Voorkeur voor zoogdieren en vogels in adembenemende landschappen
Favorieten: 
Scandinavische soorten en landschappen, met als kers op de taart winters Svalbard
Opleiding: 
Biologie met als specialisatie ecologie en diversiteit

Reisleider Pieter-Jan D’Hondt

Pieter-Jan (°1991) is een gepassioneerd natuurfotograaf met een liefde voor koude gebieden. Je kan bij hem terecht met alle vragen gerelateerd aan fotografie. Dit gecombineerd met zijn boeiende verhalen en sterke veldkennis zorgen er voor dat elke reis met Pieter-Jan ééntje wordt om nooit te vergeten!

 

Natuur als rode draad

De passie voor natuur zit duidelijk in de genen bij de familie D’Hondt. Van kleins af aan kreeg hij een verrekijker in zijn handen en ging hij samen met zijn twee zussen, mama en papa op natuurreis. Als lid van JNM (Jeugdbond voor natuur en milieu) ontwikkelde hij zijn natuurkennis verder en hier leerde hij zijn eerste groepen begeleiden. Zijn studies waren bij gevolg een logische keuze. Pieter-Jan documenteerde zijn passie voor natuur al van zodra het eerste digitale toestel in huis kwam. Deze uit de hand gelopen hobby begon meer en meer een rode draad door zijn leven te vormen, en al na enkele jaren stond zijn vrije tijd volledig in teken van de natuurfotografie.

 

Professionele loopbaan

Pieter-Jan studeerde af als bioloog in 2014 met masterspecialisatie ecologie en biodiversiteit. Tijdens zijn studies kreeg hij de kans van zijn universiteit om op Erasmus te gaan en zelf een bestemming voor te stellen. Na veel papierwerk kreeg hij het geregeld om een half jaar aan UNIS, het universiteitscentrum in Svalbard te studeren, dé plek waar hij zijn hart verloor. In de zomer begon zijn carrière als reisgids bij Quark Expeditions. Aan boord van dit Amerikaanse expeditieschip gidste hij fotografen in zodiacs en aan land. Hij ging op zoek naar ijsberen en andere wildlife die het hoge noorden te bieden heeft en is sindsdien niet meer te stuiten.