Pieter Westra

Sterktes: 
Geduld, Costa Rica-specialist, passie voor vogels, meer dan 10 jaar ervaring als vogelgids
Palmares: 
Vogel- en natuurgids in Costa Rica en Panama sinds 2000
Opleiding: 
Licentiaat/Master Biologie
Favorieten: 
Long-tailed Manakin, Resplendent Quetzal, Snowcap, Eye-lash Pit-viper

Reisleider Pieter Westra

Pieters liefde voor het regenwoud en de daarbij horende biodiversiteit ontstond tijdens zijn eerste reis naar Costa Rica op 14-jarige leeftijd. Vooral de vogels intrigeerden hem en dus ontstond de drang om zo veel mogelijk van de avifauna te zien te krijgen… Deze liefde resulteerde in een universiteitsstudie biologie die Pieter in 1999 met succes afrondde. Zijn afstudeerthesis was een onderzoeksproject in Costa Rica over voedsel- en habitatkeuze van de gele doodshoofdaapjes.

 

Verzot op de neotropen…

Al snel kwam Pieter tot de ontdekking dat België niet de beste plek was om zich professioneel te ontwikkelen als bioloog. Met verrekijker en rugzak trok hij een half jaar rond in Costa Rica, Panama, Bolivië, Brazilië en Ecuador. Uiteindelijk besloot Pieter zich te vestigen in Costa Rica. Daar specialiseerde hij zich in de lokale avifauna en richtte hij in 2004 Aratinga Tours op.

 

Bestemmingen

Pieter is vooral een kenner van de fauna en flora van Costa Rica en een echte specialist in de Costa Ricaanse avifauna. Pieter woont sinds 2000 in Costa Rica en is daar intensief bezig met vogels kijken. Logisch dus dat hij perfect weet waar de moeilijke soorten te vinden zijn. Hij is ook altijd op de hoogte van nieuwe bijzondere waarnemingen. Pieter organiseerde en begeleidde al een 100-tal groepsreizen in Costa Rica en is daardoor de meest ervaren Nederlandstalige natuurgids. Daarnaast heeft hij ook ervaring met het begeleiden van vogelreizen in Panama en Ecuador. 

Reizen en workshops

Natuur- en vogelreis naar Costa Rica: topnatuur en biodiversiteit

17 dagen
nog 4 plaatsen
Costa Rica staat bij natuurliefhebbers bekend als een paradijs op aarde. Laat je verleiden door de kleurrijke diversiteit aan kolibries, quetzals, zoogdieren en kikkers. Het vredelievende en eco-minded land leent zich perfect voor het comfortabel verkennen van spectaculaire regenwouden en adembenemende landschappen.
Natuur Beleving Vogels