Robin Vermylen

Sterktes: 
Gemotiveerde aanpak
Interesses: 
Vogels, dagvlinders, nachtvlinders, libellen, sprinkhanen, planten, natuurbeheer, ecologie
Opleiding: 
Bachelor/Natuur- en Bosbeheer

Reisleider Robin Vermylen

Robin Vermylen (°1992) is een enthousiaste natuurfanaat met goede kennis van verschillende soortgroepen. Dankzij zijn reiservaringen weet hij waar te zoeken en durft hij de lat altijd een tikkeltje hoger te leggen. Zon of regen, hij blijft altijd goedgemutst. Een ding staat vast: met hem valt er altijd wel iets te ontdekken. Bovendien kan hij als officiële natuurgids kennis op een leuke manier overbrengen.

 

Natuur als rode draad

Robin heeft dankzij zijn ouders de diversiteit aan planten en dieren van jongs af meegekregen. Met hen ging hij elke vakantie op reis naar Europese bestemmingen met als doel zoveel mogelijk soorten te zien. Door ervaringen tijdens zijn opleiding en het veldonderzoek tijdens stages heeft hij ook een goede basiskennis van inheemse flora, ecosystemen en natuurbeheer. Robin speelt een belangrijke rol in een regionale Vlinderwerkgroep van Natuurpunt.

 

Professionele loopbaan

Robin werkte als ecoloog en veldmedewerker bij een studiebureau. Vandaag is hij met veel enthousiasme aan de slag in een huis- en tuincenter. Deze spring-in-'t-veld is de jongste aanwinst bij het gidsenteam van STARLING.

 

Bestemmingen

Al op jonge leeftijd had Robin verscheidene landen in Europa bezocht. Gebieden als Extremadura, Camargue, Jura, Biebrza Vallei, Waddeneilanden, Pyreneeën, Alpen en Donaudelta stonden op het programma. Elke reis werd grondig voorbereid en alle mogelijke vogelsoorten werden tot in de details bestudeerd.

Om van een vondst te kunnen genieten, heeft Robin veel doorzettingsvermogen. Zijn geduld en motivatie worden dan ook vaak beloond. Sinds zijn studies ging Robin al een maand naar Marokko en maakte hij een trip langs het pakijs van de Noordpool met als bestemming Spitsbergen.