Roy Hendrix

Sterktes: 
Passie voor vogels, brede interesse in andere soorten, avontuurlijk, brede kennis
Opleiding: 
Professionele bachelor Groenmanagement – specialisatie Natuur- en Bosbeheer

Roy Hendrix (°1991) was - net als bijna al onze gidsen - als kind al geboeid door natuur. Geen wonder, hij groeide op in het groene hart van Limburg. Tijdens zijn studies begon hij intensiever met natuurstudie. Al snel werden vogels en planten zijn passie, later ontsnapten ook libellen, dag- en nachtvlinders en zoogdieren niet aan zijn aandacht.

Roy werkt zowel professioneel als vrijwillig zeer actief mee aan het monitoren en beheren van natuur(gebieden). Zo kreeg hij veel inzichten in soorten en hun ecologie. Vooral het Midden-Limburgs Vijvergebied is zijn vaste stek geworden. Maar ook in andere gebieden zoals in de Maasvallei spendeerde hij al heel wat uren. Zijn mentor (en mede-STARLING-gids) Geert Beckers leerde hem de kneepjes van het vak. Samen spotten ze al heel wat topsoorten bij elkaar.

 

Reiservaring en hoogtepunten

Tot voor enkele jaren had Roy alleen nog in Europa gereisd. Tot hij met STARLING een maand naar West-Papoea trok! Daar kreeg hij de smaak van verre reizen te pakken. Sindsdien maakt hij tot 2 verre reizen per jaar en daarnaast nog wat korte trips.

Hierdoor zag hij op korte tijd al heel wat van ’s werelds uniekste soorten en bouwde hij heel wat reiservaring op. Naast zijn passie voor natuur is Roy goedlachs, enthousiast, leergierig en sportief. Hij is een gedreven en flexibele gids die oog heeft voor de tevredenheid van alle deelnemers.

Zijn favoriete reismomenten? Dat zijn er véél. Een greep uit de fantastische ervaringen: paradijsvogels en dwergkasuaris in West-Papoea, nevelpanter in Borneo, fameuze rondreizen door Mongolië en Canada op verkenning in de meest desolate plaatsen, op zoek naar Euraziatische lynx in de wildernis van Wit-Rusland, trekkingtochten door de Alpen, …