Samuel De Rycke

sterktes: 
Gedreven met brede kennis, avontuurlijke ingesteldheid, inspirerend en motiverend
interesses: 
Vogels, Zoogdieren, reptielen & amfibieën, dagvlinders, libellen, wilde bijen, biodiversiteit en bescherming
fotografie: 
Soorten in hun habitat, diverse onderwerpen, reportage.
favorieten: 
Organ Pipe Cactus National Monument (Arizona, US), lemuren en kikkers in Madagascar, Marokkaanse woestijnlandschappen

Reisleider Samuel De Rycke

Samuel De Rycke (°1986) heeft een brede passie voor natuur en de bescherming van natuur. Al sinds zijn studies organiseert hij jaarlijks eigen reizen met als doel bepaalde soorten te zien en fotograferen. Eindeloos gefascineerd door de natuur probeert hij steeds zijn kennis door te geven en andere mensen te inspireren tot natuurbeleving. Daarnaast legt Samuel de natuur op een inspirerende en verhalende manier vast op de gevoelige plaat. Hij is met andere woorden een echte all-rounder die erg gesmaakt wordt in ons team!

 

Natuur als rode draad

Het duurde tot Samuel zelf begon te reizen, dat de van kinds af doorgegeven passie voor natuur tot volle ontwikkeling kwam. Vanaf dan nam het reizen en natuurstudie een steeds groter deel van zijn vrije tijd en interesse in. Via fotografie en het gidsen geeft Samuel zijn opgebouwde ervaring en passie graag door.

In het buitenland focust hij vooral op macrofauna maar ook andere groepen laat hij niet links liggen. Binnen de eigen landsgrenzen zoekt Samuel vooral wilde bijen. Hij is dan ook voorzitter van Aculea, de gewestelijke werkgroep rond wilde bijen en wespen binnen Natuurpunt.

 

Bestemmingen

Als hij kan kiezen gaat Samuel liever wat langer op reis, gebruik makend van openbaar vervoer of roadtrip-style kwamen de volgende reizen al aan bod: 40 dagen doorheen Midden-Europa, 60 dagen doorheen het Spanje en Portugal, Turkije in combinatie met de roofvogeltrek in Batumi, Georgië. Drie jaar reisde hij maanden doorheen India, meerdere roadtrips in het zuidwesten van de V.S, 4 weken Sri Lanka, 6 weken Madagascar. Als tussendoortjes trok Samuel al regelmatig naar Marokko, Scandinavië, Zanzibar, Verenigd Koninkrijk, Italië en natuurlijk Wallonië waar ook nog veel leuks te bekijken valt.

Reizen en workshops

TREFDAG Starling NATUURREIZEN

gegarandeerd vertrek
Trefdag van STARLING! Wil je ons graag leren kennen, het programma van 2019-2020 met ons bespreken of alles te weten komen over onze werking?! Dan is deze dag beslist iets voor jou. Deelname is gratis, inschrijven verplicht.  
Natuur Beleving Zoogdieren Vogels