Sebastian Vervenne

sterktes: 
Ervaren natuur -en luchtfotograaf met een grote kennis van panorama.
palmares: 
Publicaties in verschillende magazines zoals National Geographic en De Morgen. Cameraman voor internationale natuurdocumentaires.
fotografie: 
Lucht –en landschapsfotografie, met een grote interesse voor woestijngebieden.
interesses: 
Onbekende plaatsen op deze planeet: afgelegen woestijngebieden en vulkanische zones. Ook vogels en luchtvaart.

Reisleider Sebastian Vervenne

Ook voor Sebastian Vervenne is een interesse in de natuur onontbeerlijk. Zijn ongewone manier van al deze wonderen op de gevoelige plaat vast te leggen, maakt van hem een geknipte reisleider met een hoge graad van specialisatie. Hoogtevrees heeft hij in geen geval, wat duidelijk wordt aan de hand van zijn unieke fotografische voorkeur...

 

Natuur en fotografie als rode draad

Passie voor natuur was bij Sebastian Vervenne een aangeboren interesse. Nadat zijn grootvader hem een verrekijker kado deed toen hij 6 jaar was, begon hij volop met het bestuderen van vogels en wilde dieren, het verzamelen van natuur en reisboeken. Kort daarna volgde ook de natuurfotografie, geboren uit de interesse om vogels vast te leggen. Pas later is hij overgeschakeld naar voornamelijk landschapsfotografie met een drang om altijd op zoek te gaan naar een hoger standpunt. Drones waren nog niet gekend, dus zocht Sebastian naar zijn eigen middelen om die hoogte op te zoeken.Vanuit de luchtfotografie kwam de mogelijkheid om vanuit de helikopter te gaan filmen wat tegenwoordig één van zijn specialiteiten is.

 

Bestemmingen

Buiten de helikopter nam hij op zijn verre reizen al deze tools voor luchtfotografie mee, om over heel Europa en Noord-Afrika dergelijke beelden te maken. Ook Zuid-Amerika, in het bijzonder Argentinië, Bolivië en Chili, zijn voor Sebastian geen onbekende.

 

Professionele loopbaan

Dat Sebastian een bezige bij is, wordt duidelijk door zijn indrukwekkend takenpakket: als landschapsfotograaf werkt Sebastian voor een mix van klanten, artistiek voor exposities, bedrijfsdecoratie of communicatie. Aan de andere kant ook voor stockfotografie en tijdschriften. Samen met zijn partner Estibalitz maakt hij onder de firmanaam Visualize ook veel industriële foto en videoproducties. Als helikopter-cameraman maakt hij vooral luchtbeelden voor sportevenementen, films, reclame, de overheid en documentaires. Tegenwoordig vloeien zijn 2 jobs meer samen, waar hij voor filmproducties zorgt voor de location scouting, de luchtbeelden filmt, en waar nodig ook de natuurfotografie verzorgt. 

Reizen en workshops

Fotografiereis naar het mysterieuze Egypte

8 dagen
volzet
Egypte spreekt erg tot de verbeelding. Met haar rijke geschiedenis, mysterieuze piramiden en geheimzinnige hiëroglyfen is het land een droom voor nieuwsgierige reizigers. STARLING gaat – zoals je kan verwachten – nog net een stapje verder, recht de woestijn in. Reis jij met ons mee?
Foto Reizen