Silas Morreeuw

Sterktes: 
vogelkennis, all-round natuurkennis, oog voor natuurbeleving met al je zintuigen
Interesses: 
vogels, fotografie, cultuur, culinair, wildlife

Niet te stuiten passie om natuur te ontdekken

Je kan Silas Morreeuw zielsgelukkig maken door hem met een groep reizigers naar een verre (of nabije) bestemming te sturen. Hij geniet al bijna even zeer van de natuurpracht, als van het gevoel van samenhorigheid op natuurreis: samen de omgeving ontdekken, adembenemende waarnemingen doen en met al je zintuigen in het moment zijn, zonder de dagdagelijkse beslommeringen.

Toen hij op zijn 6de ontdekte dat een waarneming van een levende dinosaurus er niet in zat, switchte zijn interesse van dino's naar beestjes die hij wél constant in het vizier kreeg: vogels! Overal waar hij komt, wordt zijn aandacht getrokken door de gevleugelde wezentjes. 

 

Indrukwekkende vogelkennis

Zijn passie voor vogels bleek niet te stoppen aan de landsgrenzen, hij spaarde een eerste verrekijker bij elkaar en ontdekte in Europa land na land de wereld van de vogels. Zijn kennis is dan ook indrukwekkend.

Na Europa volgden Papoea, Thailand, Madagaskar en hij ging ook twee keer met succes op zoek naar het sneeuwluipaard in India, waarvan één keer als reisbegeleider.

Hoewel hij zelf erg bescheiden is over zijn fotokennis, spreken zijn beelden voor zich. Hij kan goed overweg met zijn pro DSLR-uitrusting en geeft graag zijn eigen werkwijze en tips door. 

Silas is een bijzonder aangename reisgids die doordacht en rustig de praktische touwtjes in handen houdt. Hij vindt een goede sfeer op reis erg belangrijk én houdt van lekker eten en drinken. Met hem als gids beleef je je bestemming ten volle, terwijl hij alle praktische organisatie in handen houdt.

Reizen en workshops

Natuurreis naar India: op zoek naar het mythische sneeuwluipaard

12 dagen
Het sneeuwluipaard moet één van de meest mythische soorten ter wereld zijn. Tot voor kort kon je hem praktisch nergens meer spotten. Niet wordt dit dier door de lokale bevolking 'De geest van de bergen' genoemd. Dankzij onze gedreven en ervaren gidsen wordt de kans op een ontmoeting aanzienlijk groter. Een goede basisconditie is vereist voor deze adembenemende trip.
Natuur Beleving Zoogdieren