Wouter Faveyts

sterktes: 
Verregaande kennis van vele vogels en vooral van roofvogels, moeilijke thema's op een verstaanbare manier aanbrengen.
interesses: 
Roofvogels en monitoren van vogelpopulaties.
opleiding: 
Jurist, met een specialisatie in milieurecht.

Reisleider Wouter Faveyts

Vogels zijn voor reisleider Wouter Faveyts (°1979) een echte passie. Zijn interesses reiken verder dan de natuur, maar toch laait bij hem het vuur vooral op voor vogels. Zijn motto luidt: ‘Er is heel wat meer in het leven dan vogels kijken alleen, maar een leven zonder vogels (kijken) zou onmogelijk zijn’.

 

Natuur als rode draad

Ondanks zijn brede vogelpassie is Wouter vooral geïnteresseerd in roofvogels in al hun facetten. Van het bestuderen van populaties van Wespendief en Havik in zijn studiegebied tot determinatie en het genieten van eindeloze stromen doortrekkende roofvogels op plaatsen waar grote aantallen samen komen. Daarnaast hecht hij veel belang aan het monitoren van vogelpopulaties. Je zal hem eerder aantreffen bij het tellen van Geelgorzen, dan bij het twitchen van een Witkopgors. Als voorzitter van de vogelwerkgroep van de Dendervallei stimuleert Wouter ook actief het zo veel mogelijk gericht tellen van vogels in het werkingsgebied van de werkgroep.

 

Wouter is lid van het BAHC, de Belgische zeldzaamhedencommissie. Hij was jarenlang lid van de kernredactie van Natuur.Oriolus, het grootste Belgische vogeltijdschrift. Van enkele 10-tallen publicaties in tijdschriften en rapporten over vogels is hij (mede)auteur. Daarnaast geeft hij presentaties en begeleidt hij vogeltochten.

 

Bestemmingen

Wouter ging de voorbije 15 jaar naar vele Europese landen, het Midden-Oosten, Azië, Noord-Amerika, Centraal-Amerika en Afrika. Vooral de noordelijke klimaatzones, en in het bijzonder het Palearctische gebied, spreken hem aan.

 

Professionele loopbaan

Wouter werkt als wetenschappelijk ondersteuner in het Zwin Natuur Park.

Reizen en workshops

Vogelreis naar de Arabische specialiteiten van Oman

16 dagen
volzet
Tijdens deze vogelreis door het prachtige Oman gaan we op zoek naar de bijzondere soorten die dit land herbergt. Een diverse rondreis waarbij we het land van noord naar zuid doorkruisen. We doen ook een gooi naar de recent ontekte Omani Owl. Laat je verrassen door de parel van het Midden-Oosten!
Natuur Vogels

Winters Estland: Steller's eider, spechten en uilen

8 dagen
gegarandeerd vertrek
Een week er tussen uit op zoek naar de winterse specialiteiten van Estland. Pak je warm in voor grote groepen Steller's Eider, spechten, uilen, hoenders en misschien wel een zoogdier!
Natuur Vogels