Yves Adams

sterktes: 
Goedlachse aanpak, professionele begeleiding, uitgekiende voorbereiding en planning
palmares: 
Eervolle vermelding in de prestigieuze Wildlife Photographer of the Year (2012)
fotografie: 
Voornamelijk vogels en zoogdieren, landschapsfotografie
opleiding: 
Landschapsarchitectuur en Fotografie
interesses: 
Vogels, planten en vegetaties, grote zoogdieren en vleermuizen, Arctische natuur, amfibieën en reptielen, sprinkhanen
Website:

Reisleider Yves Adams

Als reisleider helpt natuurfotograaf Yves Adams (°1978) je om die ene droomfoto te schieten en deelt hij met veel passie zijn kennis. Zo verklapt hij je graag welke camera-instellingen je moet gebruiken. Yves geniet ervan om in kleine groepjes op avontuur te trekken. Hij weet welke kick het geeft om die plaat te schieten waarvan je al jaren droomt, en wil dat gevoel met je delen.

 

Natuur als rode draad

De passie voor natuur bij Yves Adams kwam er nadat hij als kind zelf een Zanglijster in de tuin kon determineren, aan de hand van een eenvoudig prentenboekje. Na enkele jaren intensieve kennistraining bij organisaties als de JNM en Wielewaal (nu Natuurpunt), begon Yves zelf prentjes te schieten. Zodra hij wist welke vogels hij waar moest zoeken, trok hij er op uit met de fiets en doorkruiste hij zijn Leievallei voor de mooiste plekjes. Al snel gidste hij excursies om die plaatsen te tonen aan anderen en volgden er jeugdkampen om ze beter te beheren. Fotograferen werd altijd maar belangrijker, omdat net die fotografie hem naar afgelegen streken bracht. Al snel nam Yves andere fotografen mee op reis en zorgde hij voor de beste kansen om schitterende foto's te nemen.

 

Bestemmingen

Aanvankelijk brachten zijn wandelreizen hem vooral naar bestemmingen zoals Schotland, de Alpen, Noorwegen. Sinds enkele jaren organiseert Yves fotografiereizen over heel Europa. Overal kent hij dankzij jaren voorbereiding de beste plekjes. Dat is namelijk de beste garantie voor een goede foto.

Yves' voorkeur gaat uit naar het koude noorden, plekken waar normale mensen amper komen. In die barre omstandigheden is de hulp van een gids essentieel. Na jarenlang extreme plekken te hebben bezocht zoals Spitsbergen, neemt Yves je graag mee naar die schitterende, vaak ongekende locaties.

 

Professionele loopbaan

Yves is voltijds aan de slag als natuurfotograaf. Zijn foto's verschijnen in allerlei magazines en boeken. Maar eigenlijk geniet hij er nog meer van om andere fotografen (amateurs en professionals) te helpen zelf die schitterende plaatjes te schieten.

Reizen en workshops

Witte spoken van het hoge noorden!

7 dagen
nog 1 plaats
Geen enkele uilensoort spreekt zo tot de verbeelding als de magische Sneeuwuil. Superzeldzaam in onze contreien, maar makkelijk te spotten in de besneeuwde uitgestrekte velden in Canada! Een echte DROOMsoort die jouw lens komt ingevlogen.
Foto Reizen

Fotografiereis naar winters Japan

15 dagen
volzet
Laat je tijdens deze 14-daagse fotoreis verbazen door de meest adembenemende locaties in het winterse Japan, ver weg van de klassieke toeristische hotspots. Geniet van Sneeuwmakaken, Wilde zwanen, Stellers zeearenden en nog zoveel meer!
Foto Reizen

Fotografiereis naar het vogelparadijs Hortobagy

7 dagen
Deze fotografiereis naar het grootste nationaal park van Hongarije is een schot in de roos voor vogelliefhebbers! Talrijke kleurrijke soorten laten er zich platen vanuit de beste hutten. En dat in combinatie met een onbekende cultuur en begeleiding van een Nederlandstalige fotografiegids. Mis deze unieke kans niet!
Foto Reizen

Fotografiereis naar Spitsbergen

10 dagen
volzet
Spitsbergen moet zowat de knapste poolervaring zijn van het Noordelijk halfrond. Beleef deze flexibele reis in kleine groep onder leiding van 1 van de meest ervaren Spitsbergen-reizigers in de Benelux, Yves Adams!
Foto Reizen

Vaar Darwin achterna! Fotografiereis naar de Galapagos

11 dagen
nog 4 plaatsen
De Galapagos eilanden! Ooit het onderzoeksgebied van Charles Darwin. Een bestemming waar fotografen van dromen. STARLING organiseert deze magnifieke fotoreis. Op de mooiste momenten van de dag zijn we op de beste plaatsen met topfotografen als gids. Vaar je mee met ons?
Vogels Foto Reizen

Fotografiereis IJsberen Alaska

7 dagen
In het najaar komen tientallen IIsberen samen in Alaska. Wil je dit onder begeleiding van IJsberenspecialist Yves zelf ervaren? Schrijf je dan snel in voor deze fotografiereis naar Alaska en fotografeer de IJsberen van vlakbij!
Foto Reizen