Yves Adams

sterktes: 
Goedlachse aanpak, professionele begeleiding, uitgekiende voorbereiding en planning
palmares: 
Eervolle vermelding in de prestigieuze Wildlife Photographer of the Year (2012)
fotografie: 
Voornamelijk vogels en zoogdieren, landschapsfotografie
opleiding: 
Landschapsarchitectuur en Fotografie
interesses: 
Vogels, planten en vegetaties, grote zoogdieren en vleermuizen, Arctische natuur, amfibieën en reptielen, sprinkhanen
Website:

Reisleider Yves Adams

Als reisleider helpt natuurfotograaf Yves Adams (°1978) je om die ene droomfoto te schieten en deelt hij met veel passie zijn kennis. Zo verklapt hij je graag welke camera-instellingen je moet gebruiken. Yves geniet ervan om in kleine groepjes op avontuur te trekken. Hij weet welke kick het geeft om die plaat te schieten waarvan je al jaren droomt, en wil dat gevoel met je delen.

 

Natuur als rode draad

De passie voor natuur bij Yves Adams kwam er nadat hij als kind zelf een Zanglijster in de tuin kon determineren, aan de hand van een eenvoudig prentenboekje. Na enkele jaren intensieve kennistraining bij organisaties als de JNM en Wielewaal (nu Natuurpunt), begon Yves zelf prentjes te schieten. Zodra hij wist welke vogels hij waar moest zoeken, trok hij er op uit met de fiets en doorkruiste hij zijn Leievallei voor de mooiste plekjes. Al snel gidste hij excursies om die plaatsen te tonen aan anderen en volgden er jeugdkampen om ze beter te beheren. Fotograferen werd altijd maar belangrijker, omdat net die fotografie hem naar afgelegen streken bracht. Al snel nam Yves andere fotografen mee op reis en zorgde hij voor de beste kansen om schitterende foto's te nemen.

 

Bestemmingen

Aanvankelijk brachten zijn wandelreizen hem vooral naar bestemmingen zoals Schotland, de Alpen, Noorwegen. Sinds enkele jaren organiseert Yves fotografiereizen over heel Europa. Overal kent hij dankzij jaren voorbereiding de beste plekjes. Dat is namelijk de beste garantie voor een goede foto.

Yves' voorkeur gaat uit naar het koude noorden, plekken waar normale mensen amper komen. In die barre omstandigheden is de hulp van een gids essentieel. Na jarenlang extreme plekken te hebben bezocht zoals Spitsbergen, neemt Yves je graag mee naar die schitterende, vaak ongekende locaties.

 

Professionele loopbaan

Yves is voltijds aan de slag als natuurfotograaf. Zijn foto's verschijnen in allerlei magazines en boeken. Maar eigenlijk geniet hij er nog meer van om andere fotografen (amateurs en professionals) te helpen zelf die schitterende plaatjes te schieten.

Reizen en workshops

Vaar Darwin achterna! Fotografiereis naar de Galapagos

11 dagen
volzet
De Galapagos eilanden! Ooit het onderzoeksgebied van Charles Darwin. Een bestemming waar fotografen van dromen. STARLING organiseert deze magnifieke fotoreis. Op de mooiste momenten van de dag zijn we op de beste plaatsen met topfotografen als gids. Vaar je mee met ons?
Vogels Foto Reizen

Sneeuwuil fotografie: Witte spoken van het hoge noorden!

7 dagen
nog 1 plaats
Geen enkele uilensoort spreekt zo tot de verbeelding als de magische Sneeuwuil. Superzeldzaam in onze contreien, maar makkelijk te spotten in de besneeuwde uitgestrekte velden in Canada! Een echte DROOMsoort die jouw lens komt ingevlogen.
Foto Reizen

Fotografieworkshop naar de pelikanen en Notenkrakers van de Zwarte Zee

7 dagen
uitgesteld
Oog in oog met kroeskoppelikaan en notenkrakers! Ontdek de Oost-Europese natuur en couleur locale tijdens deze fotografiereis. Deze fotoworkshop wordt voor jou tot in de puntjes verzorgd zodat je terugkeert met prachtige beelden en een pak nieuwe kennis.
Foto Workshops

Fotografiereis naar ijzig Baikalmeer

11 dagen
volzet
Wandelen over het glasheldere ijs van het grootste zoetwatermeer ter wereld. Dit is het Baikalmeer in de winter, met haar eindeloze ijsvlaktes, kruiend ijs en sprookjesachtige ijsgrotten. Doe daar de Transsiberische Express, Russische busjes, ijsvissen met de lokale bevolking en een bezoek aan sjamaneneiland bovenop en je krijgt deze onvergetelijke trip!
Foto Reizen Workshops

Wilde wolven op de gevoelige plaat in het Yellowstone van Europa

8 dagen
volzet
Fotografeer wilde wolven tijdens deze exclusieve fotohuttenreis! Beleef een adembenemende week in de uitgestrekte bossen op de grens tussen Polen en Oekraïne. Nergens anders in Europa kom je zo dicht bij de uiterst zeldzame Europese grijze wolf.
Zoogdieren Foto Reizen

Fotografiereis Polen: Wilde wolven in het Yellowstone van Europa

8 dagen
nog 2 plaatsen
Fotografeer wilde wolven tijdens deze exclusieve fotohuttenreis! Beleef een adembenemende week in de uitgestrekte bossen op de grens tussen Polen en Oekraïne. Nergens anders in Europa kom je zo dicht bij de uiterst zeldzame Europese grijze wolf.
Zoogdieren Foto Reizen

Avontuurlijke fotografiereis naar winters Spitsbergen

9 dagen
bijna gegarandeerd vertrek
Een fotografiereis van het allerhoogste niveau op Spitsbergen. Ons transportmiddel? De sneeuwscooter! Rendieren, Svalbard sneeuwhoenders, poolvossen en wie weet zelfs ijsberen. De ultieme reis voor elke gepassioneerde fotograaf op zoek naar de meest unieke beelden.
Foto Reizen

Fotografie expeditie naar Spitsbergen met de Freya

10 dagen
gegarandeerd vertrek
Spitsbergen moet zowat de knapste poolervaring zijn van het Noordelijk halfrond. Beleef deze flexibele reis in kleine groep onder leiding van 1 van de meest ervaren Spitsbergen-reizigers in de Benelux, Yves Adams!
Foto Reizen

Fotografiereis IJsberen Alaska

7 dagen
In het najaar komen tientallen ijsberen samen in Alaska om aan te sterken voor de winter. Wil je dit natuurfenomeen onder begeleiding van ijsberenspecialist Yves Adams zelf ervaren? Schrijf je dan snel in voor deze fotografiereis naar Alaska!
Foto Reizen

Fotografiereis naar Bulgarije: herfst in de Balkan

9 dagen
Bulgarije is één van de wildste en meest biodiverse landen van Europa. De haast eindeloze aaneenschakeling van verschillende unieke en ongerepte habitats is dit seizoen in prachtige herfstkleuren getooid. Hét moment om er een STARLING fototrip te organiseren.
Foto Reizen Workshops