Ben jij ook gefascineerd door vogels, maar weet je niet goed waar te beginnen? Dan is dit weekend zeker iets voor jou. In een kleine groep van 6 tot maximaal 8 beginners trekken we het veld in onder begeleiding van een topgids. Op een laagdrempelige manier maak je kennis met de pracht van onze vogels. Altijd al een vuurgoudhaantje of velduil willen zien? Dit is je kans!

 

WEGENS DE GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN WORDT HET WEEKEND VERPLAATST NAAR EEN LATERE DATUM.

 

Onmogelijk te voorspellen ...

Vogels zijn er altijd en overal ... Toch is het niet makkelijk om ze juist op naam te brengen. Daarom organiseren we een weekend (trek-)vogels kijken voor beginners. Aan onze Belgische kust gaan we op zoek naar alles wat pluimpjes heeft.

Afhankelijk van het weer kunnen we uiteenlopende vogelsoorten verwachten. Bij mooi rustig weer zoeken we vooral zangvogels zoals zangertjes, leeuweriken, piepers, gorzen, enzovoort. Bij wat omstuimiger weer focussen we op watervogels en steltlopers zoals eenden, ganzen, strandlopers, en dergelijke. Zelfs als het stormt aan de kust krijgen we van alles te zien! Want dan maken we een grote kans op zeevogels zoals pijlstormvogels, duikers, meeuwen en vele andere ... 

Kortom, we ontdekken een enorm pallet van vogelsoorten en gaan ons zeker nooit vervelen. Bovendien mikken we op kwaliteit en niet op kwantiteit. Dat betekent mooie, langdurige waarnemingen van prachtige soorten. Toch mag je er op rekenen dat je een 100-tal soorten te zien krijgen, zonder daarvoor uitzonderlijke moeite te doen.

Wij zien het in elk geval helemaal zitten! Jij ook?

 

Actieve vogelworkshop

Wat moet ik precies van een vogelworkshop verwachten? Moet ik voorkennis hebben?

Voor deze (trek-)vogelworkshop heb je geen voorkennis nodig. We leren je de kneepjes van A tot Z. Doordat we werken in een kleine groep, kunnen we persoonlijke begeleiding garanderen. En dankzij de massale, ongeziene vogeltrek kan je rekenen op talrijke superwaarnemingen.

Tijdens deze actieve vogelworkshop til je jouw kennis naar een hoger niveau:

  • topografie en leeftijdsbepaling: we gaan dieper in op de veerpartijen en de verschillende leeftijden van de lopers
  • roofvogels, watervogels en steltlopers: lezing en workshop grote vogels
  • zangvogels: lezing en workshop kleine vogels

We organiseren de lezing 's avonds na het avondmaal. Het gaat er luchtig aan toe, zodat je vakantiegevoel op elk moment van de trip aanwezig blijft.

 

Ervaren begeleider

Billy Herman leidt de workshop in goede banen. Deze doorgewinterde vogelkijker heeft een zwak voor determinatie en topografie. Zijn ruime ervaring met het geven van lezingen over topografie en workshops over vogelherkenning zorgt ervoor dat hij als geen ander op een duidelijke en geduldige manier zijn expertise overdraagt. Met andere woorden: ongelooflijk leerrijk om met Billy op stap te gaan! Meer weten? Neem een kijkje op zijn site.

Inschrijven

Boek deze reis

365 euro
€110.00
Inschrijven voor
04 nov 2018
Begeleider
David 'Billy' Herman
Inclusief
alle hotels en gasthuizen, alle maaltijden, water, alle excursies, alle inkom voor parken, alle ‘tips’ voor lokale medewerkers (hotel/restaurant/etc.) en een bijdrage aan het garantiefonds.
Exclusief
transport, frisdranken en alcoholische dranken, annuleringsverzekering, aankopen van persoonlijke aard.

kaart

Accommodatie en transport

Alle overnachtingen hebben een standaardkwaliteit met gedeelde sanitaire voorzieningen. De ligging van onze gezellige B&B Wiekent Knokke is ideaal als uitvalsbasis voor onze excursies. Heb je interesse om een extra overnachting bij te boeken? Neem gerust contact met ons op.

Tijdens de reis voorzien we je van verzorgde maaltijden.

We verwachten dat je op eigen kracht naar Knokke komt. Op aanvraag kunnen we vervoer voor je regelen. Ter plaatse carpoolen we.

 

Wandelen en doelstelling natuurstudie

Tijdens dit weekend wisselen we theorie (lezingen) af met praktijk in het veld. De excursies zijn makkelijk. We proberen zoveel mogelijk (trek)vogels goed te observeren. Tijdens het weekend leer je hoe je naar (trek)vogels moet kijken, waar en wanneer je ze kan vinden, determineren, op leeftijd brengen, etc.

 

Klimaat, kledij en materiaal

In oktober kan het weer aan onze kust best onvoorspelbaar zijn. Neem zeker kledij voor frisse/koude en regenachtige omstandigheden mee. Verder wacht je het best het weerbericht van die week af. Je eigen verrekijker en telescoop zijn handig, maar niet noodzakelijk. We voorzien verrekijkers voor deelnemers die geen optisch materiaal hebben. Voor wie na het weekend de smaak helemaal te pakken krijgt, gaan we ook dieper in op waarop je moet letten als je een verrekijker kiest.

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons