Op zoek naar Jaguars, Ara’s en Roze Lepelaars!

De Pantanal bereizen is één van de meest spectaculaire natuurbelevingen op aarde. Een overvloed aan kleurrijke vogels zoals reigers, ibissen en Roze Lepelaars in combinatie met talrijke wilde dieren zoals Capibara's, kaaimannen en wie weet zelfs een Anaconda! Dit zijn de grootste moerassen van Brazilië en omgeving.

 

BEKIJK HIER ENKELE BEELDEN VAN 2015!

 

Starten in Chapada Dos Guimaraes

Als eerste halte van de Pantanal-reis, bezoeken we het Nationaal Park Chapada Dos Guimarães vlakbij het gelijknamige gezellige dorpje. Het ligt op de westelijke rand van een van de oudste plateaus ter wereld. Onderweg zal je al onder de indruk zijn van het verbluffende landschap gevormd door de typische rode zandsteen. Prachtige watervallen, steile randen, tot de verbeelding sprekende rotsformatieskristalheldere beekjes en veel natuur zijn hier ons decor voor een drietal dagen!

 

Uniek privaat reservaat in het hart van Brazilië

De volgende dagen van deze trip in de Pantanal beginnen we in het Pouso Alegre-hotel waar we genieten van ara's in vrijheid, tapirs, Jabiroes en andere dieren die we kunnen ontmoeten in dit private reservaat van 12.000 hectare. We trekken er een hele dag op uit in een open safari-truck om zo veel mogelijk van dit domein te kunnen bewonderen. Met een beetje geluk krijgen we hier zelfs de Reuzenmiereneter te zien!

 

Genieten van een overvloed aan fauna en flora

De Pantanal is één van 's werelds beste plaatsen om een Jaguar te vinden. Wij zullen anderhalve dag met een boot op zoek gaan naar deze indrukwekkende kat. Tijdens de 2 nachten hieraan gekoppeld, slapen we op de luxueuze en gezellige Jacaré-woonboot.

Onze volgende stop is Piuval Lodge. Hier zullen we genieten van de mooie omgeving van Zwaluwstaartwouwen, Capibaras en nog veel meer. Verder herbergt het gebied hier meer dan 650 vogelsoorten, Reuzenmiereneters, Kaaimannen, Anaconda’s, Reuzenotters en zoveel meer. Niet voor niets dat deze wetlands vogelaars, fotografen, natuurliefhebbers en avonturiers ogen te kort doen komen.

 

Ervaren reisbegeleiders

Voor Rudi Debruyne is een fotografie- en natuurreis naar de Pantanal als thuis komen. Hij reisde al verschillende keren naar dit ongerepte gebied en keer op keer kwam hij vol verwondering terug thuis. Perfecte vogelfoto's en -waarnemingen, bijzondere zoogdieren zoals de Jaguar, aligators, klein gespuis en bijzonder prachtige landschappen... Wat wil je nog meer?

Rudi begeleidt deze trip niet alleen. Fabiano is onze lokale Braziliaanse gids die hij leerde kennen tijdens zijn avontuur in Brazilië. Sindsdien houden ze regelmatig contact. Dit team is met andere woorden volledig op elkaar ingespeeld en bezorgt jou het meest ultieme Zuid-Amerikagevoel!

Boek deze reis

3965 euro
€720.00
Inschrijven voor
30 apr 2019
Begeleider
Rudi Debruyne
Inclusief
Alle transport ter plaatse (vanaf aankomst en vertrek in Cuiaba), alle hotels en gasthuizen, alle maaltijden, water, alle excursies, alle inkom voor parken, garantiefonds.
Exclusief
Internationale en nationale vliegtuigtickets naar en van Cuiaba, alcoholische dranken en frisdranken, annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering, alle ‘tips’ voor lokale medewerkers (hotel/restaurant/etc.), aankopen van persoonlijke aard.

Accommodatie en transport

Alle accommodatie is van goede tot heel goede kwaliteit. We overnachten in Pousada Vento Sul, Pouso Alegre hotel, Jacaré Houseboat, Hotel Mato Grosso en Piuval Lodge. In de Pantanal hebben we een privébus tot onze beschikking om te reizen over land. Voor de verplaatsingen op het water doen we beroep op comfortabele bootjes… zalig! In het Nationaal park de Chapada verplaatsen we ons dan weer op locale bussen met een basisluxe.

Vluchten vanaf Brussel/Amsterdam zijn niet inbegrepen in de prijs. Vluchten kunnen via ons geboekt worden voor de netto inkoopprijs maar kunnen evengoed op eigen initiatief geboekt worden. Bij gegarandeerd vertrek doen we een voorstel voor de vluchten. Vluchtprijzen variëren van 1000 tot 1500 euro. 

 

Klimaat en kledij

Begin oktober is de aanloop naar het regenseizoen met zijn dagelijks korte regenbuien en mooie wolkenhemels en zonsondergangen. Het stijgende waterpeil zorgt voor een enorm open landschapsgevoel. Ook het broedseizoen start nu weer voor de meeste dieren. Ze gaan allemaal op zoek naar een partner en dus is deze periode ideaal om ze te spotten. Voor deze reis is lichte kledij en een fleece voor de koude ochtenden op de boot. Het is er heet en zonnig, maar soms is er een felle regenbui, zorg voor waterbestendige kledij én een hoes voor je fotomateriaal.  Een goed paar wandelschoenen en sandalen volstaan.

cleardot.gif

Fotografie- en natuur: de perfecte combinatie!

Zowel de landschappen als dieren die we op deze Braziliaanse rondreis zullen tegen komen zijn enorm geschikt om met je fototoestel vast te leggen. Dit is een fotografiereis waar de opportuniteiten werkelijk eindeloos zijn. Reserve-batterijen en extra geheugenkaartjes zijn daarom een must. De gids heeft een uitgebreide kennis van digitale fotografie. Ben je geen fotograaf puur sang of wil je graag met je fotograferende partner mee reizen? Welkom! Deze reis is eveneens geschikt voor de natuurliefhebber die graag observeert. Let op: dit is geen vogelreis waarop we een zo groot mogelijke vogellijst proberen te verzamelen.

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons