STARLING reisde afgelopen jaren met groot succes naar Andujar om er de zeldzaamste kat ter wereld te spotten: IBERISCHE LYNX. Onze deelnemers observeerden en fotografeerden tientallen katten. Samen met onze lokale natuurbehoudpartners bedachten we het concept van een unieke fotohut voor deze soort! Zo kan jij op een verantwoorde manier fotograferen in alle rust. Je kan deze fotografiehut via ons boeken, met alle nodige praktische informatie en tips voor een onvergetelijke trip naar Spanje! Durf jij de kans te wagen?

'De lynx' spreekt tot de verbeelding! Een extreem verborgen leefwijze en altijd een moeilijke soort om te vinden. Laat staan om mooi voor de lens te krijgen... Daar is sinds kort verandering in gekomen en kun jij met volle teugen van genieten. Want deze unieke kattensoort geeft eindelijk zijn geheimen prijs.

Terwijl je uitkijkt naar die ene zeldzame topsoort, hoef je je geen moment te vervelen. De uitgebreide aanwezigheid van tal van kleurrijke vogelsoorten in de omgeving zorgen voor de nodige afleiding. Bovendien kan je op je trip ook gebruik maken van de andere fotografiehutten om Steen- en Keizerarend te fotograferen.

STARLING voorziet voor jou uitgebreide en gedetailleerde informatie over de omgeving waar succes bijna is gegarandeerd. Zo kan je de beste plekken voor landschapsfotografie opzoeken en vind je moeiteloos de weg naar hoefdieren als Iberische Steenbok, Edelhert, Damhert, Moeflon en Everzwijn of naar de woonplaats van Otters in het gebied. En ook hier loop je altijd kans om oog in oog te staan met de Pardellynxen zoals wij al meermaals hebben ondervonden...

 

Puertobajo: een exclusieve, duurzame en unieke locatie

De fotografiehut staat op een privédomein van maar liefst 3000 hectare, in het hart van de Sierra Morena. Je zit er gemiddeld 600 meter boven de zeespiegel en vindt er een mozaïek van kurk- en steeneiken, olmen, uitgestrekte velden en weilanden.

Het landgoed wordt duurzaam beheerd via het Iberische Lynx Life Project in samenwerking met de landgoedeigenaar en het WNF. De natuur op het domein, met 40 bezette nesten van Monniksgieren en territoriale Spaanse Keizer- en Steenarenden, is ronduit impressionant. De kers op deze fantastische taart is natuurlijk de fotografeerbare Iberische Lynx!

 

Verantwoord ecotoerisme

De lokale partners gingen op zoek om verantwoord ecotoerisme toe te laten in het immense gebied. Enerzijds omdat de konijnenpopulatie er stabiel is (en dat is een belangrijke voorwaarde voor het in stand houden van de Iberische lynx), anderzijds om het beschermen van de lynxen een financieel duwtje in de rug te kunnen geven. De komende jaren stoppen immers de fondsen van de Europese Unie!

De Andalusische overheid kende vergunningen toe aan de landeigenaar om dit pilootproject voor ecotoerisme op te starten. Daardoor kan je vanaf nu vanuit speciaal ontworpen, strategisch geplaatste hutten Iberische lynxen fotograferen in Sierra Morena. Jouw unieke natuurbelevenis draagt dus rechtstreeks bij aan het behoud van deze prachtige diersoort.

Offerte

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Bereikbaarheid

Je kan Andujar met je huurwagen bereiken vanuit Madrid, Sevilla of Malaga.

Op de dagen dat je in de hutten spendeert, rij je ’s ochtends en ‘s avonds vanuit de door STARLING geboekte accommodatie een 45-tal minuten naar een vooraf afgesproken locatie nabij het privédomein waar de hutten staan. Daar wacht een plaatselijke gids je op om je met een 4x4-voertuig naar de hutten te brengen. De publieke plaatsen bezoek je, naar vrije invulling, zelf met de huurwagen.

Huurwagens en vluchten kunnen ook door STARLING geboekt worden. Een service waar we jou graag mee van dienst zijn.

 

Richtprijzen

DIT PAKKET KOST 1570€. 

inbegrepen: lokaal 4WD transport naar de hutten, volledige catering & verblijf in gasthuis, niet alcoholische dranken, alle excursies, alle inkom voor parken, alle ‘tips’ voor lokale medewerkers,  reisbijstandsverzekering, garantiefonds.

exclusief: vliegtuigtickets, huurwagen, alcoholische dranken, annuleringsverzekering, aankopen van persoonlijke aard.

9 dagen huurwagen:

Opel Corsa: €210

Citroën Berlingo: €360 

Nissan Kia 4X4: €480

Vliegtuigtickets naar Spanje:

Voor een ticket naar Spanje varieert de prijs tussen €150 en €450, afhankelijk van de periode en hoe lang je de vluchten op voorhand boekt. Bij STARLING boeken we geen vluchten bij lowcost-maatschappijen, tenzij het niet anders kan of als dit jouw specifieke wens is. LET OP: als fotograaf is dit meestal niet het beste idee op bij een lowcost-maatschappij te boeken!

 

Accomodatie fotografiereis Spanje

Verblijven doe je in een rustieke accommodatie, de uitbaters spreken Nederlands. Na het ontbijt krijg je een lunchpakket mee en ’s avonds geniet je er van een warme maaltijd. Is de accommodatie volzet, dan boeken we kamers bij een andere verblijfplaats van soortgelijke kwaliteit.

 

Lynxen fotograferen in Spanje, wat is de beste periode?

Lynxen zijn het meest dagactief tijdens het najaar en de winter. Van eind oktober tot half maart is een bezoek het meest productief. De periode kies je volledig zelf, afhankelijk van de beschikbaarheid en jouw voorkeur.

Dit is een reis op maat. Dat betekent dat alle opties mogelijk zijn (langer, korter, andere dagindeling, …). STARLING past de reis volledig naar jouw wensen en noden aan. Stuur ons jouw vragen via info@starlingreizen.be en we bezorgen je alle informatie.

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons