Deze natuurcruise focust volledig op de tropische, onbekende eilandengroepen die samen Melanesië vormen. Ga mee en ontdek verlaten eilanden, parelwitte stranden en een azuurblauwe zee. De gebieden die we aandoen, zijn nog maar amper verkend en nog uitzonderlijk verlaten. Daardoor kon de natuur er lange tijd z’n gang gaan en vinden we er unieke soorten. Onder andere de eilanden van Papoea-Nieuw-Guinea en de Solomon Eilanden staan op het programma… STARLING biedt deze reis voor het eerst aan in België, een primeur!

 

Stille waters, diepe gronden

We vertrekken vanuit de Sepik River op Papoea-Nieuw-Guinea. Deze levensader en langste rivier van het land is van grote betekenis voor wildlife. Op diverse momenten ontdekken we de oevers met zodiacs en proberen we zoveel mogelijk van de geheimen van het woud bloot te leggen. Zo bereiken we ten slotte de open zee en zetten we koers naar Manus Island. Dit eiland behoort is één van de minst bezochte gebieden in de wereld en bezit een ongekende set aan soorten vanwege de biologische isolatie. Top of the bill is de Superb Pitta die er voorkomt. Deze vind je nergens anders ter wereld! De wateren rondom het eiland huisvesten spectaculaire koraalriffen. Mis het niet!

Nadat we Manus verlaten, belanden we zo bij Mussau Island, thuishaven van de nog bestaande, oude culturen. We maken hier kennis met de inwoners alvorens koers te zetten naar New Ireland, New Britain en Nissan Island. De woelige geschiedenis is duidelijk merkbaar aan de tekenen van de Japanse bezetting die alom vertegenwoordigd zijn in het landschap. Vogelaars vertrekken hier vroeg in de ochtend naar het hooggebergte om de lokale specialiteiten te spotten.

Nadat we deze eilanden verlaten, belanden we eindelijk in een oude, onbekende wereld. Een wereld waar decennialang niemand kwam en waar deze expeditie dus de eerste sinds lange tijd is. Bougainville Island moet wel het eiland met de hoogste biodiversiteit in de regio zijn. Maar een paar nederzettingen telt het eiland en de natuur boven en onder water is ongezien. We zijn benieuwd!

Na Bougainville bereiken we ten slotte eindelijk de Solomon Eilanden. We bezoeken eerst Choiseul Island met het oog op Doejong en Zoutwaterkrokodil. Ooit kwam hier nog de Choiseul Crested Penguin voor, maar helaas stierf deze uit. Vervolgens is het de beurt aan New Georgia Island. Vogelaars willen zeker Kolombangara Island bezoeken om te zoeken naar Roviana Rail, één van de endemen die het eiland telt. Op Santa Isabel Island focussen we ons op de bedreigde Hawksbill Turtle en de vogelsoorten die er voorkomen.

Tot slot sluiten we af te Honiara, de hoofdstad van de Solomon Islands en ook de locatie van tal van zeeslagen in de Tweede Wereldoorlog. Onder andere Sanford’s Sea Eagle is één van de specialiteiten hier en komt voor op de door regenwoud bedekte hellingen. 

 

5 redenen waarom je deze reis niet links mag laten liggen:

 1. Uitgekiende mogelijkheden voor natuurbeleving én -fotografie op de verlaten eilanden van Noordelijk Melanesië
 2. Begeleiding van wereldniveau: zorgvuldig geselecteerde onderzoekers en reisgidsen
 3. Cruiseschip de Spirit of Enderby: één van de meest geroemde boten ter wereld voor natuurgerichte (Ant)arctische trips
 4. Persoonlijke begeleiding, meer comfort en mogelijkheden omwille van beperkt aantal deelnemers (max. 50)
 5. Unieke kans om tal van endemische, ernstig bedreigde diersoorten waar te nemen

 

Reisgidsen        

De reis wordt begeleid door een Engelstalig team van onderzoekers en reisgidsen. Rodney Russ, de stichter van Heritage Expeditions, is een ervaren rot in het vak en begeleidde al trips naar Antarctica, Pacifische en Subantarctische eilanden en nu recentelijk ook het Russische Verre Oosten. Hij kent de Spirit of Enderby door en door en garandeert je een onvergetelijk trip. 

Inschrijven

Boek deze reis

6995 euro
Inclusief
Alle overnachtingen op het schip (Spirit of Enderby), alle maaltijden, alle excursies, garantiefonds, exclusieve tocht op de Noordzee als voorbereiding, transfer van en naar de luchthaven
Exclusief
Vliegtuigtickets, extra transport, extra hotels en overnachtingen, alcoholische dranken en frisdranken, annuleringsverzekering, aankopen van persoonlijke aard, reisbijstandsverzekering, onvoorziene toegangsgelden, alle ‘tips’ voor lokale medewerkers (hotel/restaurant/enz.).

Accommodatie en transport

Tijdens deze natuurcruise door noordelijk Melanesië reizen we met de Spirit of Enderby. Deze verstevigde ijsbreker werd in 1984 gebouwd voor Arctisch en oceanografisch onderzoek. Het is voorzien op 50 passagiers zodat voldoende persoonlijke begeleiding mogelijk is. In maart 2013 werd het vernieuwd om comfortabele tweepersoonskajuiten te voorzien. De helft heeft een private badkamer. Alle kajuiten hebben vensters en opbergruimte.

Aan boord is er een bar/bibliotheek/lounge en een zaal voor lezingen. De excellente keuken wordt voorzien door topchefs uit Nieuw-Zeeland en Australië.

 

Ter plekke

De echte focus van elke expeditie is om de passagiers aan wal te brengen voor een zo lang mogelijke tijd met maximale veiligheid en comfort. De expedities worden begeleid door ervaren biologen en gidsen, die hun leven gewijd hebben aan veldonderzoek in de locaties die op het programma staan. Het schip wordt bestuurd door een erg enthousiaste en ervaren kapitein en bemanning.

Deze natuurreis wordt volledig voorbereid door een ervaren team. Weet dat de excursies aan land gemakkelijk tot gemiddeld zijn, ook die in de zodiacs. Voor een topervaring is een goede basisconditie belangrijk.

 

Klimaat en kledij

De weersomstandigheden zijn niet eenvoudig te voorspellen gedurende deze reis. Temperaturen zijn met name tropisch en bevinden zich gemiddeld ergens tussen de 20 en 30°C. Neerslag is vanwege het zeeklimaat te verwachten. Gelukkig komt zeeziekte hier maar heel zelden voor! Lees er meer over in de detailfiche.

We zitten uiteraard op een schip op open water, dus goede waterdichte kledij en handschoenen zijn noodzakelijk voor het comfort van deze trip. Vooral tijdens de verplaatsingen met de zodiak kunnen de gevoelstemperaturen fris zijn. Stevige hoge waterdichte bottines of laarzen, zonnebril en zonnecrème zijn noodzakelijk. Tijdens de excursies zal je snel opwarmen en dan is het noodzakelijk om kledijlagen uit te trekken zodat je niet begint te transpireren.

 

Fotografie

Tijdens deze reis zijn er tal van mogelijkheden voor fotografie. Het is zoeken naar waar te beginnen met al deze unieke soorten en landschappen. Let echter op, deze reis is géén fotografiereis!

 

Overzicht prijzen en betalingscondities

Prijzen zijn all-in vanaf het inschepen:

 • Driepersoonskajuit (patrijspoort, stapelbed + laag bed, privéwastafel, gedeelde douches en toilet) € 6156 / $ 6995 p.p.
 • Tweepersoonskajuit (patrijspoort, 2 bedden, privéwastafel, gedeelde douches en toilet) € 7035 / $ 7995 p.p.
 • Tweepersoonskamer ‘deluxe’ (vensters, stapelbed, privéwastafel, douche en toilet) € 7915 / $ 8995 p.p.
 • Tweepersoonskamer ‘deluxe plus’ (vensters, 2 bedden, privéwastafel, douche en toilet) € 8536 / $ 9700 p.p.
 • Mini-suite (vensters, aparte kamer met dubbel bed en extra bed, privéwastafel, douche en toilet) € 9416 / $ 10.700 p.p.
 • Heritage suite (grote vensters, grote lounge met aparte slaapkamer met dubbel bed, apart bed in de lounge, privébadkamer) € 10.120 / $ 11.500 p.p.

Bovenstaande bedragen in euro zijn gebaseerd op de wisselkoers van 7/06/2016 (1USD = 0.880031 EUR). De betalingen moeten in dollar gebeuren. Baseer je dus op het bedrag in dollar.

De betaling van deze reis gebeurt in 2 stappen: een voorschot van 30% en het resterende bedrag betaal je 100 dagen voor vertrek.

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons