Hou je van verlaten eilanden, parelwitte stranden en een azuurblauwe zee? Ga dan mee op natuurcruise naar de tropische, onbekende eilandengroepen die samen Melanesië vormen. Ook vandaag zijn die eilanden nog uitzonderlijk verlaten. Omdat de natuur er lange tijd z’n gang kon gaan, zijn er unieke soorten te ontdekken. Onder andere de Solomon Eilanden en Vanuatu staan op het programma… STARLING biedt deze reis voor het eerst aan in België, een primeur!

 

5 redenen waarom je deze reis niet mag missen:

 1. Uitgekiende mogelijkheden voor natuurbeleving én -fotografie op de verlaten eilanden van Zuidelijk Melanesië
 2. Begeleiding door een Engelstalig topteam van onderzoekers en reisgidsen
 3. Comfortabele accommodatie op de Spirit of Enderby, één van de meest geroemde boten ter wereld voor natuurgerichte (Ant)arctische trips
 4. Kleiner aantal deelnemers (ca. 50) dan de gebruikelijke cruises en dus meer comfort en mogelijkheden
 5. Unieke kans om tal van endemische, ernstig bedreigde diersoorten waar te nemen

 

Eilandengroep aan de rand van de wereld

De reis begint in Honiara, de hoofdstad van de Solomon Islands. Hier is er voor ieder wel wat wils met tijd en ruimte voor zowel cultuur als natuur:

 • Vogelaars zullen een bezoek aan Mt. Austen zeker op prijs stellen met grote kans op het waarnemen van Sanford’s Sea Eagle en andere endemen.
 • Cultuurliefhebbers worden rondgeleid waarbij de herdenkingsmonumenten van de Amerikaans-Japanse oorlog worden bezocht.

Eénmaal gearriveerd op San Jorge Island en Santa Isabel, komen we terecht in de meer desolate, tropische sfeer die de eilanden kenmerkt. Verlaten stranden, uitgestrekte koraalriffen, azuurblauwe wateren en een altijd aanwezige zon kleuren de dag. Prachtig begroeide berghellingen dalen neer in de zee.

Malaita is een eiland met tal van verschillende culturen. Tijdens een bezoek aan het eiland worden we verwelkomd door de lokale bevolking. In de namiddag is het prachtig afgelegen eiland Leli de perfecte snorkelsite!

Makira is dan weer het meest oostelijke van alle Solomon eilanden. Enorme mangrovebossen omringen het eiland en dankzij onze zodiacs kunnen we er op verkenning.

Nendö is een eiland van tradities. Een van de meest merkwaardige is die van ‘vedergeld’. Dit zogenaamde geld werd gemaakt met veertjes van de Cardinal Myzomela, een honingzuiger die vandaag de dag nog talrijk voorkomt op het eiland. De rode riemen die zo ontstonden, waren enorm veel waard en worden ook vandaag nog geproduceerd.

Na de Duff eilanden, een cluster van 11 eilandjes aan de rand van de Pacifische Oceaan en met een bevolking die Polynesisch spreekt, is het de beurt aan Vanikoro met z’n endemische Vanikoro White-eye en Vanikoro Monarch.

En zo belanden we tot slot in Vanuatu. Deze eilandenarchipel is de thuishaven van tal van vogelsoorten die je nergens anders ter wereld vindt. De recent herontdekte Vanuatu Petrel is één van de interessantste. Maar ook de uitgestrekte koraalriffen en lokale bevolking dragen bij aan de unieke sfeer die hier heerst. 

 

Reisgidsen        

De reis wordt begeleid door een Engelstalig team van onderzoekers en reisgidsen. De organisatie selecteerde zorgvuldig ervaren mensen die weten waar ze mee bezig zijn. Rodney Russ, de stichter van Heritage Expeditions, is een ervaren rot in het vak en begeleidde al trips naar Antarctica, Pacifische en Subantarctische eilanden en nu recentelijk ook het Russische Verre Oosten. Hij is één met de Spirit of Enderby en zorgt voor een onvergetelijk trip. 

Inschrijven

Boek deze reis

5995 euro
Inclusief
Alle overnachtingen op het schip (Spirit of Enderby), alle maaltijden, alle excursies, garantiefonds, exclusieve tocht op de Noordzee als voorbereiding, transfer van en naar de luchthaven de luchthaven
Exclusief
Vliegtuigtickets, extra transport, extra hotels en overnachtingen, alcoholische dranken, annuleringsverzekering, aankopen van persoonlijke aard, reisbijstandsverzekering, onvoorziene toegangsgelden, alle ‘tips’ voor lokale medewerkers (hotel/restaurant/enz.)

Accommodatie en transport

Voor onze natuurcruise door Zuidelijk Melanesië vertrouwen we op de Spirit of Enderby. Dit schip is een verstevigde ijsbreker die in 1984 gebouwd werd om aan Arctisch en oceanografisch onderzoek te doen. Het is voorzien op 50 passagiers zodat voldoende persoonlijke begeleiding gegarandeerd is. In maart 2013 kwamen er comfortabele tweepersoonskajuiten met vensters en opbergruimte. De helft heeft een private badkamer.

We beschikken aan boord ook over een bar/bibliotheek/lounge en een zaal voor lezingen. De keuken is excellent en wordt voorzien door topchefs uit Nieuw-Zeeland en Australië.

De echte focus van elke expeditie is om de passagiers aan wal te brengen voor een zo lang mogelijke tijd, altijd met maximale veiligheid en comfort. De expedities worden begeleid door uiterst ervaren biologen en gidsen, die hun leven gewijd hebben aan veldonderzoek in de locaties die op het programma staan. Het schip wordt bestuurd door een erg enthousiaste en ervaren kapitein en bemanning.

 

Ter plekke

Deze natuurreis wordt volledig voorbereid door een ervaren team. De excursies aan land zijn gemakkelijk tot gemiddeld, die in de zodiacs ook. Voor een topervaring is een gezonde basisconditie gewenst.

 

Klimaat en kledij

De weersomstandigheden zijn niet eenvoudig te voorspellen gedurende deze natuurcruise. Temperaturen zijn met name tropisch en bevinden zich gemiddeld ergens tussen de 20 en 30°C. Neerslag is mogelijk. Gelukkig komt zeeziekte hier maar heel zelden voor! Lees meer informatie over zeeziekte in de detailfiche.

We zitten uiteraard op een schip op open water, dus goede waterdichte kledij en handschoenen zijn noodzakelijk voor het comfort van deze trip. Vooral tijdens de verplaatsingen met de zodiak kunnen de gevoelstemperaturen fris zijn. Stevige en hoge waterdichte bottines of laarzen, zonnebril en zonnecrème zijn noodzakelijk. Tijdens de excursies zal je snel opwarmen en dan is het noodzakelijk om kledijlagen uit te trekken zodat je niet begint te transpireren.

 

Fotografie

Tijdens je reis door Zuidelijk Melanesië zijn er tal van mogelijkheden voor fotografie, maar weet dat deze reis géén fotografiereis is!

 

Overzicht prijzen en betalingscondities

Prijzen zijn all-in vanaf het inschepen:

 • Driepersoonskajuit (patrijspoort, stapelbed + laag bed, privéwastafel, gedeelde douches en toilet) € 5275 / $ 5995 p.p.
 • Tweepersoonskajuit (patrijspoort, 2 bedden, privéwastafel, gedeelde douches en toilet) € 6155 / $ 6995 p.p.
 • Tweepersoonskamer ‘deluxe’ (vensters, stapelbed, privéwastafel, douche en toilet) € 7035 / $ 7995 p.p.
 • Tweepersoonskamer ‘deluxe plus’ (vensters, 2 bedden, privéwastafel, douche en toilet) € 7568 / $ 8600 p.p.
 • Mini-suite (vensters, aparte kamer met dubbel bed en extra bed, privéwastafel, douche en toilet) € 8140 / $ 9250 p.p.
 • Heritage suite (grote vensters, grote lounge met aparte slaapkamer met dubbel bed, apart bed in de lounge, privébadkamer) € 8795 / $ 9995 p.p.

Bovenstaande bedragen in euro zijn gebaseerd op de wisselkoers van 7/06/2016 (1USD = 0.880031 EUR). De betalingen moeten in dollar gebeuren. Baseer je dus op het bedrag in dollar.

De betaling van deze reis gebeurt in 2 stappen: een voorschot van 30% en het resterende bedrag betaal je 100 dagen voor vertrek.

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons