South West Pacific Odyssey

Melanesië bevindt zich in het zuidwesten van de Pacifische Oceaan. Het omvat heel wat eilandengroepen die stuk voor stuk van elkaar verschillen in alle opzichten. Een reis die garant staat voor unieke ervaringen, voor zowel vogelaars met een voorliefde voor zeldzame soorten, liefhebbers van een kleurrijke cultuur als zij die gewoon willen genieten van tropische stranden in een epische setting. De natuurcruise is vandaag voor vogelaars een ‘must-do’ door het aantal unieke plekken dat wordt bezocht en dito vogelsoorten. STARLING biedt als eerste in België deze reis aan, een primeur! 

 

Daarom mag je deze reis niet links laten liggen:

  • Je bent zeker van uitgekiende mogelijkheden voor natuurbeleving én -fotografie op deze trip van Nieuw-Zeeland naar Papoea.
  • Je wordt begeleid door een ervaren team van onderzoekers en reisgidsen.
  • Het expeditieschip Spirit of Enderby is één van de meest geroemde boten ter wereld voor natuurgerichte (Ant)arctische trips.
  • Meer comfort en mogelijkheden dan op andere cruises omdat er maar 50 deelnemers worden toegelaten.
  • Je krijgt een unieke kans om tal van endemische, ernstig bedreigde diersoorten waar te nemen.

 

Afgelegen kusten

Deze reis voert je van de Golf van Hauraki (NZ) naar het noorden. Een lange tocht die zowel over zee als land verloopt. Waar de wateren ter hoogte van Nieuw-Zeeland nog gematigd zijn qua temperatuur, veranderen deze langzaamaan in rasechte, tropische zeeën. Je ziet de verandering in zowel dier- als plantensoorten vanop de eerste rij. Bij het verkennen van de tropische, ongeschonden bossen ontmoet je de lokale bevolking en hun unieke cultuur.

Tijdens de dagen op zee word je bijgestaan door de beste zeevogelexperts van deze regio. Zij maakten dezelfde tocht al vele malen en zijn getraind op het herkennen van de vele soorten die hier voorkomen. Wees dus voorbereid op onvergetelijke waarnemingen van spectaculaire soorten!

Maar dat is niet alles. Je kan je ook volledig onderdompelen in de lokale cultuur, vroege ochtendwandelingen maken om vogels te zien, zwemmen nabij verlaten stranden en snorkelen tussen de koraalriffen. Waar wacht je nog op?

 

Wildlife

Vogelaars hebben een drukke agenda op deze reis. Het begint al bij het passeren van de Mokohinau eilanden: Grey Ternlet, Little Penguin, Grey-faced en Black Petrels, Little, Fluttering en Buller’s Shearwaters en zelfs het recent herontdekt New Zealand Storm-petrel! Pas in 2003 werd die terug waargenomen nadat de soort uitgestorven gewaand werd sinds 1850… Een unieke kans!

Ook de stormvogels zijn van de partij en in wat voor een aantallen! Gould’s, Black-winged, Kermadec, White-necked, Black en Grey-faced Petrels behoren tot de verwachtingen. Ook pijlstormvogels als Wedge-tailed en Short-tailed Shearwaters staan op het programma. Een erg groot aanbod! Op de Norfolk Islands gaan we op zoek naar 3 endemen: Norfolk Island Parakeet, Norfolk Gerygone en Slender-billed White-eye.

Eénmaal gearriveerd op Nieuw-Caledonië staat er één soort centraal: de Kagoe. Deze endeem is een erg zeldzame en opvallende verschijning dankzij z’n spookgrijs verenkleed. Andere soorten als Crow Honeyeater, Horned Parakeet, Cloven-feathered Dove, Yellow-bellied Robin en New Caledonian Imperial-Pigeon behoren tot de randanimatie. Op het afgelegen eiland Kanak snorkelen we, doen we aan wandelingen in het oerbos en zoeken we naar soorten als Large Lifou White-eye en Small Lifou White-eye.

Eénmaal op het eiland van Santa Ana kom je in contact met de lokale bevolking. Ritmische dansen, uitgevoerd door kleurrijke krijgers, staan op het programma!

Op Anuta zoeken we naar soorten als Sooty Myzomela, San Cristobal Melidectes, San Cristobal Starling, Makira Flycatcher, Makira Cicadabird, White-Collared Monarch, Mottled Flowerpecker, White-headed Fruit-Dove and Chestnut-bellied Imperial-Pigeon. Honiara staat dan weer op het programma voor Ultramarine Kingfisher, Blyth’s Hornbill, Solomon Islands Cuckoo-shrike, Chestnut-bellied and Black-and-white Monarchs, Steel-blue Flycatcher and Yellow-faced Myna. 

Tot slot bezoeken we nog achtereenvolgens de streek van Santa Isabel, Barora Fa Island, Kolombangara Island, Shortland Islands en de kust van New Ireland. Er is een goede kans voor recent herontdekte soorten als Beck’s Petrel en Heinroth’s Shearwater.

 

Reisgidsen        

De reis wordt begeleid door een Engelstalig team van onderzoekers en reisgidsen. Rodney Russ, de stichter van Heritage Expeditions, is een echte rot in het vak en begeleidde al trips naar Antarctica, Pacifische en Subantarctische eilanden en recentelijk ook het Russische Verre Oosten. Hij is één met de Spirit of Enderby en garandeert je een onvergetelijk trip. 

Inschrijven

Boek deze reis

6300 euro
Inclusief
Alle overnachtingen op het schip (Spirit of Enderby), alle maaltijden, alle excursies, garantiefonds, exclusieve tocht op de Noordzee als voorbereiding, transfer van en naar de luchthaven de luchthaven
Exclusief
Vliegtuigtickets, extra transport, extra hotels en overnachtingen, alcoholische dranken en frisdranken, annuleringsverzekering, aankopen van persoonlijke aard, reisbijstandsverzekering, onvoorziene toegangsgelden, alle ‘tips’ voor lokale medewerkers (hotel/restaurant/enz.).

Accommodatie en transport

Het expeditieschip, de Spirit of Enderby, is een verstevigde ijsbreker die in 1984 gebouwd werd voor Arctisch en oceanografisch onderzoek. Het schip is voorzien op 50 passagiers zodat voldoende persoonlijke begeleiding gegarandeerd is. In maart 2013 werd het volledige schip vernieuwd om comfortabele accommodatie te voorzien in de vorm van tweepersoonskajuiten. De helft heeft een private badkamer. Alle kajuiten hebben vensters en opbergruimte.

Aan boord is er een bar/bibliotheek/lounge en een zaal voor lezingen. De keuken is excellent en wordt voorzien door topchefs uit Nieuw-Zeeland en Australië.

 

Ter plekke

Deze natuurreis wordt volledig voorbereid door een ervaren team. Dankzij hun jarenlange ervaring is de kans op ongemakken nihil. De excursies aan land zijn gemakkelijk tot gemiddeld, die in de zodiacs ook. Voor een topervaring is een gezonde basisconditie dus gewenst.

De echte focus van elke expeditie is om de passagiers aan wal te brengen voor een zo lang mogelijke tijd met maximale veiligheid en comfort. De expedities worden begeleid door uiterst ervaren biologen en gidsen. Zij hebben hun leven gewijd aan veldonderzoek in de locaties die op het programma staan. Het schip wordt bestuurd door een erg enthousiaste en ervaren kapitein en bemanning.

 

Klimaat en kledij

Temperaturen bevinden zich gemiddeld ergens tussen de 10 en 30°C. Door het zeeklimaat is neerslag mogelijk. Weet dat zeeziekte hier zeer uitzonderlijk is! Ontdek er meer over in de detailfiche.

Hou er rekening mee dat we op een schip op open water zitten:

  • Goede, warme waterdichte kledij en handschoenen zijn noodzakelijk voor het comfort van deze trip. Vooral tijdens de verplaatsingen met de zodiak kunnen de gevoelstemperaturen koud zijn. 
  • Stevige en hoge waterdichte bottines of laarzen, muts, sjaal, zonnebril en zonnecrème maken het een stuk aangenamer. 
  • Kleden in dunne lagen is het meest efficiënt om warmte vast te houden. Tijdens de excursies zal je snel opwarmen en dan is het noodzakelijk om kledijlagen uit te trekken zodat je niet begint te transpireren.

 

Fotografie

Tijdens deze reis zijn er tal van mogelijkheden voor fotografie. Je zal niet weten waar te beginnen met alle unieke soorten en landschappen. Hou er wel rekening mee dat deze reis géén fotografiereis is!

 

Overzicht prijzen en betalingscondities

Prijzen zijn ALL-IN vanaf het inschepen.

  • Tweepersoonskamer (met 2 aparte bedden, gedeelde privéruimte) € 5544 / $ 6300 p.p.
  • Tweepersoonskamer (met 2 aparte bedden, elk aparte privéruimte) € 7128/ $ 8100 p.p.  

Bovenstaande bedragen in euro zijn gebaseerd op de wisselkoers van 7/06/2016 (1USD = 0.880031 EUR). De betalingen moeten in dollar gebeuren. Baseer je dus op het bedrag in dollar.

De betaling van deze reis gebeurt in 2 stappen: een voorschot van 30% en het resterende bedrag betaal je 100 dagen voor vertrek.

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons