Deze reis speelt zich af op één van de minst bekende zeeën op aarde: de Zee van Ochotsk. Omdat Arctisch Rusland pas recentelijk ontsloten en dus bereisbaar werd, was het lange tijd gissen wat de streek te bieden had. Ondertussen weten we dat de wateren tussen de (schier)eilanden Kamtsjatka en Sakhalin barsten van het zeeleven. STARLING biedt als eerste in België deze reis aan, een primeur!  

 

Een zee van contrasten

Geen andere zee ter wereld kende doorheen de geschiedenis zoveel miserie en menselijk lijden als de Zee van Ochotsk. Tussen 1932 en 1953 werden naar schatting 3 miljoen gevangenen, de meesten onschuldig, getransporteerd over de Zee van Ochotsk naar de Kolyma Goldfields. Daar werden ze ondergebracht in de beruchte ‘goelags’ waar dwangarbeid het leven kostte aan velen. Volgens schattingen keerde slechts 1 op 6 gevangenen terug naar huis… Deze macabere geschiedenis past bij het klimaat dat de Zee van Ochotsk het grootste deel van het jaar teistert. De noordelijke delen van de zee zijn bevroren voor lange periodes doorheen het jaar en winterstormen maken van de hele regio een gure, onherbergzame plek.

Laat je echter niet misleiden door deze feiten. Gedurende de zomer is de Zee van Ochotsk een levendige plek met een unieke fauna. De dramatische kusten, gevormd door de ‘Russian Ring of Fire’ zijn spectaculair en herinneren aan het woeste verleden van de streek. Dit is een unieke trip doorheen een weinig bekende en zelden bezochte streek. Een streek met een rijke geschiedenis en van een erg belangrijke waarde voor wildlife, zowel op land als in zee. Er worden keer op keer nieuwe ontdekkingen gedaan en voor de assertieve, avontuurlijke reiziger is dit een ware ‘must do’- expeditie.  

 

Arctische fauna vanop de eerste rij!

De fauna in deze regio is van een ongezien niveau. Letterlijk dan. Tal van zeevogels en –zoogdieren spenderen het grootste deel van hun leven op deze weinig bezochte zee en werden hierdoor vaak nog maar door een beperkt aantal mensen geobserveerd.

Deze reis spitst zich voornamelijk toe op de unieke set van zeezoogdieren die we hier aantreffen. De enigmatische Bandrob behoort tot één van de moeilijkste soorten ter wereld om te observeren, maar hier kan het. Ook de merkwaardige Stellerzeeleeuw, de enige soort uit z’n genus, komt er voor. Daarbuiten treffen we nog spectaculaire soorten als Grijze Walvis, Dallbruinvis, Baardrob en Larghazeehond aan.

Eén van de ornithologische hoogtepunten tijdens deze reis is de diversiteit aan alkachtigen die we er aantreffen. Waar we in de Atlantische regionen genoegen nemen met een zestal soorten, worden er ons hier maar liefst 14 voorgeschoteld! Wat te denken van juweeltjes als Tufted en Horned Puffin, Parakeet-, en Rhinoceros Auklet, Spectacled en Brünnich’s Guillemots,… Ook de vreemde Ancient Murrelet behoort tot de mogelijkheden.

Maar het gaat verder dan dat. De zeevogelfauna is immens en specialiteiten als Red-faced Cormorant, Steller’s Zeearend en Aleoetenstern zijn te verwachten. Voeg daar nog de meer algemene, Oost-Siberische specialiteiten aan toe en je hebt een reis om u tegen te zeggen!

 

5 redenen waarom je deze reis niet links mag laten liggen:

 1. Uitgekiende mogelijkheden voor natuurbeleving én –fotografie
 2. De beste periode van het jaar voor vogels en zoogdieren in deze regio
 3. Begeleiding van wereldniveau
 4. Transport via de Spirit of Enderby, één van de meest geroemde boten ter wereld voor natuurgerichte (Ant)arctische trips
 5. Kleiner aantal deelnemers (ca. 50) dan de gebruikelijke cruises en dus meer comfort en mogelijkheden

 

Reisgidsen

De reis wordt begeleid door een Engelstalig team van onderzoekers en reisgidsen. De organisatie selecteerde zorgvuldig ervaren mensen die weten waar ze mee bezig zijn. Rodney Russ, de stichter van Heritage Expeditions, is een rot in het vak en begeleidde al trips naar Antarctica, de Pacifische en Subantarctische eilanden en nu recentelijk ook het Russische Verre Oosten. Hij is één met de Spirit of Enderby en samen garanderen ze een onvergetelijk trip. 

Inschrijven

Boek deze reis

5900 euro
Inclusief
Alle overnachtingen op het schip (Spirit of Enderby), alle maaltijden, alle excursies, garantiefonds, exclusieve tocht op de Noordzee als voorbereiding, transfer van en naar de luchthaven in Rusland, bijstandsverzekering of persoonlijke korting en opleiding expeditie (halve dag met theorie en praktijk met gratis boottocht inbegrepen).
Exclusief
Vliegtuigtickets, extra transport, extra hotels en overnachtingen, alcoholische dranken en frisdranken, annuleringsverzekering, aankopen van persoonlijke aard, reisbijstandsverzekering, onvoorziene toegangsgelden, alle ‘tips’ voor lokale medewerkers (hotel/restaurant/enz.).

Accommodatie en transport

Het schip, de Spirit of Enderby, is een verstevigde ijsbreker die in 1984 gebouwd werd voor Arctisch en oceanografisch onderzoek. Omdat het maar voorzien is op 50 passagiers ben je zeker van persoonlijke begeleiding. In maart 2013 werd het volledige schip vernieuwd om zo comfortabele accommodatie te voorzien in de vorm van tweepersoonskajuiten. De helft heeft een privébadkamer. Alle kajuiten hebben vensters en opbergruimte.

Aan boord is er een bar/bibliotheek/lounge en een zaal voor lezingen. De keuken is excellent en wordt voorzien door topchefs uit Nieuw-Zeeland en Australië.

 

Doel en begeleiding

Tijdens elke expeditie proberen we je voor een zo lang mogelijke tijd aan wal te brengen, altijd met maximale veiligheid en comfort. De expedities worden begeleid door uiterst ervaren biologen en gidsen, die hun leven gewijd hebben aan veldonderzoek in de locaties die op het programma staan. Het schip wordt bestuurd door een erg enthousiaste en ervaren Russische kapitein en bemanning.

Deze natuurreis wordt volledig voorbereid door een ervaren team zodat de kans op ongemakken nihil is. De excursies aan land zijn gemakkelijk tot gemiddeld, die in de zodiacs ook. Voor een topervaring is een gezonde basisconditie dus gewenst.

 

Klimaat en kledij

De weersomstandigheden zijn erg moeilijk te voorspellen gedurende deze reis. Temperaturen lopen erg uit elkaar en bevinden zich gemiddeld ergens tussen de 10 en 30°C. Neerslag is vanwege het zeeklimaat te verwachten. Zeeziekte komt hier maar heel zelden voor! Meer informatie over zeeziekte vind je in de detailfiche.

We zitten uiteraard op een schip op open water, dus goede, warme, waterdichte kledij en handschoenen zijn noodzakelijk voor het comfort van deze trip. Vooral tijdens de verplaatsingen met de zodiak kunnen de gevoelstemperaturen laag zijn. Stevige en hoge waterdichte bottines of laarzen, muts, sjaal, zonnebril en zonnecrème zijn noodzakelijkKleden in dunne lagen is het meest efficiënt om warmte vast te houden. Tijdens de excursies zal je snel opwarmen en dan is het noodzakelijk om kledijlagen uit te trekken zodat je niet begint te transpireren.

 

Fotografie

Door de unieke soorten en landschappen zijn er tijdens deze reis zeker mogelijkheden tot fotografie. In juni zorgt de lage en nagenoeg altijd aanwezige zon voor mooi licht en veel tijd voor fotograferen. Let echter op, deze reis is géén fotografiereis!

 

Overzicht prijzen en betalingscondities

Prijzen ALL-IN per persoon

 • Driepersoonskamer (patrijspoort, stapelbed + laag bed, privéwastafel, gedeelde douches en toilet) € 5896 / $ 6700 p.p. 
 • Tweepersoonskamer (patrijspoort, 2 bedden, privéwastafel, gedeelde douches en toilet) € 6865 / $ 7800 p.p. 
 • Tweepersoonskamer ‘deluxe’ (vensters, stapelbed, privéwastafel, douche en toilet) € 7305 / $ 8300 p.p. 
 • Tweepersoonskamer ‘deluxe plus’ (vensters, 2 bedden, privéwastafel, douche en toilet) € 7920 / $ 9000 p.p. 
 • Mini-suite (vensters, aparte kamer met dubbel bed en extra bed, privéwastafel, douche en toilet) € 8272 / $ 9400 p.p. 
 • Heritage suite (grote vensters, grote lounge met aparte slaapkamer met dubbel bed, apart bed in de lounge, privébadkamer) € 9065 / $ 10300 p.p. 

Betaling gebaseerd op koers 7/06/2016. 1USD = 0.880031 EUR.

BETALINGEN MOETEN GEBEUREN IN DOLLARS.

Betaling van deze reis verloopt in 3 stappen:

 1. Initieel voorschot van 30%
 2. 1/1/2017: 20%
 3. 1/4/2017: saldo

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons