Bieszczady, één van Europa’s meest uitgestrekte gebieden. Een streek waar Wolven, Lynxen en zelfs Bruine Beren nog in mooie aantallen voorkomen. Door onze expertise in deze regio helpen wij jou op weg naar de beste waarnemingen van de leukste soorten. Wil je graag volledig onafhankelijk de streek verkennen? Zoek niet verder! Wij bieden deze nieuwe formule, waarbij je door ons geïnformeerd wordt over de mooiste plekjes in de wildernis. Op basis daarvan stel jij zelf je programma op maat samen.

 

We bezorgen je niet alleen de info, maar regelen ook contact met onze lokale gidsen. Zo krijg je toegang tot een exclusieve observatiehut die we in de omgeving op poten hebben gezet. De invulling van de dagen bepaal je zelf. Wil je gebruik maken van de hut? Dan kan je een overnachting boeken. Als je liever dit vogelrijk topgebied verkent met wandelingen in alle rust, dan regelen wij jouw overnachtingen op een unieke locatie waar Wolven en Wisenten jaarrond aanwezig zijn. Je bepaalt dus helemaal zelf het aantal nachten in de hut of in het hotel.

 

We laten je zo helemaal vrij in het bepalen hoe, waar en wanneer je op zoek gaat naar de grote zoogdieren van Bieszczady. Uiteraard staan we paraat om je te helpen bij het voorbereiden van deze reis en kan je voor alle info en tips terecht bij ons. Afhankelijk van welke van de ‘grote 4‘ je wil zien (Lynx, Wolf, Bruine Beer, Wisent) stemmen we het programma af op je voorkeur.

 

Beren, Wolven, Lynxen en Bisons!

Deze reis is speciaal ontworpen voor mensen die zelfstandig op zoek willen gaan naar de grootste zoogdieren van Europa. In Bieszczady kom je ze vandaag de dag nog in relatief hoge aantallen tegen. Het is hier dat we één van de laatste échte wildernissen van Europa vinden. Een grote kijkhut werd speciaal opgebouwd om de beste kans op een memorabele waarneming. Dankzij deze hut maar ook onze tips over hoe je er te gedragen, kan je getuige zijn van de wilde brok natuur die de regio te bieden heeft. 

 

Vogelrijkdom en veel meer!

Naast grote zoogdieren heeft Bieszczady uiteraard nog veel meer te bieden. De betere vogelsoorten in het gebied zijn Hazelhoen, Steenarend, Notenkraker, Ruigpoot-, Dwerg-, en Oeraluil. Vanaf eind maart-begin april zijn ook Zwarte Ooievaar en Schreeuwarend van de partij en wie weet vind je wel Grijskopspecht of Witrugspecht. De plaatsen waar je deze soorten kan vinden zijn ook van jou als je op maat deze reis maakt. Wij informeren waar de beste plaatsen zijn of waar nestkasten ophangen. Hetzelfde geldt trouwens met plaatsen voor Otter en Bever.

 

Uitgekiende planning

Inbegrepen in deze prijs is de gedetailleerde info over hoe je je tijd kan besteden in Bieszczady. Dankzij onze lokale contacten hebben we een heus netwerk van mensen die ons op de hoogte houden van wat waar te zien is en op welk moment. Wil je zoogdieren zien, wandelingen maken, landschappen fotograferen of gewoon ontspannen, wij zoeken het voor jou uit. Zo ben je zeker dat je 100% voorbereid op reis vertrekt!

Offerte

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Prijzen en accommodatie

De prijzen zijn per nacht in de hut per persoon inclusief logement. Indien gewenst kunnen wij extra overnachtingen voorzien (half pension), transport en vliegtuigtickets voorzien.

 • INBEGREPEN IN DE PRIJS

  • ​​gebruik van de HUT
  • begeleidend transport naar de hut tijdens de eerste sessie
  • aangebracht lokaas voor de hut
  • onderhoud van de hut
  • vergunning voor niet publieke wegen
  • nachtkijker om te kijken vanuit de hut
  • spotlamp om te schijnen vanuit voertuig
  • 2-persoonskamer met comfortabel sanitair (verfrissing voor/na de hutsessie​)

 

 • De prijs per nacht voor 1 deelnemer is € 185. Een tweede deelnemer betaalt € 85 per nacht extra, voor de 3e en 4e persoon telkens € 75. Het totaal voor 4 personen per nacht in de hut bedraagt dus € 420 all in.
 • Afhankelijk van hoeveel nachten je in de hut wenst te blijven, wordt dit bedrag vermenigvuldigd met het aantal nachten.

 

Een comfortkamer is vrijblijvend beschikbaar voor € 35 per nacht per persoon (incl. ontbijt) voor de nachten waar geen gebruik wordt gemaakt van de hut. Dit bedrag wordt vermeerderd met het aantal deelnemers en het aantal nachten dat er gebruik van wordt gemaakt.

 

Transport

Met de eigen wagen

Wie met de eigen wagen naar Bieszczady wil, kan dat perfect. Via het Duits-Pools netwerk van autostrades is dit geen zware opgave. Met een overnachting na de eerste verplaatsingsdag op de Duitse-Poolse grens, arriveer je dan op dag 2 in de vroege avond bij je blokhut. Tijdens het voorjaar zijn winterbanden wel nog aan te raden. Sneeuwkettingen zijn dan niet nodig. De wegen zijn dan namelijk sneeuwvrij en gemakkelijk te berijden. Wij zorgen voor de nodige vergunningen zodat je tijdens het verblijf toegang krijgt tot anders verboden gebied.

Vliegen en huurwagen

De afstand deels met het vliegtuig overbruggen is ook mogelijk. Na een vlucht (retour Krakow) ben je dan op dezelfde dag met een huurwagen ter plaatse. Informeer via mail om info over de vluchten te verkrijgen.

 

Wandelen en natuurstudie

Deze natuurreis naar Bieszczady is toegankelijk voor iedereen met een goede basisconditie en gezonde interesse voor natuur. Ervaring is niet noodzakelijk.

Wat kan je verwachten van de nachten in de observatiehut? De tweede avond word je naar de afgelegen plaats gebracht waar de hut staat opgesteld. Voorzien van voldoende proviand en slaapzakken, is dit je stek voor de nacht. Tijdens de ochtend word je opnieuw opgehaald en teruggebracht naar je persoonlijke blokhut. Voor de hut worden regelmatig carcassen neergelegd, en dat trekt wilde dieren aan. Vanuit de hut maak je kans om van dichtbij Wolf, Lynx, Bruine Beer, Wisent en Steenarend te zien. Na inschrijving ontvang je een apart document waarin algemene regels (gebruik gaskachel, toilet, hoe je te gedragen, …) voor een verblijf in de observatiehut meer specifiek zijn uitgelegd. Wie zich één wil maken met de natuur - en met z’n neus op wilde dieren wil zitten - moet zich immers goed gedragen en onzichtbaar weten te maken!

 

Klimaat

In deze periode van het jaar maken we kans op de eerste lentezon. Reken dus op mooi, zonnig en mild weer. Het kan 's avonds en 's nachts echter nog behoorlijk fris worden. Bewolkte en regenachtige dagen - zelfs sneeuw - zijn niet uitgesloten. Goede aangepaste kledij voor uiteenlopende omstandigheden is dan ook aangewezen.

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons