Noordwest-Spanje is de thuishaven voor enkele van de laatste grote zoogdieren van Europa waaronder Bruine Beer en Wolf. Wij regelen uw reis naar Zuid-Europa waarbij de focus ligt op het verwezenlijken van spectaculaire waarnemingen! De regio is ook uitermate geschikt als startpunt voor een kwalitatieve zeetocht. Deze unieke combinatie van zowel land als zee resulteert in een unieke set van waarnemingen en hoogstaande natuurbeleving. Gecombineerd met de landelijke cultuur, comfortabele nachten en goede gastronomie, bekomen we een reisconcept dat gemakkelijk door iedereen wordt geliefd! 

 

Voor elk wat wils

De relatief korte afstanden die dienen afgelegd te worden om van de ene unieke plaats naar de andere te geraken, garanderen een maximale focus op natuurbeleving in de regio. Het Atlantische klimaat dat deze uithoek van Spanje in z’n greep houdt, zorgt voor een speciaal type van soorten. Met name Wolf, Bruine Beer, Wilde Kat, Boommarter, Cantabrische Gems, Steenbok,… staan op het programma. Ook vogels kan je hier niet zomaar voorbij laten vliegen. Gedurende het najaar trekken algemene zeevogelsoorten als Kuhls en Noordse Pijlstormvogels in grote aantallen langs de kust. Tijdens een speciaal ingerichte pelagic maak je trouwens ook kans op enkele zeldzamere verschijningen waaronder Vorkstaartmeeuw en Grote Pijlstormvogel. Misschien daagt er zelfs een Wilson’s Stormvogeltje op tussen de gewone Stormvogeltjes. De Golf van Biskaje is bij uitstek de locatie waar je een ruime set aan mogelijke zeezoogdieren kan verwachten. Een boottocht stelt hier nooit teleur! De selectie landvogels bestaat uit algemene maar ook zeldzamere soorten:  Kleine Torenvalk, Grijze Wouw, Kleine en Grote Trap, Zwartbuik- en Witbuikzandhoen, etc… Het gebruik van een kabellift in de Picos is de poort naar enkele schitterende vogelsoorten van het hooggebergte: Sneeuwvink, Alpenkauw, Alpenheggenmus, Rode Rotslijster en Rotskruiper! Kortom, een droomreis!

 

WAT DOEN WIJ VOOR JOU?

Met onze jarenlange veldervaring van teamleden, prospecties, lokale connecties en gedane reizen, heeft STARLING voor dit reisconcept alle kennis in huis om jou snel en efficiënt verder te helpen.  Een overzicht van onze diensten vind je hier:

  • alle boekingen wat gidsen en excursies  
    in het gebied betreft
  • alle accommodatie /catering (75%)
    op uw reisroute
  • autoverhuur en vluchten
    indien gewenst
Offerte

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Madrid-Barajas Airport

Sierra de la Culebra

Gijón

Accommodatie en transport

Alle lokale herbergen en hotels, elk met hun eigen pittoreske karakter, zijn van goede tot uitstekende kwaliteit.  Verplaatsingen dienen gemaakt door middel van een huurwagen. De kwaliteit van de wegen is goed.

 

Wandelen en natuurstudie

Verwacht je in de regel aan korte dagtochten ; die zijn doenbaar voor iedereen wiens basisconditie ok ik. Speuren naar beren en wolven vraagt om een portie geduld en concentratie. Met de juiste instelling valt er hier letterlijk heel wat te rapen. Niets zo bevredigend als een foeragerende beer of spelende wolf die plots in je telescoopbeeld opduikt!   

 

Klimaat

Gedurende deze tijd van het jaar is het weer meestal zacht, zonnig en warm. Bewolkte, regenachtige en zelfs koude dagen zijn echter niet uit te sluiten. Een goede, aangepaste set van kleren voor uiteenlopende weertypes is aangeraden. Een paraplu kan wonderen doen!

 

Fotografisch en optisch materiaal

Deze reis biedt heel wat mogelijkheden tot fotografie maar, aangezien dat beren en wolven in de regel op relatief grote afstand zitten, is digiscopy hier aanbevolen. Naast het hebben van een verrekijker, biedt vooral het gebruik van een telescoop enorme voordelen bij het speurwerk vanop uitkijkpunten. Grote carnivoren houden zich immers op in hun natuurlijk milieu van uitgestrekte berghellingen. 

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons