Ghana is een vrij onbekende en onbeminde bestemming voor natuurbeleving. Toch is dit land een heerlijke introductie voor West-Afrika. Het is een gezonde mix van vele mooie vogelsoorten (750) en verbazingwekkend veel zoogdieren. Ook de algemene natuur met onder meer vlinders is best indrukwekkend zodat deze rondreis door Ghana absoluut een complete natuurreis is.

 

Vogels kijken in de Shai Hills en Bobiri

We starten de natuurreis in de Shai Hills, de uitgelezen introductie voor Ghana. We rollen rustig in het vogels kijken en gaan onder meer op zoek naar Blue-bellied Roller. Van hieruit volgt onze eerste kennismaking met het West-Afrikaanse regenwoud. In Bobiri speuren we naar typische bossoorten zoals Narina’s Trogon!

 

Zoogdieren en vogels in Nationaal Park Mole

Na de heuvels en bossen trekken we diep het binnenland in. Het landschap verandert gestaag en we eindigen in pure savanne: het Nationaal Park Mole. Mole is het grootste park van Ghana en dus meer dan de moeite om enkele dagen ter plekke te blijven. Het park bestaat grotendeels uit de erg structuurrijke Guinea Savanna die veel schitterende waarnemingen oplevert. Er zijn al meer dan 300 soorten vogels waargenomen en een kleine 100 zoogdiersoorten, waaronder de Savanne Olifant, Westelijke franjeaap en zelfs Leeuwen. Van watervogels zoals Saddle-billed Stork, Senegal Thick-knee en Giant Kingfishers tot savannevogels en talrijke roofvogels zoals verschillende soorten gieren, slangenarenden, havikarenden en de tot de verbeelding sprekende Bateleur. Alles komt hier aan bod!

 

Mooie etappes met typische vogelsoorten

De Tono dam is gekend om watervogels en soorten die vanuit de omliggende gebieden komen drinken. Een spektakel aan typische zangers, talrijke watervogels en kleurrijke soorten zoals Northern Carmine Bee-eater, Abyssinian Roller en verschillende soorten ‘starlings’. White volta is dan weer een mozaïek van bos en savanne met verschillende uitschieters. In de Tongo Hills gaan we dan op zoek naar typische rotssoorten zoals Fox Kestrel en Rock-loving Cisticola.

 

Picathartes en het Kakum Nationaal park

Het volgende hoofdstuk van de reis staat in het teken van de Picathartes en omgeving. Kakum Nationaal park is een tropisch regenwoud, de ultieme stek voor vogelkijkers. Onder andere de ‘canopy-walk’ is ideaal om het bos op een exclusieve manier te beleven. Het levert 10-tallen soorten op zoals de schitterende Blue-throated Rollers en White-throated Bee-eaters. In de vooravond trekken we richting de grot waar Yellow-headed Picathartes nestelen. De soort is de afgelopen jaren moeilijker te vinden, maar de kans blijft groot. We sluiten de trip af in Atewa om nog enkele bosvogels zoals Nimba flycatcher te zoeken.

Inschrijven

Boek deze reis

2350 euro
Inclusief
vliegtuigtickets, luchthaventaxen, alle transport, alle hotels en gasthuizen, alle maaltijden, niet alcoholische dranken, alle excursies, alle inkom voor parken, alle ‘tips’ voor lokale medewerkers (hotel/restaurant/etc.), reisbijstandsverzekering, begeleiding door professionele gidsen, garantiefonds.
Exclusief
alcoholische dranken, uitgaven van persoonlijke aard, annuleringsverzekering.

Prospectie

Twee medewerkers van Starling hebben deze reis reeds gemaakt in het verleden en brachten ons op ideëen. Omdat we deze reis graag zouden aanbieden in de toekomst, hebben we besloten om voor de derde keer deze reis te maken als voorbereiding. Zeg maar prospectiereis. Het speciale aan deze prospectiereis is dat ze nu ook wordt open gesteld voor onze gasten. Zie het maar als een promotie. Dit betekent dat wie intekent voor deze reis, enkel de nettoprijs betaalt. Voor vogelkijkers en natuurliefhebbers een absolute buitenkans!

 

Accommodatie en transport

Alle overnachtingen zijn van standaard kwaliteit. Verplaatsingen gebeuren met een minibus en de wegen zijn van allerlei aard.

 

Wandelen en natuurstudie

Het wandelen is over het algemeen makkelijk. Deze reis is toegankelijk voor iedereen met een gezonde interesse voor natuur. Ervaring is niet noodzakelijk.

 

Klimaat

In deze periode van het jaar is het over het algemeen mooi, zonnig en warm weer. Het kan echter altijd gebeuren dat het bewolkt en regenachtig is. Goede aangepaste kledij voor uiteenlopende omstandigheden is dus aangewezen.

 

Fotografie

Tijdens deze reis zijn er een goede mogelijkheden voor fotografie. De gids heeft een uitgebreide kennis van digitale fotografie.

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons