Beleef de prille, ontluikende lente in het grote beestenbos in Oost-Polen! Tijdens deze natuurreis verblijf je met het ganse gezin of een groepje vrienden op een idyllische locatie omgeven door iconische zoogdieren als wisent, wolf, beer en lynx. In Biesczady Nationaal Park zijn al deze soorten residentieel. Bovendien herleeft het landschap en worden doelsoorten actiever nu de sneeuw wegsmelt. De kans is reëel dat we tijdens wandelingen, vanop uitkijkpunten - en ja ook vanuit onze exclusieve observatiehut - deze soorten voor de lens, in de telescoop of de kijker krijgen!

 

Europese bizons en Bruine Beren van dichtbij in Polen

Overdag neemt een Nederlandstalige BIG FIVE-gids je meermaals mee op pad in dit enorme gebied in Oost-Polen. In de vroege ochtend en bij valavond kan je zelf op zoek naar wisenten op open grasvlaktes. Vlakbij de accommodatie staan er speciaal ontworpen torens om deze hoefdieren op te wachten. In het Biesczady vind je namelijk de op één na grootste, nog in de vrije natuur levende populatie ter wereld van de wisent. Misschien spotten we ook andere grote zoogdieren. Op een van de avonden maken we gebruik van een observatiehut die toelaat Edelhert, Ree, Vos, Das, Everzwijn en ja zelfs Wolf, Bruine beer, Lynx en Wisent van dichtbij te observeren. 

 

Indrukwekkende vogelsoorten én bevers

Begin april is ook een topperiode om de volgende lokale avifauna te observeren: spechten (8 soorten), Hazelhoenen en uilen (Oehoe, Dwerg-, Ruigpoot- en Oeraluil). Daarnaast keren de Schreeuwarend en Zwarte Ooievaar ook als eerste zomergasten terug uit hun overwinteringsgebied. Maar daar stopt het niet: we geven je ook instructies om het grensgebied met Oekraïne (een toplocatie voor Wolf) te bezoeken, informeren je waar je actieve Bevers kan observeren en waar zich bezette nestkasten bevinden. Het enige waar je zelf voor moet zorgen, is de doortocht van de paasklokken!waar je zelf voor moet zorgen, is de doortocht van de paasklokken!

Offerte

Vraag vrijblijvend een offerte aan

volzet

Krakau

Bieszczadzki Park Narodowy

Wetlina

Baligród

PRIJZEN

De prijs is gebaseerd op de formule van 6 overnachtingen met het ganse gezin. In de prijs zitten eveneens één overnachting in een exclusieve observatiehut inbegrepen. Gezinnen met 5 of meer personen kunnen eveneens aansluiten op deze reis. Vraag meer info via email voor de organisatie: info@starlingreizen.be

LET OP: BIJ INSCHRIJVING HOEF JE NIET HET AANTAL DEELNEMERS TE SELECTEREN. HET AANTAL DEELNEMERS VAN HET GEZIN GEEF JE OP IN HET TWEEDE TABBLAD BIJ OPMERKINGEN.

 

Accommodatie en eten

Je verblijft samen met je gezin of vrienden op een idyllische locatie in een luxueze privéblokhut, voorzien van een gezellige living met houtkachel, 2 slaapkamers en een aparte badkamer. Ook slapen in enkele luxekamers behoort tot de mogelijkheden.

De eerste geleide dagtocht begint op maandagochtend. Vanaf dan staan verschillende diverse dagtochten met gids naar topgebieden voor grote zoogdieren op het programma. Het programma is flexibel. Vrije tijd met het gezin/de groep vrienden, kan altijd worden ingebouwd. In het programma is eveneens een overnachting in een comfortabele schuilhut inbegrepen. Wie wil kan tijdig naar Krakow rijden en daar overnachten om de ochtendvlucht vanuit Krakow terug naar huis te halen. 

 

Transport

Met de eigen wagen

Wie met de eigen wagen naar Biesczady wil, kan dat perfect. Via het Duits-Pools netwerk van autostrades is dit geen zware opgave. Met een overnachting na de eerste verplaatsingsdag op de Duitse-Poolse grens, arriveer je dan op dag 2 in de vroege avond bij je blokhut. Tijdens het voorjaar zijn winterbanden wel nog aan te raden. Sneeuwkettingen zijn dan niet nodig. De wegen zijn dan namelijk sneeuwvrij en gemakkelijk te berijden. Geef in elk geval je automerk, nummerplaat en chauffeur op voorhand door. Wij zorgen immers voor de nodige vergunningen zodat je tijdens het verblijf toegang krijgt tot anders verboden gebied.

Vliegen en huurwagen

De afstand deels met het vliegtuig overbruggen is ook mogelijk. Na een vlucht (retour Krakow) ben je dan op dezelfde dag met een huurwagen ter plaatse. Informeer via mail om info over de vluchten te verkrijgen.

 

Wandelen en natuurstudie

Deze natuurreis naar Oost-Polen is toegankelijk voor iedereen met een goede basisconditie en gezonde interesse voor natuur. Ervaring is niet noodzakelijk.

Wat kan je verwachten van de nacht in de observatiehut? De avond voordien brengen we je naar de afgelegen plaats waar de hut staat opgesteld. Voorzien van voldoende proviand en slaapzakken, is dit je stek voor de nacht. Tijdens de ochtend word je opnieuw opgehaald en teruggebracht naar je persoonlijke blokhut. Voor de hut worden regelmatig carcassen neergelegd, en dat trekt wilde dieren aan. Vanuit de hut maak je kans om van dichtbij Wolf, Steenarend of zelfs Lynx te zien. Na inschrijving ontvang je een apart document waarin algemene regels (gebruik gaskachel, toilet, hoe je te gedragen, …) voor een verblijf in de observatiehut meer specifiek zijn uitgelegd. Wie zich één wil maken met de natuur - en met z’n neus op wilde dieren wil zitten - moet zich immers goed gedragen en onzichtbaar weten te maken!

 

Klimaat

In deze periode van het jaar maken we kans op de eerste lentezon. Reken dus op mooi, zonnig en mild weer. Het kan 's avonds en 's nachts echter nog behoorlijk fris worden. Bewolkte en regenachtige dagen - zelfs sneeuw - zijn niet uitgesloten. Goede aangepaste kledij voor uiteenlopende omstandigheden is dan ook aangewezen.

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons