Wat dacht je van 100-den steltlopers, pelikanen, reigersoorten, eenden,  Dwergaalscholvers en vele andere leuke watervogels in de uitgestrekte moerassen langs de kust. Terwijl je de volgende dag midden op de steppes staat te kijken naar roofvogels en typische steppesoorten! Een ongerepte bestemming waar de topnatuur nog te vinden is in het cultuurlandschap.

Bulgarije als vogelparadijs voor vrienden en vogelwerkgroepen

Deze natuurreis is geschikt voor kleine tot middelgrote groepen. Met bekende gezichten je even onbezorgd laten onder dompelen in een vertrouwde omgeving. Voor de vogels, het lekkere eten en comfortabele reis wordt gezorgd volledig volgens de regels van de kunst.

Diversiteit aan water- en steppevogels

We starten de reis aan de kust van Bulgarije. We kiezen bewust voor deze periode omdat de trek dan volop bezig is. Elke dag iets anders, maar succes gegarandeerd. We starten met de grote meren want water trekt vogels aan. Dat weten jullie allemaal! We maken kans op leuke soorten als Poelruiter, Dwergaalscholver, Witoogeend, Woudaap, Ralreiger, strandlopers in alle maten en gewichten, enz.

Van hieruit schuiven we vervolgens naar het binnenland om een bezoek te brengen aan de steppes. Griel, Dwergarend, Arendbuizerd, leeuweriken en tapuiten zoals Blonde en Bonte zouden van de partij moeten zijn. Een heel ander landschap met heel andere soorten. Wie weet vinden we wel een verrassing..

Vervolgens loopt onze route zuidwaarts en via een rivierbos komen we aan in de Oostelijke Balkan. Een gezonde mix van moerassen voor steltlopers en bossen voor spechten en vliegenvangers. Tot slot trekken we de bergen richting Sofia waar we typische soorten als Rotsklever, Blauwe rotslijster, Steenarend en vele andere hopen te vinden. Kort samengevat, 4 stops met elk hun specialiteiten!

Offerte

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Begeleider
David 'Billy' Herman

Accommodatie en eten

Middenklasse verzorgde hotels van goede standaard (twin kamers, ***). Het eten is lekker en traditioneel.

 

Vereist materiaal en kledij

Telescoop, verrekijker en fototoestel. Eventueel zitstoeltje. Breng buiten het klassieke vogelmateriaal een zaklampje mee. De ene dag kan het heel warm weer zijn voor korte broek en T-shirt, de andere dag eerder koud en kil. Regenbestendige kleding en waterdichte schoenen zijn aangewezen. Een paraplu kan wonderen doen. In de bergen en steppes zal het ‘s morgens fris tot koud zijn. Warme kledij is daarom aangewezen voor de koudste momenten.

Voor Bulgarije geldt op het moment van schrijven dat voor mensen met de Belgische identiteit, een identiteitskaart voldoende is. De munteenheid is de Bulgaarse lev. Pinnen met mastercard, visakaart en sporadisch maestro is mogelijk in de bankautomaten.

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons