We maken een rondreis door de Kalahari, een halfwoestijn die zich uitstrekt van Zuid-Afrika naar Botswana. Het wordt een belevenis die je niet snel zal vergeten.

Avontuurlijk? Jazeker! Ja bestuurt zelf een Toyota Hilux Bushcamper door de woestijn, kampeert in een daktent tussen de leeuwen in de ongerepte wilde natuur, kookt een lekker potje op een zelfgemaakt kampvuur en wordt helemaal stil van zo’n schitterende sterrenhemel. Niet slecht, hé!

Fenomenale fotografie? Absoluut! Hier voelt gepassioneerd wildlife fotografe Carole Deschuymere zich als een vis in het water. We leren ongelooflijk veel bij van deze ervaren rot in het vak en het is een belevenis op zich om haar in actie te zien. We profiteren volop van zonsopgang en zonsondergang om de fantastische verkleurende zandduinen, van geelbruin naar dieprood, op de gevoelige plaat vast te leggen. Daarnaast spotten we wildlife op verschillende drinkplaatsen in de nationale parken.

 

Dwars door de Kalahari woestijn

Onze reis speelt zich af in een prachtig deel van de Kalahari woestijn: het Kgalagadi Transfrontier Park. Dit Nationaal Park was Afrika's eerste grensoverschrijdende park: een combinatie van Zuid-Afrika's Kalahari Gemsbok National Park en Botswana's Gemsbok National Park.

Nu ja, park… het gebied strekt zich uit over ongeveer 38.000 vierkante kilometer. Dat is dus groter dan de volledige oppervlakte van België en bijna zo groot als Nederland. We cruisen er door een verrassend gevarieerd landschap van zandduinen met grasvlaktes en kameeldoorn-bomen.

 

Like the deserts miss the rain

De Auob rivier stroomde hier voor het laatst in 1974, de Nossob rivier in 1964. Vandaag stroomt water ondergronds en zorgt zo voor plantengroei. De waterputten die gegraven werden om water naar de oppervlakte te halen zijn trekpleisters voor grote aantallen wilde dieren. Je vindt hier klein wild zoals meerkatten, grondeekhoorns en tal van reptielen. Groter wild dat in het park leeft zijn onder andere: gnoes, gemsbokken, springbokken, struisvogels, eland antilopen, rode hartenbeesten, luipaarden, jakhalzen, cheetahs, hyena’s en de Kalahari-leeuw met zijn zwarte manen. Het is fantastisch om op deze plek natuur te beleven en wildlife te spotten: verheug je maar op een ontmoeting met de ratelslang, de caracal, de serval, de afrikaanse wilde kat, de pangolin of de grootoorvos.

 

Wil je meer lezen over deze reis? Klik dan HIER voor een gedetailleerde beschrijving van dag tot dag.

 

Natuurfotografie én landschapsfotografie

Het unieke aan deze reis is de combinatie van een onvergetelijk avontuur en het maken van prachtige beelden. Reisbegeleider en wildlifefotografe Carole rijdt om de beurt mee in 1 van de 4 jeeps om te helpen met fotografie. Via radio's communiceren we vanuit de verschillende auto’s met elkaar. Als extra ondersteuning reist ook lokale gids Anton mee.

Met een 300mm lens kan je al mooie beelden maken, maar een 500mm is toch aangeraden. Wil je graag met een grotere lens fotograferen? Informeer gerust bij Starling om extra fotomateriaal te huren. Voor het landschap en de sterrenhemel is een breedhoeklens een must. In deze periode passeert hier soms een hevige regenbui, met bijhorende spectaculaire wolkenhemel.

Elke dag maken we tijd om onze foto’s te evalueren en bespreken. We besteden aandacht aan diafragma, sluitertijd, scherptediepte, welke lenzen we wanneer best gebruiken en verschillende compositietechnieken. Ook panning, landschaps- en sterrenfotografie komen aan bod. 

Interesse?

We houden je op de hoogte

volzet
Inschrijven voor
29 okt 2018
Begeleider
Carole Deschuymere
Inclusief
Alle transport in Toyota Hilux Bushcamper met kampeermateriaal, tent, slaapzak en kussen, alle brandstof, alle hotels en gasthuizen, alle maaltijden, water, hout voor het kampvuur, alle excursies, alle inkom voor parken en campingplaatsen, verzekering garantiefonds, gps en radio.
Exclusief
Vliegtickets, fooi voor de gids, frisdranken en alcoholische dranken, annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering, aankopen van persoonlijke aard.

Zeerust

Twee Rivieren

Fotoreis naar de Kalahari woestijn: accommodatie en transport

Vier Toyota Hilux Bushcampers staan op ons te wachten, met alles erop en eraan om te kunnen kamperen. Dit wordt ons huis voor de komende 16 dagen. Ja, je leest het goed, je zal ZELF een echte 4x4 route rijden, met onderweg los zand en diep slijk! Gelukkig is lokale gids Anton met tips en pasklare oplossingen in nood. Elke bushcamper heeft een daktent (max 2 personen), eventueel een grondtent, een keuken, een watertank, kampeertafel, fornuis, enz... We hebben de best gelegen kampplaatsen al vastgelegd, letterlijk in de middle of nowhere. Voor de drie overnachtingen in de bewoonde wereld (Johannesburg, Kuruman en Zeerust) kiezen we voor comfortabele resthouses/cabins met tweepersoonskamers. Wil je een tent voor jezelf, en een eenpersoonskamer bij de drie hotelovernachtingen? Kies dan voor de eenpersoonsoptie.

Eerste to do op onze lijst: boodschappen halen! Iedereen kiest wat hij/zij lekker vindt. ’s Avonds houden we halt op de kampplaats, zetten de tenten op, maken een kampvuur en koken zelf ons eten. 

We voorzien 2 mensen per auto, waardoor iedereen voldoende ruimte heeft om te fotograferen. In elke jeep is een omvormer 220V aanwezig, zodat batterijen kunnen worden opgeladen.

 

Kalahari woestijn: klimaat en kleding

Het is het einde van het regenseizoen, dus voorzie kledij voor zowel warm weer als regen. 's Avonds kan het flink afkoelen in de woestijn.

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons