We maken een rondreis door de Kalahari, een halfwoestijn die zich uitstrekt van Zuid-Afrika naar Botswana. Het wordt een belevenis die je niet snel zal vergeten.

Avontuurlijk? Jazeker! Ja bestuurt zelf een Toyota Landcruiser door de woestijn, kampeert in een daktent tussen de leeuwen in de ongerepte wilde natuur, kookt een lekker potje op een zelfgemaakt kampvuur en wordt helemaal stil van zo’n schitterende sterrenhemel. Niet slecht, hé!

Fenomenale fotografie? Absoluut! Hier voelt gepassioneerd wildlife fotografe Carole Deschuymere zich als een vis in het water. We leren ongelooflijk veel bij van deze ervaren rot in het vak en het is een belevenis op zich om haar in actie te zien. We profiteren volop van zonsopgang en zonsondergang om de fantastische verkleurende zandduinen, van geelbruin naar dieprood, op de gevoelige plaat vast te leggen. Daarnaast spotten we wildlife op verschillende drinkplaatsen in de nationale parken.

 

Dwars door de Kalahari woestijn

Onze reis speelt zich af in een prachtig deel van de Kalahari woestijn: het Kgalagadi Transfrontier Park. Dit Nationaal Park was Afrika's eerste grensoverschrijdende park: een combinatie van Zuid-Afrika's Kalahari Gemsbok National Park en Botswana's Gemsbok National Park.

Nu ja, park… het gebied strekt zich uit over ongeveer 38.000 vierkante kilometer. Dat is dus groter dan de volledige oppervlakte van België en bijna zo groot als Nederland. We cruisen er door een verrassend gevarieerd landschap van zandduinen met grasvlaktes en kameeldoorn-bomen.

 

Like the deserts miss the rain

De Auob rivier stroomde hier voor het laatst in 1974, de Nossob rivier in 1964. Vandaag stroomt water ondergronds en zorgt zo voor plantengroei. De waterputten die gegraven werden om water naar de oppervlakte te halen zijn trekpleisters voor grote aantallen wilde dieren. Je vindt hier klein wild zoals meerkatten, grondeekhoorns en tal van reptielen. Groter wild dat in het park leeft zijn onder andere: gnoes, gemsbokken, springbokken, struisvogels, eland antilopen, rode hartenbeesten, luipaarden, jakhalzen, cheetahs, hyena’s en de Kalahari-leeuw met zijn zwarte manen. Het is fantastisch om op deze plek natuur te beleven en wildlife te spotten: verheug je maar op een ontmoeting met de ratelslang, de caracal, de serval, de afrikaanse wilde kat, de pangolin of de grootoorvos.

 

Wil je meer lezen over deze reis? Klik dan HIER voor een gedetailleerde beschrijving van dag tot dag.

 

Natuurfotografie én landschapsfotografie

Het unieke aan deze reis is de combinatie van een onvergetelijk avontuur en het maken van prachtige beelden. Reisbegeleider en wildlifefotografe Carole rijdt om de beurt mee in 1 van de 3 Landcruisers om te helpen met fotografie. Via radio's communiceren we vanuit de verschillende auto’s met elkaar. Als extra ondersteuning reist ook lokale gids Anton mee.

Met een 300mm lens kan je al mooie beelden maken. Wil je graag met een grotere lens fotograferen? Informeer gerust bij Starling om extra fotomateriaal te huren. Voor het landschap en de sterrenhemel is een breedhoeklens een must. In maart passeert hier soms een hevige regenbui, met bijhorende spectaculaire wolkenhemel.

Elke dag maken we tijd om onze foto’s te evalueren en bespreken. We besteden aandacht aan diafragma, sluitertijd, scherptediepte, welke lenzen we wanneer best gebruiken en verschillende compositietechnieken. Ook panning, landschaps- en sterrenfotografie komen aan bod. 

Boek deze reis

2975 euro
nog 2 plaatsen
Inschrijven voor
30 nov 2017
Begeleider
Carole Deschuymere
Inclusief
alle transport waaronder toyota land cruisers met kampeermateriaal, alle brandstof, alle hotels en gasthuizen, alle excursies, alle inkom voor parken en campingplaatsen, verzekering garantiefonds, gps en radio.
Exclusief
vliegtickets, je persoonlijk eten en drank, hout voor het kampvuur, fooi voor de gids, slaapzak (matje) en kussen, annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering, aankopen van persoonlijke aard, avondeten in Kang.

Fotoreis naar de Kalahari woestijn: accommodatie en transport

Drie Toyota Landcruisers staan op ons te wachten, met alles erop en eraan om te kunnen kamperen. Dit wordt ons huis voor de komende 16 dagen. Elke cruiser heeft twee daktenten (2x2 personen), een keuken, een watertank, enz ... Ja, je leest het goed, je zal ZELF een echte 4x4 route rijden, met onderweg los zand en diep slijk!  Gelukkig is lokale gids Anton met tips en pasklare oplossingen in nood.

Eerste to do op onze lijst: boodschappen halen! Iedereen kiest wat hij/zij lekker vindt. ’s Avonds houden we halt op de kampplaats, zetten de tenten op, maken een kampvuur en koken zelf ons eten. 

We voorzien 2 tot 3 mensen per auto, waardoor iedereen voldoende ruimte heeft om te fotograferen.

 

Kalahari woestijn: klimaat en kleding

Het is het einde van het regenseizoen, dus voorzie kledij voor zowel warm weer als regen. 's Avonds kan het flink afkoelen in de woestijn.

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons