Cape May. Al sinds jaar en dag staat dit kleine stadje aan de oostkust van de Verenigde Staten bekend als een hotspot voor trekvogels. Met de juiste weersomstandigheden kan je ongeziene aantallen waarnemen van roofvogels, zeevogels, steltlopers of zangvogels. Want Cape May heeft het allemaal! Hou jij van enorme aantallen vogels, prachtige waarnemingen en vogelsoorten om van te dromen? Lees dan snel verder wat je van deze vogelreis kan verwachten.

 

Perfecte kennismaking met Noord-Amerika

Tijdens deze reis zoeken we naar mooie waarnemingen van prachtige soorten. Veel van deze soorten kunnen ook in Europa als dwaalgast worden waargenomen. Hier zijn ze echter volledig in hun element in grote aantallen en alle vormen, kleuren en maten. Soorten die regelmatig worden gezien in Europa zoals Gestreepte Strandloper, Blauwvleugeltaling of Ringsnavelmeeuw zullen we hier gied kunnen bestuderen. Maar we gaan ook op zoek naar de grotere zeldzaamheden zoals Kleine Topper, Alaskastrandloper, Lachmeeuw, Roodoogvireo en Bonte Zanger! Verder zien we natuurlijk ook typische Noord-Amerikaanse soorten die het waarschijnlijk nooit tot in Europa zullen schoppen zoals Red-tailed Hawk, Blue Jay, Northern Cardinal, White-breasted Nuthatch, Seaside Sparrow, etc…  Mits goed uitkijken kunnen we zelfs kolibri’s spotten! Een gezonde mix van soorten dus en de perfecte kennismaking met de avifauna van de Verenigde Staten.

 

Mekka voor zangvogels en steltlopers!

Wat Cape May zo speciaal maakt is natuurlijk de geografische ligging. Het stadje is gesitueerd helemaal op het tipje van een schiereiland langs de kust van New Jersey, net onder New York. Deze unieke ligging maakt dat vogels hier gekanaliseerd worden en dus in grotere aantallen dan normaal te zien zijn. Als je dan nog eens de juiste omstandigheden treft, kan het een waar spektakel zijn. We mikken met deze trip op de grootste diversiteit aan soorten. We plannen deze trip midden in de piek van de zangvogel -en steltlopertrek terwijl de roofvogel trek juist goed opgang begint te komen.

 

Cape May als uitvalsbasis

In en rond Cape May zijn er overal kleine en grotere natuurgebiedjes beschermd, puur in functie van de trekvogels. Verder zullen we tijdens deze trip enkele excursies maken buiten Cape May, we proberen dit zo te plannen dat dit samenvalt met de rustigere dagen qua trekvogels. Op het programma staan excursies naar Bombay Hook, Brigantine NWR en Belleplain Forest. Bombay Hook ligt in de staat Delaware, Brigantine NWR bij Atlantic City, en we maken er onder andere kans op soorten als American Avocet, Rode Grutto en Steltstrandloper. In Belleplain Forest niet zo ver van Cape May  gaan we voor enkel typische bos soorten van de oostelijke Verenigde Staten, zoals Red-Headed Woodpecker, White-breasted Nuthatch, Eastern Bluebird, ….

Bij elke natuurreis gaat 20% van de bruto winstmarge integraal naar een natuurbeschermingsproject. Dit project wordt via een stemronde door de deelnemers van de natuurreizen verkozen. UNIEK in België!

 

Ervaring reisgids

Joris Elst is al vanaf jonge leeftijd geboeid door de natuur en vooral door vogels. Sinds midden jaren '90 toert hij het hele land af op zoek naar zeldzame vogels, maar ook in Europa en de wijdere wereld.  Naast alle veldactiviteiten is reisleider Joris vooral actief als lid van het Belgisch Avifaunistisch Homologatiecomité (BRBC), als medeoprichter van de Belgische Vogeldag en bij Rare Bird Alert België. Zijn bezoek aan Cape may in 2003 was zijn eerste reis buiten Europa en hij heeft zich daar toen geweldig geamuseerd. Hij ging er in 2009 nog eens terug. Joris heeft een boontje voor dwaalgasten, en is gepassioneerd door vogeltrek. De ideale kompaan voor deze verkenning van de Noord-Amerikaanse avifauna.

Boek deze reis

1750 euro
bijna gegarandeerd vertrek
€400.00
Inschrijven voor
28 jul 2018
Begeleider
Joris Elst
Inclusief
alle transport, alle hotels en gasthuizen, alle maaltijden, niet alcoholische dranken, alle excursies, alle inkom voor parken, verzekering garantiefonds.
Exclusief
vliegtuigtickets, luchthaventaxen, alcoholische dranken, annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering, alle ‘tips’ voor lokale medewerkers (hotel/restaurant/etc.), aankopen van persoonlijke aard.

Cape May

Newark

Bombay Hook National Wildlife Refuge

Accommodatie en vervoer

We verblijven in een comfortabel motel, centraal gelegen in Cape May, vlakbij de zee en op een boogscheut van de meeste natuurgebieden. Het terras kijkt uit over het Sewel Point reservaat, dus we kunnen de zelfs trektellen vanuit het zwembad.

Eenmaal in Cape May zijn de verplaatsingen steeds erg kort, op de twee verdere excursies na. We zullen ons verplaatsen met een ruime wagen met airconditioning. Eventuele wandelingen zullen kort en vlak zijn.

Door de sterk wisselende prijzen van vliegtuigtickets, zijn deze uitzonderlijk niet inbegrepen in de prijs. Bij gegarandeerd vertrek gaan we voor jou vrijblijvend op zoek naar de beste tickets. Vluchten kunnen zowel vanuit Zaventem als Schiphol geboekt worden. Indien gewenst kunnen deze tickets geboekt worden via ons. Vraag meer info bij inschrijving.

 

Toegankelijkheid en natuurstudie

De focus zal natuurlijk liggen op de vogeltrek, maar ook andere soortgroepen zullen niet aan onze aandacht ontsnappen.  Tijdens onze reis zal ook de trek van de Monarch in volle gang zijn en zijn dagen met 1000-den vlinders niet uitgesloten.

Op deze trip komen zowel beginners als gevorderde vogelkijkers aan hun trekken. We zullen in gaan op de verschillende aspecten van vogeltrek, maar ook determinatie zal ruim aan bod komen. Het is immers niet altijd makkelijk om Grijze Strandloper en Alaskastrandloper uit elkaar te houden.

 

Klimaat

September in Noord-Amerika kent uiteenlopende weersomstandigheden. Daarom is het aangewezen om voorzien te zijn voor een warme zomerdag, maar evengoed op winderige en natte weersomstandigheden. Een paraplu en stevige stapschoenen zijn aangeraden.

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons