Reis met ons mee naar de zonsverduistering in Chili in 2019. Op 2 juli is er in Chili een volledige zonsverduistering te zien en bij dat fantastische natuurfenomeen willen we uiteraard niet ontbreken. We sloegen de handen in elkaar met volkssterrenwacht Urania om jullie een unieke belevenis te bezorgen. En als we dan toch in Chili zijn, maken we er meteen een fantastische natuurreis van met de nodige culturele uitstappen. Voor iedereen die in alle comfort en met de allerbeste reisbegeleiding de eclips wil meemaken en op pad wil in Chili.

Eclips en zoveel meer

Zo'n bijzonder en magisch fenomeen als een zonsverduistering is een fantastische reden om te reizen! Los van de eclips vinden we Chili een ongelooflijk mooie bestemming voor een natuurreis. Zonder meer vinden we in dit land de meest indrukwekkende bergketens van Zuid-Amerika en kunnen we hier fauna en flora ontmoeten die je nergens anders ter wereld kan vinden. Chili zit vol leven en kleur, de natuur spreekt er echt tot de verbeelding. Denk maar aan enkele maffe soorten als de andescondor, de puma, guanaco's (wilde lama's) en rhea's (de struisvogels van Zuid-Amerika).

 

BEKIJK DE REIS IN DETAIL HIER.

 

Astronomie als rode draad en een vleugje cultuur

Deze reis staat in het teken van astronomie, met als hoogtepunt de eclips. We schatten onze kans hoog in op een mooie waarneming. Daarnaast bezoeken we ook talrijke observatoria en telescopen en zullen we ongetwijfeld de nachtelijke sterrenhemel in al zijn glorie aanschouwen.

Naast de prachtige natuurbelevenissen, biedt dit land ook een schat aan cultuur. We bezoeken verschillende historische steden en dorpen, enkele musea, we proeven Chileense wijn op de wijngaarden en krijgen een rondleiding in de belangrijkste observatoria van het zuidelijk halfrond, want die staan niet helemaal toevallig in Chili. Een unieke mix dus van natuur, cultuur en astronomie.

 

Goed voorbereid op pad

We vertrekken uiteraard niet onvoorbereid! Want deze eclipsreis wordt georganiseerd met onze partner Urania vzw. De specialisten van deze Volkssterrenwacht zorgen samen met ons voor een exclusieve beleving. Alle deelnemers krijgen daar bovenop vooraf een uitgenodiging voor de infovergadering bij Urania zelf, waar je alle eclipsinfo krijgt en waar je al je vragen kan stellen. Mooi meegenomen is dat je meteen kan kennismaken met je medereizigers en de reisbegeleider!

Eclipsbrilletjes zijn uiteraard voor iedereen inbegrepen, want veiligheid staat voorop. En om het spektakel helemaal speciaal te maken neemt Urania een speciale telescoop mee om de zonsverduistering optimaal te kunnen bekijken. 

 

De eclips is extra speciaal in Chili

Chili is, dankzij de donkere hemels en droge atmosfeer, de favoriete locatie van vele astronomen. Het land telt dan ook enkele grote astronomische observatoria. 's Avonds maken we kennis met de zuidelijke sterrenhemel, waar we onder andere het centrum van ons melkwegstelsel in volle glorie kunnen bewonderen. Het is natuurlijk extra speciaal dat we in deze omstandigheden een eclips zullen kunnen zien. In de late namiddag van 2 juli is het zover: met de zon op 13° hoogte in het westnoordwesten. De maanschijf zal 2,5 minuten de zon volledig bedekken, en we zullen de spectaculaire corona te zien krijgen, samen met vele andere verschijnselen zoals protuberanzen, de spectaculaire nadering van de maanschaduw, sterren en planeten die overdag te zien zijn, de unieke schemeringsverschijnselen... Kippenvel gegarandeerd!

NOOT: helder weer is nooit gegarandeerd. "Climate is what you expect, weather is what you get"...

Boek deze reis

5075 euro
gegarandeerd vertrek
€720.00
Begeleider
Didier Van Hellemont
Inclusief
Alle internationale en nationale vliegtuigtickets, luchthaven taxen, alle transport, alle hotels en gasthuizen, alle maaltijden, water, alle excursies, alle inkom voor parken, alle ‘tips’ voor lokale medewerkers (hotel/restaurant/etc.), verzekering garantiefonds.
Exclusief
Alcoholische dranken en frisdranken, annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering, aankopen van persoonlijke aard.

Santiago

Valparaíso

Zapallar

Zapallar

La Serena

Fray Jorge National Park

Valle de Elqui

Pisco Elqui

Reserva Santa Gracia

La Silla Sterrenwacht

Cerro Tololo Inter-American Observatory

Reserva Natural Los Huascoaltinos

Punta de Choros

Parque Enea Pudahuel

Concha y Toro vineyard

Accommodatie en vervoer

Zowel accomodatie, transport als maaltijden zijn van uitstekende kwaliteit. Een overzicht van de accommodaties vind je hier: Dahoteles, Ibis Valparaiso, Cabanas PichidanguiCabanas Ananucas, Hotel Atacama (tripadvisor), Las Hualas / Refugio de Humboldt / Albergo

We verplaatsen ons met een comfortabele bus waar we telkens twee plaatsen per persoon voorzien. Iedereen kan dus aan het raam kan zitten.

Voor de vluchten wordt gekozen voor een comfortabel reisschema. Onderstaand reisschema is indicatief van hoe de vluchten er zouden kunnen uitzien. De vluchten zijn echter nog niet gekend voor 2019!

  • AF7188 25/jun/19 Brussel zuid station (ZYR) - Paris (CDG) 19u17 - 21u11
  • AF406 25/jun/19 Parijs (CDG) - Santiago (SCL) 23u40 - 8u15

 

  • AF401 9/jul/19 Santiago (SCL) - Parijs (CDG) 11u35 - 7u30
  • AF7179 10/jul/19 Parijs (CDG) - Brussel zuid station (ZYR) 10u13 - 11u53

Prijs gebaseerd op luchthaventaxen en brandstofprijzen van 1/12/2017. Prijzen berekend aan € 1 = 1,15 USD. Prijzen voor vluchten, transport ter plaatse, inkomgelden, maaltijden en hotels zullen pas defnitief bekend zijn bij gegarandeerd vertrek. Bovenstaande richtprijzen kunnen voor afreis worden aangepast aan de dan geldende tarieven en wisselkoersen.

 

Is deze reis iets voor jou?

Ben je iemand die houdt van comfortabel en ontspannen, maar toch actief en gevarieerd rondreizen met uiterst professionele reisbegeleiding? Dan is deze reis iets voor jou!

Volkssterrenwacht Urania vzw tekende de reisroute uit, STARLING staat in voor de uitvoering en aanvulling van de inhoud. Kwaliteit gegarandeerd dus!

 

Klimaat in Chili

Chili kent vier seizoenen, maar die zijn het tegenovergestelde van onze seizoenen. In juli is het daar dus ... winter! Wees voorbereid: warme, winddichte kledij en schoenen, goede regenkleding en, onze toptip: veel laagjes boven elkaar. Dat isoleert het allerbeste en als de temperatuur schommelt, kan je altijd enkele lagen uittrekken.

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons