Eén weekend in Duitsland en terugkeren met prachtige foto's van Europees wildlife? Met deze fotografietrip is dat volledig realistisch. In een beschutte omgeving krijg je alle tijd om lynxen, wolven, beren, everzwijnen, arenden, auer- en korhoenen en met wat geluk zelfs een wezel of een zwarte specht op beeld te zetten. Een prachtige aanvulling van je portfolio.

 

Het Bayerischer Wald: een goed bewaard geheim

Dat veel professionele fotografen het uitgestrekte natuurpark in het Bayerischer Wald geheim willen houden, dat begrijpen we best. Het is een topplaats om optimaal dieren te fotograferen van dichtbij, vaak zonder storende hekken of gebouwen in beeld. De dieren leven er weliswaar in een uitgestrekt omheind gebied, dankzij de nabijheid van mensen zijn ze makkelijk te benaderen. Een droom om prachtige beelden te maken van wilde dieren 'van bij ons'.

 

Oefenterrein voor natuurfotografen

Het park lijkt wel ontworpen voor fotografen. Je loopt door het omheinde leefgebied van de dieren en krijgt met gemak bruine beer, wolf, otter, boommarter, eland, wisent, everzwijn en edelhert voor je lens. Ook vogels zoals ruigpootuil, dwerguil, oehoe, schreeuwarend, hazelhoen, korhoen, auerhoen en grijskopspecht passeren de revue.

Neen, het is natuurlijk geen echte, wilde-dieren-fotografie. Wel is het de geknipte manier om volop te experimenteren, de mogelijkheden van dierenfotografie af te tasten en vertrouwd te raken met je apparatuur. Op een relaxte manier leer je heel wat bij en na drie dagen kom je terug met een boel kennis over iso, scherptediepte, over- en onderbelichting, sluitersnelheden, functionele bewegingsonscherpte, ... en nog veel meer.

Hier bereid je je voor op het echte werk!

 

Rudi Debruyne: veel bijleren in een relaxte sfeer

Begeleider van dit fotografieweekend is Rudi Debruyne, zelf ervaren wildlifefotograaf en -cineast. Hij houdt ervan om zijn kennis op een begrijpelijke, geduldige manier over te brengen. en is bovendien een levensgenieter die houdt van gezellige avonden. Een goed glas wijn en een fijne babbel over de voorbije dag horen er voor hem bij. Je leert op dit weekend een pak bij over natuurfotografie, en in het bijzonder over het fotograferen van wilde dieren. Het wordt een supergezellig weekend, in een ontspannen sfeer, zonder competitie.

Boek deze reis

540 euro
nog 1 plaats
€120.00
Begeleider
Rudi Debruyne
Inclusief
alle transport, alle hotels en gasthuizen, alle maaltijden, niet alcoholische dranken, alle excursies, alle inkom voor parken, alle ‘tips’ voor lokale medewerkers (hotel/restaurant/etc.), verzekering garantiefonds.
Exclusief
alcoholische dranken, annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering, aankopen van persoonlijke aard

Neuschönau

Regensburg

Natuurtrip naar Duitsland: accommodatie en vervoer

We rijden met een comfortabele bus vanuit Gent naar Duitsland. Eenmaal daar, trekken we te voet het natuurpark in. Het kan handig zijn om voor de excursies je fotomateriaal mee te nemen op een karretje met twee wielen, type trolley.

We logeren in een comfortabel hotel, waar we 's ochtends ontbijten en een lunchpakket inpakken voor 's middags. 's Avonds dineren we opnieuw in het gezellige hotel.

 

Is deze natuurfotografietrip naar Duitsland iets voor jou?

Dit is bij uitstek een trip voor beginnende wildlifefotografen. Ben je dus iemand die tot nu toe vooral focuste op landschappen of macrofotografie? En ben je benieuwd hoe je het best dieren benadert en fotografeert? Dan zit je hier absoluut goed!

 

Klimaat

Hou tot enkele dagen voor vertek de weersvoorspellingen in het oog. Maart roert immers zijn staart!

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons